• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug/Informer

29.04.2021

12:46

DAČIĆ SUMNJA NA ANGELINU, VUČIĆ UVEREN DA NIJE ONA! Misterija oko non pejpera i dalje traje

Politika

DAČIĆ SUMNJA NA ANGELINU, VUČIĆ UVEREN DA NIJE ONA! Misterija oko non pejpera i dalje traje

Podeli vest

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić sumnja da iza non pejper dokumenta o kosovskom problemu stoji holandska političarka Angelina Ajhorst, dok predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne veruje da je ona osoba koja ga je napisala

Zbog čvrstog stava o nepriznavanju Kosova, Srbija je bila izložena raznim non-pejperima, izjavio je danas predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić koji nije isključio mogućnost da je Angelina Ajhorst napisala najnoviji "non-pejper" o rešavanju kosovskog pitanja jer je, kako kaže, ona godinama neposredno učestvovala u dijalogu Beograda i Prištine.

Dačić je rekao za TV Pink da je Ajhorst, koja se pominje kao navodni autor tzv."non-pejpera" Nemačke i Francuske o rešavanju kosovskog pitanja, "svih ovih godina držala vezu i sa Beogradom i sa Prištinom", ali da ona nije mogla sama da napiše taj dokument i da se verovatno sa nekim konsultovala.

Foto: AP/Photo

Angelina Ajhorst
Pandemija non pejpera

- Pojavila se pandemija raznih non-pejpera, to se gurne u etar i onda Priština kaže da je sve to namestio Beograd, da imamo tajne veze i papire, a u suštini nijedan od tih papira nama ne odgovara - kazao je Dačić.

Naglasio je da Beograd od starta pregovora sa Prištinom ima jasna opredeljenja da neće priznati nezavisnost Kosova, ali da želi da razgovara o normalizaciji odnosa sa Prištinom.

Dačić je ocenio da stavovima o nedolasku 11.maja na nastavak dijaloga sa Beogradom, Kurti ponižava EU usred Brisela.

- Naša pozicija je principijelna i oštra, ali je konstruktivna i nije negatorska, nismo tu da uništimo dijalog već da damo doprinos dijalogu i da ponekad odćutimo na nešto na šta bi trebalo da reagujemo histerično - rekao je Dačić.

Dodao je da je Priština "najveća opasnost" za nastavak dijaloga i da uživa odgovarajuću podršku zapadnih zemalja koje ne osuđuju izjave prištinskih zvaničnika.

Foto: printscreen

Aleksandar Vučić
Ne liči mi na nju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odgovarajući na novinarsko pitanje tokom otvaranja dela obilaznice oko Beograda, rekao je da ne veruje da Angelina Ajhorst stoji iza non pejpera.

- Ne mogu to da potvrdim i mislim da nije. Ako vi imate neke druge informacije i podatke, onda mi to recite. Ovo mi ne liči na Angelinu Ajhorst i uveren sam da ona to nije uradila - rekao je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NON PEJPER NIJE PISALA ANGELA, MOŽDA JE ANGELINA! Da li je ovo žena na koju Vučić sumnja da stoji iza famoznog dokumenta?
Politika

NON PEJPER NIJE PISALA ANGELA, MOŽDA JE ANGELINA! Da li je ovo žena na koju Vučić sumnja da stoji iza famoznog dokumenta?

Izvršna direktorka Evropske službe za spoljne poslove (EEAS) za Evropu i Aziju, Angelina Ajhorst do ovoga trenutka nije zvanično odgovorila na pitanje Tanjuga da li je ona, možda autor non pejpera koji je prištinska Koha plasirala kao nemačko francuski predlog kojim se kao finalno rešenje dijaloga Beograda i Prištine predviđa "međusobno priznaje suvereniteta i treitorijalnog integriteta", i široka autonomija za Srbije na KiM

29.04.2021

12:33

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija