• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.04.2021

20:59

/FOTO/ PREDSEDNIK VUČIĆ SAOPŠTIO OHRABRUJUĆE VESTI: Dobio sam podatke o zaraženima do večeras, BOLJI SU NEGO JUČE!

Politika

/FOTO/ PREDSEDNIK VUČIĆ SAOPŠTIO OHRABRUJUĆE VESTI: Dobio sam podatke o zaraženima do večeras, BOLJI SU NEGO JUČE!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je večeras u emisiji Fokus na B92

- Krenuli smo od najkomplikovanijeg pitanja. Neću to da krijem. Sve što budem govorio govoriću iskreno. Nisam video nikakav plan, to što nekima ne odgovara da govore, već bi želeli da to odmah pripišu Srbiji. To mnogo više govori o njima nego o nama. Ja nisam neko ko će javno da optuži Janšu za nešto što nisam video - rekao je Vučić na samom početku. 

- Kako mislite da je moguće da bar u tri zemlje regiona, svako od njih, počinje da napada Srbiju. Na žalost, sve što se povezuje sa bilo kojim vidom srpstva, šta god da uradite uvek je problem.

Foto: Printscreen

- Šta Srbi mogu da budu u Crnoj Gori sa 28.6 posto? Kažite mi šta? Da li mislite da seko uzbudio i uznemirio? Nije. Njima smeta da slučajno pripadnici istog naroda kao Vučić imaju dva ili tri ministra. Šta treba da svesno pripisujemo sebi krivicu? Nisu Srbi ni u Banjaluci ni u Pljevljima došli iz Beograda, oni su tamo starosedeoci. Je li problem što je Srbija pomogla Maticu u Crnoj Gori? 

- Oni bi da menjaju istorijske činjenice, kako bi mogli da sve falsifikuju i ostanu na vlasti. Hoćete da vam kažem šta je njihov glavni problem. To je što Srbija u regionu ide brže, bolje napred od svih, e to njima smeta. 

Foto: Printscreen

- Meni se nameće jedno drugo pitanje. Izvinite ljudi, znate li ko je skočio najviše? Skočili su oni iz građanskog društva. Šta ih je zabolelo u dokumentu, nije ih zabolelo ujedinjenje Prištine i Tirane? Rada Trajković, Dragan Đilas i Jeremić su za Veliku Albaniju.

 

 

- Za nas su najbolji mir i stabilnost. Berišina izjava je važna. Izbori su u Albaniji za neki dan i tamo je mala razlika među kandidatima. Pitanje je ko će pobediti, zato i dolaze sve te izjave. Oni neskriveno govore o stvaranju velike Albanije. U Beogradu hvale protagoniste tih ideja, a onda im smeta kada neko pomene ujedinjenje Republike Srpske i Srbije. Kada kažete da ćete da tužite Srbiju za genocid, na to se samo kiselo osmehnete. To je toliko glupo da nemam reči. 

O Vojsci Srbije

- Nastavlja se snaženje naše Vojske. Danas su stigla dva nova Miga iz Belorusije. Stižu uskoro još 2 nova miga, stiže još mnogo toga. To je važno da mi budemo sigurni da zaštitimo naše građane, i da bi mogli da preventivno delujemo, da svako ko pomisli da izvrši agresiju na našu državu da zna da to nije moguće. 

Foto: Printscreen B92

- Mi u ponedeljak ili u utorak dobijamo još doza Fajzerove vakcine, a onda nam stiže, ja se nadam, još pola miliona kineske vakcine. Ja nisam budala koji ne sme da kaže ništa,  kako bi se dodvorio Briselu ili bilo kome. Mi ćemo sada posle mnogo decenija imati proizvodnju vakicna. Počinjemo proizvodnju četvorovalentne vakcine za grip. To u svetu rade samo još Engleska i Francuska. Kada to uradimo postajemo velesila.

Korona

- Ne znam kada će doći do otvaranja unutrašnjosti u ugostiteljskim objektima, ali sam dobio podatke o broju zaraženih do večeras do 20 časova. Mnogo su bolji nego juče, ohrabrujući su podaci.

Otvaranja fabrika

- Pre nego odem u Brisel, imam dgovor za otvaranje fabrike Kjungšin, korejska kompanija dolazi u Smederevsku palanku. Stižu fabrike u Valjevo, Novi Sad, Priboj, Staru Pazovu. U Staroj Pazovi proizvodićemo najvažnije delove za avione. Možete li da zamislite da ovako mala Srbija proizvodi delove bitne za aviosaobraćaj? 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lazni bot

pre 3 godine

Ceo dan visi po televizijama pa mora i vece da nam ogadi

dr

pre 3 godine

Daj brate otvorite mu televiziju pa nek bude ceo dan na njoj

miroslav

pre 3 godine

Krenula turneja po televizijam Pink-RTS-Prva-B92-Hapi pa u krug svake nedelje svaki dan

Lazni Bot

pre 3 godine

Bas slucajno kad Kesic ide,sutra onda mora i u Kineski Utisak nedelje na Pinku da pokrije pravi

Zora

pre 3 godine

Predsednik iskren kao i uvek, ocekujte takvu i emisuju.

Rajko

pre 3 godine

Potpuno je u pravu, ne možemo da podržimo, ali ni da optužimo nekog, za nešto što nismo videli. Govori se o nekoj novoj mapi, ali javno nije predstavljena.

Hobit J Vučičević

pre 3 godine

Ti Hobite gledaj Kesića, pusti ovoga...

Milena

pre 3 godine

Upravo pratim emisiju i zaista kao neko ko je neutralan što se tiče politike , mogu da kažem da je predsednik zaista upravu za sve sto kaze i zaista iskreno izlaže o svemu i medjusobnim odnosima sa oklonim zemljama.

Milena

pre 3 godine

Srbija se postala jaka i nezavisna država, to okolne zemlje koje nisu maknule sa mrtve tačke već dugo vremena , ne mogu da prihvate, ne mogu da prihvate naše uspehe, naš razvitak iz dan u dan. Umesto što su ljubomorni na nas, treba da se ugledaju i nauče kako se vodi država!

Mica Haubica

pre 3 godine

treba nabaviti i MIG-31, ako Rusi hoće da prodaju

Branko N

pre 3 godine

Situacija se pšopravlja i to treba pozdraviti.

Glasinac

pre 3 godine

Za pohvalu je što se sve više građana javlja da se vakciniše jer su shvatili da je vakcina sigurna zaštita protiv korona virusa.

Simo P

pre 3 godine

Ako se vakcinisanje nastavi sa ovim tempom, Srbija će se vrlo brzo osloboditi ovog opakog virusa.

srce

pre 3 godine

Pametno ce reci o cemu god bilo reci, dobar govornik i dobar diplomata.

Pera Savic

pre 3 godine

Gradjani su konacno disciplinovani i stize rezultat.

Radule

pre 3 godine

Dobro je da nam brojke padaju, jer je to znak da polako gradimo kolektivni imunitet.

djoka

pre 3 godine

Napokon ide na bolje!Zahvaljujuci merama i imunizaciji koja se vrsi u nasoj zemlji!

Mladen

pre 3 godine

Kad se u još većem broju vakcinišemo brojke će tek pasti...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija