• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.05.2021

08:09

Nije Srbija slaba, znaju to oni koji vole da se igraju vatrom! Predsednik Vučić o izjavi hrvatskog ministra o pomoći vlastima u Prištini

Politika

Nije Srbija slaba, znaju to oni koji vole da se igraju vatrom! Predsednik Vučić o izjavi hrvatskog ministra o pomoći vlastima u Prištini

Podeli vest

Predsednik Alekasandar Vučić nakon svečane ceremonije početka radova na Fruškogorskom koridoru odgovarao je na pitanja novinara

- Još jednom apelujem na sve ljude da se vakcinišu. Još dva dana će biti po pozivu, od drugog dana Vasrsa, ponovo vakcinacija bez termina. Važno je da se zna da od 8. maja ugostiteljski objekti počinju da rade. Molim ljude još jednom da se vakcinišu, imamo sve 4 vakcine - apelovao je predsednik. 

Istakao je i da očekuje veliki rast u drugom kvartalu. 

- To nam smanjuje stopu javnog duga i povećava plate i penzije ljudima. Ako se ne vakcinišemo, nećemo moći da radimo. To je suština svega. Mi unapred imamo stav o svemu, i to uglavnom, a da ništa pročitali nismo. Takvi smo. Uradi bilo šta, poginućeš - u pravu je Duško Kovačević kad kaže. Tako to kod nas ide. Ljudi sve znaju unapred oko svega, pa makar i ne pročitali ništa. 

Non-pejper

- Srbija ne bi mogla da prihvati non-pejper samo zbog priznanja, a po svemu ostalom niakada nećemo dobiti bolji papir i nikada nam to niko neće ni ponuditi. Zato su sve stavili na taj papir.

Izjava hrvatskog ministra o pomoći vlastima u Prištini

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je danas da srpska vojska nije slabija ni od jedne vojske u okruženju, ne računajući rumunsku i mađarsku, i da ubrzano snaži.

Vučić je, zamoljen da prokomentariše najavu ministra odbrane Hrvatske da je ta zemlja spremna da vlastima u Prištini pomogne u nameri da transformiše bezbednosne snage u vojsku, kao i da će povećati broj svojih vojnika pri Kfor-u pet puta, podsetio da je hrvatska vojska do pre pet godina bila dvostruko snažnija od srpske, ali da to danas nije više slučaj.

- Hrvatska ima veoma snažnu vojsku. Albanci na Kosovu nisu na tom nivou, ali imaju Bondstil I američku vojsku iza sebe. Neka oni rade svoj posao. Srbija je suverena zemlja I radiće svoje. S ponosom mogu danas reći da srpska vojska nije slabija ni od jedne vojske u okruženju, ne računajući rumunsku I mađarsku. Ubrzano snažimo. Svi drugi nisu snažniji od Srbije - poručio je on.

Vučić je naglasio da moramo da nastavimo sa temeljnim i ozbiljnim ulaganjima u našu vojsku, jer je to jedini garant mira I što može preventivno da utiče na svakog ko bi pomislio na agresiju na našu zemlju.

- Sve je danas jasno ko je koliko snažan, a snažan je onaj ko ima najjaču ekonomiju, ko najbrže raste, ko ima budućnost. Trendovi su tu važni. Srbija ima odličnu budućnost, snaži svoju vojsku, ne da bi nekoga napadala ili da bi zauzimala tuđe teritorije, ili slala svoje vojnike bez poziva nečije vlade - istakao je on.

Vučić je primetio da neki mogu da krše rezoluciju 1244 i sve druge, ali da neće da izgovara teže reči jer su nam, kako kaže, potrebni bolji odnosi sa Hrvatskom i svima drugima.

- Nemojte da se sekirate. Nemojte čak ni za te pretnje kako će u južnoj Mitrovici da prave velike baze, pa će ne znam šta da urade Srbima. Nije Srbija slaba, ni blizu koliko je bila 1999. Ili 2008. I 2009. Znaju to oni koji vole da se igraju vatrom. Verujte mi na reč neće se igrati - istakao je on.

Vučić je naglasio da je fokus Srbije usresređen na ekonomiju, na razvoj, napredak, pueteve, bolnice, stadione, pozorišta, koncertne dvorane, pre svega fabrike, na veći BDP.

Jer kada to sve imate, kako kaže, imaćete, i snažniju vojsku i onda će zemlja biti uspešnija u svakom pogledu i ne moramo da brinemo.

- Ne moram da kažem da imamo izvanredne prijateljske odnose sa Mađarskom i Rumunijom, pa nemamo nikakvog razloga za brigu. Verujte mi na reč - naglasio je on.

U vezi najave povećanja broja hrvatskih vojnika u Kfor-u konstatovao je da će to povećanje biti sa dva na deset vojnika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vlajko77

pre 2 godine

Neka svako gleda u svoje dvoriste , a ne da se mesa u tudje ! Zivela Srbija !

Ivana

pre 2 godine

Naravno da srbija nije slaba, ali je ovo jako važno da građani Srbije žive bolje.Srbija se danas cela razvija i gradi.

Zorana

pre 2 godine

Da bismo se vratili normalnom zivotu moramo biti odgovorni i da se vakcinisemo.

Dragan

pre 2 godine

Nadam se da ce narod shvatiti koliko je vazna vakcinacija. Da sacuvamo zivote i da se vratimo poslu!

Toma

pre 2 godine

Srbija je danas jaka i stabilna zemlja, zato se gradi!

Natasa

pre 2 godine

Zivi mi i zdravi bili,to nam je najbitnije,a drugi nek misle da smo slabi.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija