• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.04.2021

17:28

SELAKOVIĆ PROTESTOVAO PROTIV ISTICANJA SIMBOLA LAŽNE DRŽAVE U UN: Ovo je apsolutno neprihvatljivo, ponovo se krše pravila SB!

Politika

SELAKOVIĆ PROTESTOVAO PROTIV ISTICANJA SIMBOLA LAŽNE DRŽAVE U UN: Ovo je apsolutno neprihvatljivo, ponovo se krše pravila SB!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković započeo je obraćanje na sednici Saveta bezbednosti UN o KiM protestom zbog isticanja simbola tzv. državnosti Kosova u pozadini predstavnice Prištine Donike Gervale

- Nemam izbora nego da uložim protest zbog isticanja simbola tzv, državnosti Kosova. Iako su predstavnici Prišstine u više navrata bili upozoreni uključujući od strane predsedavajućeg SB UN na prethodnoj sednici da su ovakve zloupotrebe sednica apsolutno neprihvatljive i predstavljaju flagrantno kršenje pravila Saveta bezbednosti o učešću privremenih institucija u Prištini - rekao je on pozivajući se na član 39 pravila procedure Saveta bezbednost.

Ponovo se suočavamo, poručio je on, sa besprizornim nepoštovanjem tog pravila ovog uvaženog tela.

Selaković je ponovio poziv da se preduzmu neophodni koraci da bi se sprečile ovakve zloupotrebe.

Sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o KiM prekinuta je danas nakon predstavnik Rusije Dimitrij Poljanski zatražio da predstavnica Prištine promeni ili ukloni zastavu tzv. Kosova jer, kako je naglasio, tzv. Kosovo nije opštepriznata država.

Nakon konsultacija iza zavvorenih vrata simboli tzv. državnosti Kosova iza Donike Gervale nisu uklonjeni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
srba

pre 3 godine

Kao sto sam vec napisao u prethodnoj vesti - ovo je dokaz da je Kosovo konacno priznato. "Braca" Rusi i Kinezi nisu smeli da dozvole sednicu sa simbolima Kosova! Izdali su ne samo Srbiju vec i sami sebe!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija