• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.04.2021

08:12

Sramota! Priština odbila Petkovićev zahtev da poseti narod na KiM! Koriste sve izgovore da nametnu antisrpsku politiku

Politika

Sramota! Priština odbila Petkovićev zahtev da poseti narod na KiM! Koriste sve izgovore da nametnu antisrpsku politiku

Podeli vest

Predstavnici privremenih institucija u Prištini negativno su noćas odgovorili na najavu direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića da danas i sutra poseti pokrajinu i razgovara sa srpskim narodom, saopšteno je iz Kancelarije

U saopštenju se ocenjuje da je očigledno da će nova vlast u Prištini iskoristiti svaki mogući izgovor, pa i situaciju sa korona virusom, da nametne antisrpsku politiku barijera i zabrana.

Apsurdni su izgovori Prištine i pozivanje na epidemiološku situaciju na Kosovu i Metohiji, jer o pandemiji Priština nije razmišljala kada smo želeli da vakcinišemo građane s Kosova i Metohije ili kada je Beograd imao najbolju nameru da donira određeni broj vakcina Prištini, nego se kovida u Prištini sete kada hoće da zabranjuju posete, istajnuto je u saopštenju.

Kancelarija ukazuje da je reč o flagrantnom kršenju sporazuma postignutih u Briselu, posebno onih kojima se reguliše sloboda kretanja, ali je to i jasna poruka Beogradu da u političkim liderima u Prištini nema iskrenog sagovornika za dijalog i politiku koja je okrenuta budućnosti, već naprotiv - nazadnim stavovima koji poništavaju i svaku pomisao na postizanje dogovora i kompromisa.

U prilog tome svedoči i činjenica da uoči osme godišnjice Briselskog sporazuma Priština nastavlja da brutalno krši sve sporazume, od formiranja Zajednice srpskih opština do postignutih dogovora o slobodi kretanja.

U vreme kada se intenziviraju incidenti u srpskim sredinama na KiM, Petković je želeo da razgovara sa srpskim narodom o pomoći države, ali i smiri tenzije i zamoli ih da ne nasedaju na gotovo svakodnevne provokacije, ali Priština očigledno nema interes da se situacija smiri, već da nastavi da podgreva tenzije, naglašava Kancelarija za Kosovo i Metohiju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran

pre 3 godine

A onda ova budala lupa Kosovo je deo Srbije - pa što ne ode tamo? Sada nije deo Srbije - nadajmo se da jednog dana hoće, a do tada treba zameniti sve ove neozbiljne poltrone i staviti prave ljude da reše stvar..njemu nije ništa u interesu samo njegov džep i da laprda..smešan je i u Srbiji a kamoli šiptarima, kao i onaj tapšač Marko Đurić.

Dragi

pre 3 godine

Po Ustavu Srbije, Kosovo je u Srbiji. Ako zvaničniku Srbije nije dozvoljeno da uđe na Kosovo, onda treba menjati ili Ustav ili tog zvaničnika. Ako vlast ne želi da menja Ustav, a znamo da ne želi, onda ta ista vlast treba omogućiti gospodinu Petkoviću ulazak na Kosovo, makar morali angažovati oružanu pratnju. Ovako pravimo cirkus od države...možemo staviti u Ustav da je i Crna Gorica deo Srbije.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija