• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.04.2021

22:58

SELAKOVIĆ BRUTALNO ODGOVRIO ALBANSKOJ PREDSTAVNICI U UN-u! Šef srpske diplomatije raskrinkao albanske laži o ratu na Kosovu i Metohiji

Politika

SELAKOVIĆ BRUTALNO ODGOVRIO ALBANSKOJ PREDSTAVNICI U UN-u! Šef srpske diplomatije raskrinkao albanske laži o ratu na Kosovu i Metohiji

Podeli vest

Šef srpske diplomatije Nikola Selaković odgovorio je na sednici Saveta bezbednosti UN na optužbe predstavnika Prištine Donike Gervale

- Mnogo sam naučio danas od mnogih govornika i neću reagovati na sve što sam čuo, ali dozvolite mi da reagujem na ponovljene lažne tvrdnje predstavnika Prištine o broju žrtava seksualnog nasilja tokom konflikta na Kosovu i Metohiji, tj. tvrdnje da je 20.000 Albanki silovano. Pokušaji privremenih institucija na Kosovu i Metohiji su očigledni u njihovom pokušaju da stvore narativ o masovnom silovanju Albanki i da iskoriste propagandne metode i laži u tu svrhu. Jasno je da bilo žrtava na svim stranama konflikta, kao i to da naša strana ima dokaze o brojnim srpskim žrtvama - rekao je Selaković

On je ukazao na podatke UNMIK-a da je samo 1414 prijava o seksualnom nasilju bilo, 912 prihvaćeno, dok albanska strana govori da je "20.000 Albanki silovano". 

Na optužbe o "navodnom genocidu nad Albancima", on kaže da Priština nastavlja sa propagandom mržnje, i otvorenog neprijateljstva protiv srpskog naroda i da je cilj takvih stavova da se sakrije odgovornost za albanske zločine.

Foto: printscreen

Selaković raskrinkao albanske laži
Sramotna provokacija iz Prištine

Podsetimo, ministarka spoljnih poslova tzv. Kosova Donika Gervala je tokom sednice Saveta bezbednosti rekla da je tzv. Kosovo spremno da sarađuje na unapređenju odnosa sa Srbijom.

- Srbija mora da prestane da se meša u uređenje drugih država u regionu, u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i na (tzv.) Kosovu, inače će uvek biti problema na Balkanu. Mi želimo da sa svima sarađujemo. Mi smo mala zemlja, ali imamo mnogo prijatelja na koje se možemo osloniti, a i oni mogu na nas - izjavila je Gervala.

Ona je rekla da bez obzira na sve što je Srbija uradila tokom sukoba, tzv. Kosovo je spremno da pruži ruku i da radi na međusobnom priznanju.

Ona je naglasila da je tzv. Kosovo fokusirano na integraciju u Evropsku uniju i NATO.

- Za mnoge od nas je to radost, jer težimo da budemo član UN u bliskoj budućnosti jer smo svi zajedno za zajedničku budućnost na ovoj krhkoj planeti. Zajedno smo sa Grcima, dvema najstarijim kulturama u Evropi, zemlja smo koja nema straha i vrlo je spremna da uđe u razgovore sa onima koji su odgovorni za većinu sukoba u Bosni, na (tzv.) Kosovu i drugde - rekla je Gervala.

Prema njenim rečima, ova tzv. kosovska Vlada će naći ljudi koji će imati hrabrosti da se bave rešavanjem ovih teških i važnih pitanja.

Ona je iznela brojne optužbe na račun Srbije, koju je okrivila za mnogobrojne zločine.

- Srbija se mora suočiti sa svojom prošlošću da bi postala civilizovana i evropska nacija. Kada se ovo postigne, Srbija će verovatno postati komplikovana, ali ne i opasna zemlja, i tada ćemo moći da normalizujemo odnose sa Srbijom. Ali mi smo malo, ali posebno mesto, mali smo, ali stojimo uspravno, imamo poverenja u prijatelje i verujemo im - provocirala je Gervala.

Ona je rekla da Srbija mora „privesti ratne zločince pravdi i boriti se protiv fašizma“.

- Srbija mora sedeti za stolom i govoriti ozbiljno, ne samo kao bilateralni odnos, već i kao mir za sve na Balkanu. Čim Srbija prihvati realnost nezavisnog (tzv.) Kosova, izvući ćemo se iz ove situacije. Ostajemo otvoreni sa svom štetom koju nam je Srbija nanela da pružimo ruku i započnemo novu eru - zaključila je Gervala.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan63

pre 3 godine

Ova "ministarka" ne znam čega se sita nalupetala, pa još i dala prognozu kada će, jel'te, Srbija postati civilizovana i evropska zemlja. Baš smo joj zahvalni što nam ona tako "civilizovana" deli lekcije o Evropi nakon razbojničke otimačine dela naše teritorije i genocida koji su njeni sunarodnici izvršili i vrše nad kosmetskim Srbima. I ne znam zašto Selaković uopšte prati i odgovara na njeno lupetanje, naročito posle provokacije sa zastavom, jer je to gubljenje vremena sa jednom prepotentnom sobom koja se javlja sa okupirane srpske teritorije i to samo da bi provocirala, napadala i vređala Srbe. I dodvoravala se svojim zapadnim mentorima.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija