• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.04.2021

11:18

DA JA IMAM DOKAZE, NE BIH ČASIO NI ČASA! TUŽILAŠTVU BIH REKAO SVE ŠTO ZNAM, NE BIH GOSTOVAO GODINU I PO DANA PO TELEVIZIJAMA! NE ZNAM ZAŠTO JURIĆ TO RADI!

Politika

DA JA IMAM DOKAZE, NE BIH ČASIO NI ČASA! TUŽILAŠTVU BIH REKAO SVE ŠTO ZNAM, NE BIH GOSTOVAO GODINU I PO DANA PO TELEVIZIJAMA! NE ZNAM ZAŠTO JURIĆ TO RADI!

Podeli vest

Ministar odbrane Nebojša Stefanović istakao je danas da mu tokom sastanka kada je vršio funkciju ministra unutrašnjih poslova Igor Jurić nije dao ni ime poznatog političara pedofila, ni ime žrtve, kao i nijedan dokaz o izvršenju krivičnog dela obljube nad maloletnim detetom


Igor Jurić je sinoć izjavio da je sve što je vezano za priču o političaru pedofilu rekao tadašnjem ministru unutrašnjih poslova (Nebojši Stefanoviću) jer je smatrao da je to prava adresa i da će žrtve biti maksimalno zaštićene, kao i da sve to stoji u zapisniku u Tužilaštvu.


Tim povodom oglasio se i Dejan Kovačević, nekadašnji načelnik Kriminalističke policije, koji je prisustvovao sastanku Stefanovića i Jurića i kazao da to nije istina, odnosno da Jurić nije dao nikakve informacije.

Stefanović ističe da niti danas, niti je bilo kada imao bilo kakve dokaze i saznanja o izvršenju tako teško krivičnog dela nad nekim detetom, niti saznanja o mogućim žrtvama, niti saznanja o mogućim počiniocima.

"Da sam ih imao ili da ih imam danas, ne bih časio ni časa, ne bih ni sekunde izgubio. Otišao bih u Tužilaštvo i rekao sve sve što znam, upoznao ih sa dokazima koje imam, imenima potencijalnih žrtava i pustio da Tužilaštvo radi svoj posao. Ne bih gostovao po televizijama godinu i po dana govoreći o tome, a kada vas pozove tužilac i pita, vi ćutite", kazao je Stefanović za TV Pink.

Foto: printscreen RTV Pink

Kako dodaje, i kao otac maloletne dece, i kao član Vlade, i kao čovek i građanin Srbije, neće da dozvoli da ijedno dete trpi bilo kakvu muku, pritisak, zlostavljanje, krivično delo, a da se o tome ćuti.

"Ne znam zašto to radi Igor Jurić", rekao je ministar.

Stefanović je ispričao da je prvi put čuo o navodnim saznanjima Jurića u januar 2020. kada je on izašao u medije i kazao da poseduje fotografije, odnosno dokaze izvršenja krivičnog dela pedofilije, odnosno obljube nad maloletnim detetom i da je izvršilac poznati političar.

Dodaje da je nakon toga to isto u januaru Jurić kazao i "Večernjim novostima" da ima fotografije izvršenja krivičnog dela i da ih je podelio sa još dva svoja prijatelja.

"Još dve osobe imaju dokaze o izvršenju krivičnog dela, ali Jurić ne deli to ni sa Tužilaštvom, ni sa policijom, ni sa javnošću", ističe Stefanović.

Foto: printscreen RTV Pink

Jurić je, kako dodaje Stefanović, i u martu na jednoj televiziji kazao da je pedofil političar kojeg poznaje cela Srbija i da ima fotografije - dokaze.

Prema njegovim rečima, tih dana i predsednik i članovi Vlade i javnost su ga ohrabrivali da kaže ime pedofila političara i da taj političar neće biti zaštićen, već uhapšen istog trenutka.

"Igor Jurić ćuti. Organizovao sam sastanak sa Kovačevićem koji tada ima mogućnost da organizuje sve službe MUP-a koje su potrebne da procesuiraju slučaj i obaveste tužioca. Na sastanku sam insistirao više puta da se kaže ili ime žrtve pa da tužilac da nalog da se razgovara sa roditeljima, da vide da li postoji krivično delo, da li ima dokaza", kaže Stefanović i dodaje da se Jurić raspitivao o sistemima zaštite.

Ističe da je Juriću kazao da policija ako treba da štiti 20 godina, toliko će i štiti i to ne samo u našoj zemlji, već i u inostranstvu.

Ipak, kako kaže Stefanović, na tom sastanku Jurić nije rekao ništa što je korisno, nikakav podatak, a nakon toga je opet kazao u javnosti da ima dokaze, ali da nisu dovoljni za sud.

Stefanović kaže da je trebalo da kaže šta zna tužiocu i policiji koji bi ispitali slučaj i pronašli dokaze.

Foto: printscreen RTV Pink

Kada ga je tužilac pozvao, Jurić je sam u javnost izašao sa informacijom da će sve što ima pa i ako i sam čini krivično delo skrivajući dokaze o nekom krivičnom delu, sve dati tužiocu.

Međutim, kako piše u saopštenju tužioca, nakon višesatnog saslušanja nije se došlo do podataka na osnovu kojih bi se utvrdio identitet počinicoca obljube nad detetom, kao ni identitet maloletnog lica nad kojim je delo učinjeno, a koje je u vreme izvršenja dela imalo 13 godina i Tužilaštvo zbog nedostatka dokaza ne može da pokrene postupak.

"Ne mora Jurić da kaže javnosti ko je počinilac, ne mora da se zna da je predao informacije Tužilaštvu i da pusti tužioca da radi svoj posao dalje", kaže Stefanović.

Zaključuje da na sastanku ni on, ni Kovačević nisu čuli ime izvršioca, niti žrtve, niti su dobili dokaz o izvršenju tog krivičnog dela.

"Ovde nije bitan ni Jurić, ni Stefanović, ovde je bitno to dete, ako je to dete žrtva, to je bitno da bismo zaštitili tu decu i ne samo zbog tog deteta već zbog svakog deteta koje može postati žrtva", kazao je Stefanović.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
plinska svetlost

pre 3 godine

Da li, sada, ova priča treba da ''pokrije'' priču koja se nedeljama vukla po štampi...o ''izdaji'' i umešanosti ovog ministra na jednom drugom slučaju, onom koji je ugrozio život predsednika države i samu državu, dakle i nas, građane?????? Neverovatno je i morbidno je sve to. Ići po televizijama i pujdati javnost i navoditi javnost na bilo koga, a onda, ga zaboraviti? Šta se to dešava? Da li je cilj zastrašiti narod, zbuniti ga, učiniti ga nesigurnim i nepoverljivim i razludeti ga kao u onom filmu Plinska svetlost, toliko da više ne zna ni šta je pravo, a šta je bilo juče i da li se dešava ono što se dešava? Ja sam običan građanin bez informacija izvan ovih koje se plasiraju u medijima, veoma agresivno. Da li će ijedna, ispada, novinarska, politikom navođena, a ne stvarna afera i kriminal...imati pravno rešenje? Ništa mi nije jasno.

sale

pre 3 godine

ma sve ti verujemo, nesto drugo: sta radi velja nevolja? i hrlatoviceva ili kako se zove vec?!

Lazni Bot

pre 3 godine

Nebojsa je izgubljen u vremenu i prostoru.

Vns

pre 3 godine

E ovo je dokaz o burazerskoj politici....čuvaj,zaštiti,prećuti svakakve gluposti da bi sebe zaštitio...

Dule

pre 3 godine

Ja sam još 2014. tvrdio da je Jurić obično laprdalo.

Bane

pre 3 godine

Nego, šta ako progovori Velja? Čim prestade mandat, uhapsiše Velju.

Gio

pre 3 godine

Opa pustate negativne komentare, a da ovo je Nebojisa, nista onda, pozdrav.

Baki

pre 3 godine

Jurić je prevarant ide i traži od ljudi da mu plate da bi navodno krenuo da im traži nestale . Na veliku žalost koristi smrt svoje ćerke za neke svoje interese . On je 90-ih godina " pozajmljivao" naftu sa jedne venziske pumpe !!! Fondacija koju on predstavlja je humanitarna a ne ona koju moraš da platiš da bi krenuli da traže neku osobu .

zoran

pre 3 godine

Odakle ti pravo da napuštaš svoje radno mesto i mlatiš gluposti sa Sarapom? Nemaš pametnija posla u Vojsci ili te ubija dosada? Imao si priliku da pokažeš vrednost u aferi Krušik...

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17