• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.05.2021

09:41

SRBIJI NIJE DOZVOLJENO ŠTO I DRUGIMA! Selaković:  Nemojte nam držati pridike o logorima, vi koji niste raščistili stvari od pre 80 godina!

Politika

SRBIJI NIJE DOZVOLJENO ŠTO I DRUGIMA! Selaković: Nemojte nam držati pridike o logorima, vi koji niste raščistili stvari od pre 80 godina!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas da je interes Srbije jasan, a to je isključivo mir


Selaković je rekao da Srbija ima interes i da Srbija i Srpska ne dozvole da budu izolovane, već sastavni deo sveta, ali da ne treba da ne gajimo iluziju da postoji međunarodno pravo, koje je, kako kaže, sahranjeno.


- Moramo da shvatimo da Srbiji nije dozvoljeno ono što je dozvoljeno drugima - rekao je Selaković gostujući na tv Pink.

Govoreći o idejama promena granica, Selaković je kazao da, ako neko "gajii ideje" o nepromenljivosti granica, to su Srbija i njeno rukovodstvo, ali da neki nisu spremni da cene argument međunarodnog prava.

Šef diplomatije je ocenio da se sada toliko priča o navodnom genocidu Srbije, jer se iz više centara ujedinjeno deluje prema Srbiji iz jednog razloga - a to je što im smeta privredni i svaki drugi razvoj Srbije koji, kaže, ne može ni sa čim da se poredi.

- Kada odete u druge zemlje ovaj uspeh pod Vučićem je veliki. Samo pitajte naše ljude iz dijaspore kako je u zemljama u kojima žive i koliko su ponosni na svoju Srbiju - rekao je Selaković i dodao da je njihov glavni problem to što Vučić nije ni Milošević ni dosovac, i što drugačije pristupa problemima.

Govoreći o odnosima sa Hrvatskom, Selaković je podsetio da je Srbija dosta toga prećutala Hrvatskoj kada je pristupala EU, u skladu sa dogovorom da oni podrže ulazak Srbije u EU.

- Sada imate tu vrstu licemerja da nam oni drže predavanja o pitanju nestalih lica. Mi imamo zajednički interes, nemojte nam prebacivati to. Nemojte nam držati pridike o logorima, vi koji niste raščistili stvari od pre 80 godina - rekao je Selaković.

Prema njegovim rečima, Srbija treba da gradi kulturu sećanja na zločine koji su se dogodili nad srpskim narodom.

- Naši preci su mislili da su ti što su počinili zločine 1918. radili to zato što su morali, ali 23 godine kasnije to se ponovilo, jer o tome nisu govorili otvoreno. Naša obaveza prema našoj deci je da o tome govorimo - rekao je Selaković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stojan

pre 2 godine

Obaveza svih nas je da na drustvenim mrezama sirimo istinu o stradanju Srba. Mnogi koji su iole ucili istoriju znaju dosta toga ali u zadnje vreme malo ko zna ista drugo sem one propagande devedesetih. Zato mora svaki Srbi da pise o stradanjima i da podrzava druge koji o tome pisu.

Smrad

pre 2 godine

Jeste mora da se pojača i nije bilo milion u Jasenovcu nego bar 2. 95 je proterano milion i pol Srba iz Hrvatske, a šiptari su svim Srbima na Kosovu povadili po bubreg

Selaković čestitao Lavrovu Dan pobede nad fašizmom!
Politika

Selaković čestitao Lavrovu Dan pobede nad fašizmom!

Ruski narod i drugi narodi Sovjetskog Saveza su herojskom odbranom svoje otadžbine u Drugom svetskom ratu pobedili, ne samo agresora, već i neprijatelja čitavog slobodnog čovečanstva, navodi se u čestitki koju je povodom Dana pobede nad fašizmom srpski šef diplomatije Nikola Selaković uputio šefu diplomatije Rusije Sergeju Lavrovu

08.05.2021

15:48

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija