• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.05.2021

18:08

BALKAN KLJUČA! REPUBLIKA SRPSKA VEĆ NAPRAVILA SVOJ NON-PEJPER! Dodik otkrio strategiju: Svima ćemo ga poslati kad...

Politika

BALKAN KLJUČA! REPUBLIKA SRPSKA VEĆ NAPRAVILA SVOJ NON-PEJPER! Dodik otkrio strategiju: Svima ćemo ga poslati kad...

Podeli vest

Republika Srpska je već napravila svoj non-pejper, izjavio je srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik

- Svašta se piše, ali ako je to pomodarstvo, evo, ne šalim se, mi smo već napravili neki naš non-pejper, pa ćemo ga jednog dana, kada to odlučimo, isto tako poslati svima - rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, komentarišući situaciju u vezi sa non-pejperom, koji je navodno upućen iz Slovenije u Brisel.

On smatra da u BiH nema nikakvog kohezionog elementa koji bi mogao da okupi konstitutivne narode i ocenjuje da ce doći vreme mirnog razlaza.

Dodik je naveo da je ključna aktivnost Republike Srpske to što će na Narodnoj skupštini održati raspravu, sačiniti i artikulisati svoju platformu za pregovore sa Federacijom BiH i Bošnjacima i Hrvatima, kao konstitutivnim narodima, o tome šta i kako raditi u BiH. I to, kako je naglasio, bez učešća stranaca.

Dodik je rekao da su stranci dugo pokušavali da naprave njima željenu BiH, koja se, kako je naveo, pokazala kao neželjeni eksperiment.

Prema njegovim rečima, pre desetak godina niko nije smeo ni da pomene referendum, ni da priča o tome da BiH treba da se raspadne. "jer je ionako raspadnuta", dok se o tome govorilo u Srpskoj.

- Sve se to govorilo ranije, a sada to neki i potvrđuju, ranije su nas krivili kao one koji remete nešto, a danas to čujemo iz usta važnih ljudi u svetu - rekao je Dodik.

Ocenjujući da će doći vreme mirnog razlaza u BiH, Dodik je rekao da Srbi nemaju razloga da se mobilišu prema bilo kakvoj ratnoj opciji i poručio da treba da se okupe oko politike "koja će dati snagu".

Foto: instagram/buducnostsrbijeav

Milorad Dodik u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem



On je dodao da u BiH nema govora ni o kakvom ustavnom patriotizmu koji bi mogao da se održi ili širi.

- To što u Federaciji BiH Bošnjaci govore da su BiH patriote, neka misle šta hoće, ali za BiH je potreban neki drugi patriotizam, a ne samo bošnjački, a srpskog i hrvatskog patriotizma, koliko vidim, nema i zato se tu ne može izgraditi ništa - rekao je Dodik.

On je kazao i da će sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem, koji sutra dolazi u posetu BiH, razgovarati o donaciji EU, koja je krajem prošle godine odredila više od tri milijarde evra podrške investicijama zemljama zapadnog Balkana.

On je naveo da je za BiH, odnosno Republiku Srpsku, predviđena podrška za četiri projekta, od čega i za Koridor 5c - od Doboja prema Vukosavlju, odnosno Orašju.

- Tu treba da dobijemo znatnu donaciju, što je za nas veoma važno jer je deo trase kojom želimo da spojimo Banjaluku sa Beogradom - rekao je Dodik.

Dodik je zakljucio da EU više ne radi na proširenju i da u njoj nema konsenzusa o tome da primi nove zemlje u članstvo, dok u BiH, kako je naveo, fingiraju priču o 14 tačaka za koje znaju da ne mogu biti sprovedene.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
PetarPan023

pre 2 godine

... Мултиетничку Босну је разбио Алија Изетбеговић, желећи Босанску Џамахирију... Али мало се прерачунао...Мислио је да ће му НАТО дати ЦЕЛУ БОСНУ НА ДЛАНУ да чини што хоће...А тако је желео: Сетимо се, он каже: „Нема мира ни коегзистенције између исламске вјере и неисламских институција." ( Алија Изетбеговић: Исламска декларација ) Била је то објава рата Србима у Босни...

Saradžogla

pre 2 godine

Док је ваш Вучић господар Србије живећете као паразити.Србија ће вам бити КРАВА МУЗАРА! Градови Србије немају воду за пиће? Пруга Београд - Мала Крсна пар година не ради? Железница Србије у колапсу.Сигнали не раде и лоше радио везе са машиновођама? ... Уједињењем РС са Србијом може бити на ПРЕВАРУ! Не дај боже да то буде Додикови и његови овде који су дошли са Титом завладаће Србијом.ПС. Када сам упозорио да ће ДС се распасти јер се радило онако како не треба сутрадан сам искљен по наредби једне кафе куварице јер је то био командни кадар!

Milan

pre 2 godine

Vucica mrzite jer je iz Bosne porijeklom I stvara vam jaku Srbiju, koju nije niko jos od Dušana Silnog stvorio MI iz Republike Srpske cemo se ujediniti jednog dana sa Srbijom.

Milan63

pre 2 godine

Dejtonska BiH je eksperiment koji je mogao da uspe da su ga Izetbegović, SDA i njihovi soonzori bilo kada ispoštovali. Ali nisu. Ta nazovi država opstaje samo zahvaljujući američkoj politici. Tamo niko nikoga ne podnosi. Mogli bi mirno da se raziđu kao Češka i Slovačka. Ali, Bakir bi da ovlada i Srbima i Hrvatima. Kao, Srbi imaju Srbiju, Hrvati Hrvatsku, a Bosna je naša. A padišah nije u Istanbulu, već u Vašingtonu. Pa će da pripomogne. Ništa od toga. Ko priziva rat i mač, a to čini Bakir, lako može od mača da strada.

Hag

pre 2 godine

ha ha ha Mile Ronhil opet promašio terapiju :)))) BiH,Bošnjaci uopšte nemaju non-paper,ali imaju PAPER.......čist,snažan i nesalomiv. Ko god još vjeruje u Miletove basne i guslarske spjevove,ili je potpuna budala ili kratke pameti! 90ih nije moglo tenkom a Mile bi sad papirom.....kao mjenja se situacija u svjetu.....ha ha ha Debilko....BiH NIKAD neće biti ISTOK nego ZAPAD,ma koliko se mjenjalaglobalna situacija,a ZAPAD,NIKAD,ama baš NIKAD,dozvoliti ruske gubernije u svom samom srcu!!!! Čak kada bi se nemoguće i desilo,Bošnjaci bez puške i rata to neće dati,jer jednostavno nemaju šta da izgube!Ubijanje BiH je ubijanje Bošnjaka a Bošnjak će radje poginuti od metka nego od papira,pogotovo non-papera ;)A opet ako bi puklo u BiH,šta ćemo sa Sandžakom,Jugom srbije,Vojvodinom,Makedonijom....he he he Informer zabavlja narodne mase sa ovim kradljivcem i banditom koji je opustošio pola BiH a svoju porodicu i bližnje obezbijedio do 10 koljena ;)

zoran

pre 2 godine

Profesionalni Srbin je ovaj Dodik...radi Srbiji o glavi odavno..na sve spreman i prevrtljiv..a poprilično se okoristio na vlasti.

Ivan

pre 2 godine

Daj smecw jedno,pa ti ne znaš ni Pajper a ne non Pajper da napravis

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija