• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.04.2021

13:53

Vujović: Ulažemo u pirotsku deponiju, postaće najmoderniji reciklažni centar

Politika

Vujović: Ulažemo u pirotsku deponiju, postaće najmoderniji reciklažni centar

Podeli vest

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je danas radove na izgradnji linije za odvajanje otpada u pirotskoj regionalnoj deponiji, vredne 270 miliona dinara, za koje je resorno ministarstvo opredelilo 170 miliona. Planovi za ovu lokaciju su još ambiciozniji, dodala je ministarka, a po završetku projekata koje ministarstvo sprovodi uz podršku evropskih partnera, Pirot će dobiti jedan od najmodernijih regionalnih reciklažnih centara u Srbiji

- Linija za sekundarnu separaciju će odvajati otpad od plastike, kartona, papira od otpada koji nastaje od ostataka hrane ili trave. Ako bi se bar 15% komunalnog otpada recikliralo i ponovo upotrebilo, time bi se produžio vek deponije, što je veoma značajno, imajući u vidu da se na ovu deponiju dovozi i tretira otpad i iz Babušnice, Bele Palanke i Dimitrovgrada – rekla je ministarka, ističući da je ovo značajan ekološki projekat za čitav Pirotski okrug.

Foto: Ministarstvo za zaštitu životne sredine

Ministarstvo je, kako je dodala, opredelilo i 160 miliona dinara za izgradnju transfer stanice u Кnjaževcu, pa će i po završetku tog projekta, deo otpada iz Кnjaževca, Soko Banje i Svrljiga takođe stizati do pirotske deponije.

- Iz IPA fondova planirana su ulaganja za primarnu separaciju otpada, a kroz kredit Evropske banke za obnovu i razvoj ulaganje od 6,5 miliona evra za proširenje dvorišta deponije i kompostanu. Кao resorna ministarka i kao građanka ove zemlje ponosna sam na ove projekte, jer će Pirot dobiti regionalni reciklažni centar po evropskim standardima, što će smanjiti zagađenost i podići kvalitet života građana – rekla je Vujović.

Foto: Ministarstvo za zaštitu životne sredine

Ministarka je čestitala gradonačelniku Pirota Vladanu Vasiću na uspešno osmišljenom projektu pošumljavanja, za koji je ministarstvo već prebacilo gradu oko 500.000 dinara, kako bi zasadili nova stabla u naselju Novi Zavoj.

Foto: Ministarstvo za zaštitu životne sredine

- Кao što je ekologija među top tri prioriteta ove vlade, tako želimo i da bude u vrhu liste prioriteta svake lokalne samouprave. Želimo da ih podstaknemo da i one daju svoj maksimum, jer je to način da unapredimo stanje u ekologiji. A vreme će pokazati da ćemo brže i efikasnije rešavati zaostale probleme iz prošlosti – poručila je Vujović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17