• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.04.2021

13:14

DINAMIKA DIJALOGA ZAVISI OD PREDSTAVNIKA EP! Dačić:  Tražio sam da se odmah počne sa dijalogom, ali su se oni ipak odlučili za to da pripremna faza bude u aprilu i maju

Politika

DINAMIKA DIJALOGA ZAVISI OD PREDSTAVNIKA EP! Dačić: Tražio sam da se odmah počne sa dijalogom, ali su se oni ipak odlučili za to da pripremna faza bude u aprilu i maju

Podeli vest

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da su danas počele konsultacije u pripremnoj fazi međustranačkog dijaloga i istakao da dinamika razgovora zavisi od predstavnika Evropskog parlamenta, a ne od njega, te da je on predlagao da sve to počne i ranije


Dačić je novinare u parlamentu podsetio da je 1. marta u razgovoru sa predsednikom Spoljnopolitičkog komiteta EP Dejvidom Mekalisterom i četvoro predstavnika EP dogovoreno da se omogući vreme za takozvanu pripremnu fazu.


- Tražio sam da se odmah počne sa dijalogom, ali su se oni ipak odlučili za to da pripremna faza bude u aprilu i maju. Pre nekoliko dana su mi se obratili pismom i obavestili da će voditi konsultacije od 19.do 22.aprila - rekao je Dačić.

On je dodao da se danas razgovara sa poslaničkim grupama Aleksandar Vučić - za našu decu i sa Socijalističkom partijom Srbije.

- Nakon toga će razgovarati sa vanparlamentarnim političkim strankama, a posle orijentaciono su predložili da me 7. maja informišu o čemu su razgovarali i tada ćemo se govoriti o tome kako će početi taj dijalog. Mislim da samo imate u vidu da ta dinamika nije moja već Evropskog parlamenta - naveo je Dačić.

Dačić je kazao da će se sve aktivnosti odvijati onlajn.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija