• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.04.2021

15:06

OGLASIO SE MUP POSLE HAPŠENJA JUTKE! Svi detalji akcije privođenja Jeličića i ekipe!

Politika

OGLASIO SE MUP POSLE HAPŠENJA JUTKE! Svi detalji akcije privođenja Jeličića i ekipe!

Podeli vest

Bivši predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka (59) i još pet osoba uhapšeni su danas po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu u nastavku akcije borbe protiv korupcije, saopštio je MUP

Pored Jeličića uhapšeni su M. A. (34), A. S. (48), G. R. (55), M. I. (55) i D. K. (42), dok će krivične prijave biti podnete protiv dve žene od 47 i 42 godine.

U saopštenju se precizira da se Jeličić tereti da je kao predsednik Opštine Brus, tokom 2017. i 2018. godine, suprotno zakonu izdavao zaključke na osnovu kojih su fizička lica mogla da postave privremene objekte i priključe ih u Nacionalni park „Kopaonik“ na postojeću infrastrukturnu mrežu, čime je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

M. A se kao bivše odgovorno lice u Opštini Brus, sumnjiči da je pomogao Jeličiću u donošenju navedenih zaključaka tako što je posredovao kod komunalnih inspektora - G. R. i 47-godišnje žene, da ne izvrše inspecijski nadzor nad privremenim objektima koji su postavljani na teritoriji Nacionalnog parka „Kopaonik“.

Sumnja se da su ovim radnjama G. R. i 47-godišnja žena izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok se M. A. tereti za krivično delo trgovina uticajem.

Takođe, Jeličić i A. S, bivše odgovorno lice Opštine Brus su, kako se sumnja, u korist 44-godišnje investitorke prosledili prijavu za legalizaciju objekta na Pančićevom vrhu nadležnom ministarstvu sa neistinitim sadržajem.

U toj prijavi je navedeno da je prijavu za legalizaciju objekta 44-godišnja žena poslala opštini Brus 2014. godine, a prijava je podneta tokom 2018. godine.

Na ovaj način Jeličić i A. S. su kako se sumnja izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu.

M. I, zaposlena u Opštini Brus, uhapšena je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo falsifikovanje službene isprave, jer je kako se sumnja, u službene isprave unela podatke neistinite sadržine.

Jeličić se, takođe tereti i da je izvršio i krivično delo trgovina uticajem tako što je svojoj sekretarici D. K. rekao da u zapisnik sednice Opštinskog veća naknadno unese neistinite podatke nakon što je tokom inspekcijskog nadzora utvrđeno da je investitor prekoračio površinu objekta.

D. K. je uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Protiv 47-godišnje žene biće podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok će protiv 44-godišnje žene krivična prijava biti podneta za krivično delo falsifikovanje isprave.

Svo šestoro će u roku od 48 sati uz krivične prijave biti privedeni nadležnom tužilaštvu, navodi MUP.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 2 godine

Брез бриге јер Јутку ће да одбрани чувени босански правник и доктор фашизма Војислав Шешељ.Доктор фашизма?Да,да јер је његова тема ,,доктората'' била ,,фашизам и милитаризам''!

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija