• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.04.2021

11:43

Hvala što ste izabrali Srbiju pored Albanije, Bugarske i Turske! Predsednik Vučić svečano otvorio južnokorejsku fabriku "Kjungšin kejbl" u Smederevskoj Palanci /VIDEO/

Politika

Hvala što ste izabrali Srbiju pored Albanije, Bugarske i Turske! Predsednik Vučić svečano otvorio južnokorejsku fabriku "Kjungšin kejbl" u Smederevskoj Palanci /VIDEO/

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas u Smederevskoj Palanci ceremoniji zvaničnog otvaranja južnokorejske fabrike “Kjungšin kejbl“ koja se bavi proizvodnjom delova za baterije za električna vozila

- Srbija je dobro mesto za ulaganje, a Koreja je zemlja od koje možemo da naučimo najviše - rekao je predsednik na početku obraćanja,  zahvalivši investitorima na predanom radu i podršci koju nam pružaju.

- Hvala što ste izabrali Srbiju pored Albanije, Bugarske i Turske! Mi ćemo se boriti za vaš dugoročni ostanak u našoj zemlji I želimo vam veliki profit. Verujem da, kada budete širili proizvodnju, nećete ni razmišljati o drugim zemljama, jer mi želimo da budemo partneri I u narednom period - dodao je predsednik.

- Mnogo je važno kada dođu korejski investori, reč je o zemlji koja pravi čuda. Njihova inovativna sposobnost, industrijska snaga i naučni opus su uzor svakoj zemlji koje žele rezultate. Što više korejskih kompanije to je bolje za nas. Nadam se da će biti još njihovih fabrika u budućnosti - rekao je predsednik Srbije.

 

Vučić je napomenuo da je Smederevska Palanka poznata još od rimskog doba kada je tu prolazio put od Rima do Konstantinopolja, zatim drum za vreme Otomanskog carstva, najstarija pruga u Srbiji između Beograda i Niša...

Predsednik napominje da je tu nekada bila Goša, nekadašnji industrijski gigant, ali da je mnogo toga uništeno bilo u prethodnom periodu i da je sada vreme kada se sve vraća na svoje mesto.

Podsetio je da je država već izradila put između Velike Plane i Smederevske Palanke, gde se i nalazi nova fabrika, kao i da je ostalo da se izgradi i 18 kilometara puta između Smederevske Palanke i Azanje i Selevca, zatim put ka Mihajlovcu, put ka Topoli i druge lokalne puteve.

- Danas možemo da radimo sve te puteve, ne samo ovde, već širom Srbije -rekao je Vučić dodajući da tome doprinose i novootvorne fabrike koje posluju u Srbiji.


Kaže da u novoj fabrici radi 63 odsto ljudi iz Smederevske Palanke i 30 odsto iz Velike Plane. Ponovo je ukazao da je najveći problme što se malo dece rađa.

- Ako se rodi 281 dete, a umre 784, to nema veze sa odlaskom iz zemlje. Ko će onda da nam radi u fabrikama, molim ljude da povedemo računa o tome i da pokušamo da imamo više dece, svuda po Srbiji.

Zahvalio je korejskim prijateljima na poverenje u Srbiju i istakao da Srbija želi još više korejskih investitora u našoj zemlji.

Čestitao je i radnicima koji su za manje od šest meseci napravi fabriku, koja sada izgleda veličanstveno. .

- Ne mogu da sakrijem svoju radost, kada god otvoramo fabrike i pogone, čak i onda kada to drugi ne žele to da primete i primećuju samo loše stvari. Ali, rezultat se uvek vidi i ne može da se sakrije. Ponosan sam što smo u velikoj konkurenciji uspeli da pobedimo i da dovedemo tok korejskog investitora u Srbiju".

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Kjungšin kejbl

Generalni direktor kompanije Kjungšin Kejbl Seo Jae Keun je naveo da je kamen temeljac postavljen u maju i da je srećan da se fabrika otvara na vreme uprkos pandemiji koronavurusa.

 Siguran sam da ćemo kontinuirano rasti - naveo je Jea Keun i najavio da će do sledeće godine kompanija imati još 700 zaposlenih.

 

- Korejska kompanija "Kyungshin Cable" danas će u Smederevskoj Palanci otvoriti fabriku u kojoj će se proizvoditi delovi za baterije električnih vozila. U pitanju je investicija od 20 miliona evra, prva u ovom regionu, nakon više od 60 godina, koja je obuhvatila izgradnju fabrike, prateće infrastrukture i zaposlenje 700 radnika do kraja 2022. godine - napisao je predsednik Vučić na svom Instagramu.

Posao za 700 radnika

"Kyungshin Cable" će u fabrici zaposliti 700 radnika do kraja 2022. godine.

Nikola Vučen, predsednik opštine Smederevska Palanka rekao je da je za njegov grad to veliki dan.

- Od danas gledamo u budućnost. Počinje nova era razvoja naše opštine - rekao je on.

- Predsedniče, ostaćete u istoriji zapamćeni kao Srbin koji je izgradio Srbiju - rekao je Vučen i zahvalio Vučiću na svemu učinjenom za Smederevsku Palanku.

Vučić pre otvaranja obišao fabriku

Predsednik je u krugu fabrike, pre zvaničnog puštanja u rad proizvodnog pogona, održao sastanak sa predstavnicima korejske kompanije i opštine.

Vučić je u Palanku stigao oko 11 sati i obišao unutrašnjost nove fabrike a prva reakcija mu je bila: Mnogo žica ima ovde!

On je primetio da su zaposlili sve žene jer su one marljivije i vrednije.

Predsednik Vučić je istakao da se u ovom regionu rađa malo dece i da to pokazuje da nije sve pitanje teritorije, već ekonomskog razvoja.

Kako je dodao, ovo je nešto što će ljude naterati da razmisle o budućnosti i da ostanu ovde.

- Mnogo je važno kada dođu korejski investori, reč je o zemlji koja pravi čuda. NJihova inovativna sposobnost, industrijska snaga i naučni opus su uzor svakoj zemlji koje žele rezultate. Što više korejskih kompanije to je bolje za nas. Nadam se da će biti još njihovih fabrika u budućnosti - rekao je predsednik Srbije.

Fabrika u industrijskoj zoni Guberaš, koja se prostire na 20.000 kvadratnih metara, podignuta je za šest meseci. Investicija je vredna oko 40 miliona evra.

Korejska kompanija, u izgradnju i opremanje, uložila je oko 20 miliona evra. Preko Republičke direkcije za imovinu, ustupljeno im je građevinsko zemljište, a opština je uložila 40 miliona dinara za infrastrukturu, uključujući i pristupne saobraćajnice.

Država će sa šest miliona evra subvencionisati zapošljavanje više od 700 radnika na neodređeno vreme.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dusan

pre 2 godine

Veoma znacajna fabrika za S. Palanku i njene gradjane!

Bojana

pre 2 godine

Odlicno, samo da se gradi i radi, jos jedna fabrika, stopa nezaposlenosti se smanjuje, veliki broj gradjana ce dobiti posao i da radi, prima platu, i porodice zbrinute.

Stefan

pre 2 godine

Nastavlja se sa izgradnjom novih fabrika i otvaranjem novih radnih mesta sto pokazuje da drzava konstantno radi na jacanju ekonomije.

Sofija

pre 2 godine

Ова фабрика ће много значити за развој тог крај

Vesna

pre 2 godine

Mnogo se ulaze u otvaranje fabrika to se primeti!

Maja

pre 2 godine

Veoma znacajna fabrika za S. Palanku i njene gradjane!

Milena

pre 2 godine

Znacajna invensticija za taj kraj, umnogome ce pomoci na poboljsanju zivotnog standarda tih ljudi.

Maja

pre 2 godine

Bitno da se radi na ekonomiji i da se smanjuje stopa ne zaposlenosti.

Pera

pre 2 godine

Predsednik vredno radi i gradjani su mu zahvalni na otvaranju novih fabrika.

Anna

pre 2 godine

Veoma znacajna fabrika!gradjani su veoma zahvalni!

Dragana

pre 2 godine

Veliki uspeh za Smederevsku Palanku, fabrika sa novih 700 radnih mesta!

Viki

pre 2 godine

Lepe vesti, Srbija ne posustaje ni u teškoj situaciji sa epidemijom. Fabrika korejske kompanije u Smederevskoj Palanci je od značaja, nova radna mesta i jačanje ekonomije su nam u konstantnom usponu.

Jecy

pre 2 godine

Raduju me nova radna mesta koja se otvaraju u celoj Srbiji a ne samo u Beogradu

Ivana

pre 2 godine

Aleksandar Vučić zaista radi na ekonomskom napretku i razvoju.Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče što činite sve da građani Srbije žive bolje.

Filip

pre 2 godine

Velika Plana i Smederevska Palanka su zaslužile ovakvu fabriku koja će smanjiti nezaposlenost i ojačati ekonomiju

Siniša

pre 2 godine

Nova radna mesta za Smederevsku Palanku i Planu ove opštine su bile zaboravljene tokom prethodne vlasti

Mile

pre 2 godine

Otvaranjem novih fabrika je veliki pokazatelj da drzava konstantno ulaze za razvoj Srbije i ostanak mladih ljudi

Jovana

pre 2 godine

Дивна вест за грађане Смедеревске Паланке , али и Србију. Седамсто породица ће свој буџет употпунити овом јужнокорејском инвестицијом! Браво Србијо!

Micojka

pre 2 godine

Kirejci su prepoznali potencijal nase zemlje, i odlucili da kod nas izgrade fabriku.

Micojka

pre 2 godine

Smederevska Palanka je dobila jos jednu fabriku.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija