• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.04.2021

12:07

Ursula fon der Lajden nakon sastanka sa Vučićem: SPREMNI SMO DA PODRŽIMO IZGRADNJU PRUGE OD BEOGRADA DO SEVERNE MAKEDONIJE

Politika

Ursula fon der Lajden nakon sastanka sa Vučićem: SPREMNI SMO DA PODRŽIMO IZGRADNJU PRUGE OD BEOGRADA DO SEVERNE MAKEDONIJE

Podeli vest

Evropska unija je spremna da podrži izgradnju železničke pruge između Beograda i Severne Makedonije, objavila je predsednica Evropske komisije, Ursula fon der Lajen, nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, danas u Briselu

 

"Razgovarali smo o borbi protiv pandemije Kovid-19, ekonomskom oporavku, pristupnom procesu gde želimo da vidimo nastavak pozitivnih događanja u oblasti vladavine prava, dijalogu Beograda i Prištine kao i o železničkoj pruzi između Beograda i Severne Makedonije koju smo spremni da podržimo", navela je Fon der Lajen na svom Tviter nalogu.

Ona je dodala da joj je drago što se danas u Briselu sastala sa Vučićem.


Predsedsednik Srbije je, uoči razgovora sa Fon der Lajen, najavio mogućnost dogovora oko "jednog od najvećih infrastrukturnih projekata" koji će potpuno promeniti Srbiju.

 

 

Podsetimo, predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, sastao se u Briselu sa predsednicim Evropske komisije, Ursulom fon der Lajen, sastanak dvoje najviših zvaničnika Srbije i EU je u toku u zgradi Berlamon, sedištu Evropske komisije.

Nakon razgovora sa predsednicom Evropske komisije, predsednik Srbije se sastao sa komesarom za pšroširenje EU, Oliverom Varhejijem , a zatim će imati i radni ručak sa potpredsednikom Evropske komisije i šefom diplomatije EU, Žospeom Boreljom.

 

Uskoro opširnije na informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zzz

pre 2 godine

kul, nego kad ce ta bitna vest o velikom infrastrukturnom projektu koji menja srbiju i utice na zivot svakog od nas?

Juraj

pre 2 godine

Koju epohalnu korist ću ja, kao penzioner, imati od te velelepne pruge? Dobijaću manju penziju da bi je izgradili, a da bi evropljani uspešnije sticali profit.

Dule

pre 2 godine

Пројекат је одличан, под условом да буде третиран као надокнада ратне штете коју су нам те земље нанеле пре 22 године. Пошто је укупна штета из агресије 1999. већа од 100 милијарди тадашњих долара, овим ће земље ЕУ које су чланице НАТО покрити само око 1% својих дуговања Србији.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija