• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.05.2021

11:32

UJEDINJENJE SA SNS LOGIČNO I SIMBOLIČNO! Šapić: Ako pogledate naše stavove, oni se malo razlikuju od zvanične državne politike!

Politika

UJEDINJENJE SA SNS LOGIČNO I SIMBOLIČNO! Šapić: Ako pogledate naše stavove, oni se malo razlikuju od zvanične državne politike!

Podeli vest

Predlog predsednika Aleksandra Vučića o ujedinjenju SNS i SPAS-a nije došao preko noći, već je rezultat približavanja i razgovora koji će sada biti podignuti na nivo dve organizacije, izjavio je danas predsednik SPAS-a Aleksandar Šapić



On je na TV Pink rekao da je s Vučićem u prethodnom periodu razgovarao o mnogim stvarima i da su ti razgovori i približavanje bili posledica sličnih ili istih pogleda na mnoge stvari.

- Ako pogledate političke stavove SPAS-a, videćete da ima jako malo stvari koje se razlikuju od današnje državne politike - rekao je Šapić.

Očekivao je da će predlog za ujedinjenje SNS-a i SPAS-a izazvati pažnju javnosti, ali i navodi da ako se analizira situacija i politika koju je vodio SPAS i politika koju vodi SNS tu ne bi trebalo da bude velikih iznenađenja.

- Suštinski velikih razlika po pitanju doživljaja i percepcije važnih, ključnih kako unutrašnjepolitičkih i spoljnopolitičkih pitanja nije bilo. Mislim da su ovake stvari logične - rekao je Šapić.

Smatra da bi možda bilo dobro da na srpskoj političkoj sceni organizacije koje imaju slične ili iste poglede krenu ka ukrupnjavanju.

Izrazio je očekivanje da će predlog za ujedinjenje SNS-a i SPAS-a dati značajne rezulatte ne samo po buduću organizuju čiji će SPAS biti zajednički deo, nego na srpsko društvo i celu zemlju.

- Neka to bude simbilično signal i za celokupan narod da treba da pokušamo da nalazimo neke zajedničke imenitelje i da budemo jedinstveni tamo gde možemo da budemo jedinstveni - rekao je Šapić.

On je naveo i da nije promenio svoje političke stavove ulaskom u vladajuću koaliciju na republičkom nivou.

- Ostao sam na svojoj strani, prosto smo se samo približili u nekim stvarima i logično je da budemo zajedno - kaže Šapić.

Upitan da li ima želju da bude gradonačelnik Beograda i o njegovoj izjavi da će vreme pokazati da li će dogovor sa SNS ići u tom prvacu, Šapić kaže da se 11 godina bavi lokalnom politikom.

- Ovde se ne radi o želji, nego objektivno o tome gde mogu najviše da doprinesem. Mislim da u ovom momentu najviše mogu da doprinesem lokalnoj politici, zato sam i ostao na Novom Beogradu. Ima još 11 meseci do izbora, moraćemo da pratimo okolnosti i da vidimo kakav bude razvoj sitiacije - rekao je Šapić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nikola

pre 2 godine

Ukoliko dođe do spajanja stranaka mnogi će morati baš da se upitaju mogu li pobediti takav spoj.

Nik

pre 2 godine

Ovo će biti dobar tandem i pravi pobednički tim.

Nino

pre 2 godine

Dobra odluka kako Vučića tako i Šapića. Samo napred ljudi!

Dama bez blama

pre 2 godine

Raduju me ove vesti. Ipak bih volela da se jos vise partija ujedini radi dobrobiti nase drzave.

plakao sam kad je pala Sekurit

pre 2 godine

Onda će postojati samo jedna partija. Kao u totalitarnoj SFRJ, SSSR, ili nacističkoj Nemačkoj...

Milos Veliki

pre 2 godine

Jedva cekam neki sastanak gde ce biti iz spasa da se izljubimo i da docekamo ljude kako dolikuje.

Japanac

pre 2 godine

Vucic ujedinuje Srbiju i to je vidljivo svakom ko misli dobro Srbiji.

Dejana

pre 2 godine

Beograd ce pozlatiti ova vlast, to je cinjenica.

Pera Savic

pre 2 godine

Sapic je napravio najbolji posao u doskorasnjoj politickoj karijeri.

Nevena

pre 2 godine

Ovo će biti uspešna saradnja kada se ujedine. Veliki uspesi su na pomolu.

Ivana

pre 2 godine

Aleksandra Šapić i treba da dođe na mesto gradonačelnika jer koliko je optinu Novi Beograd razvijao, toliko može i grad Beograd.

Milan

pre 2 godine

Odličan potez,iskreno se nadam da će do saradnje doći. Snsu trebaju mladi i perspektivni političari

Mira

pre 2 godine

Još jači SNS I vlast, uz dobru politiku Vucica Srbija sigurno ide I napred još bolja i ponosnija.

Dijana

pre 2 godine

Sapic je vec formiran politicar koji ima podrsku odredjenog birackog tela. Godinama je bio na celu velike beogradske opstine. Uvazeni bivsi sportista, bez mrlje u karijeri. Cenjen i uvazen mlad covek, koji svakako moze uzeti ozbiljnu ulogu u politickom zivotu.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija