• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

12.05.2021

20:28

SAD BI DA NAM ZABRANE I DA SE SEĆAMO ZLOČINA KOJE SU POČINILI BUGARI - PRETE DA NAM NEĆE DATI U EU! Ne kaže se džaba "tuta Bugarin"!

Politika

SAD BI DA NAM ZABRANE I DA SE SEĆAMO ZLOČINA KOJE SU POČINILI BUGARI - PRETE DA NAM NEĆE DATI U EU! Ne kaže se džaba "tuta Bugarin"!

Podeli vest

Srbija mora da shvati da "boljševičke tehnike i maniri" ne prolaze u EU i da je pristupanje Uniji moguće, tek nakon što prekine sa jezikom mržnje prema drugim državama, izjavio bugarski poslanik u Evropskom parlamentu iz partije VMRO BND Angel Džambazki

Političar je izjavio da se obratio Evropskoj komisiji nakon što je srpski politikolog Dragan Simeunović optužio Bugare za zločine u prošlosti, za nasilnu bugarizaciju i teritorijalne pretenzije prema Srbiji.

- Bugari su poznati po zverstvima koje su izvodili gde god su stigli. Nemci su samo ubijali, dok su Bugari maltretirali svoje žrtve. Oni su imali i odrede za silovanja - izjavio je politikolog u februaru.

- Zbog svih ovih nedopustivih, ružnih i neistinitih manipulacija obratio sam se EK. Obratio sam se Komisiji sa pitanjem, da li će ona zatražiti objašnjenje od Srbije zašto pokušava da demonizuje Bugarsku i destabilizuje region uz pomoć ovakvih izjava i sugestija - napisao je DŽambazki na fejsbuku.

UZBUNA! RADOVANA KARADŽIĆA SELE U ZATVOR VELIKU BRITANIJU! Da li i u onaj u kome su ŠIPTARI KLALI generala VRS Radisava Krstića?!

Kao odgovor, Evropska komisija je saopštila da politički lideri na Balkanu treba da pokažu primer stvaranja atmosfere uzajamnog poverenja, održavanja dobrosusedskih odnosa, regionalne saradnje, principa i vrednosti koje promoviše EU. Prema rečima Džambaskija, Srbija u skladu sa poglavljem 23 treba da poštuje prava nacionalnih manjina.

- Ovo poglavlje predviđa da Srbija preduzima mere, usmerene na povećanje nivoa tolerancije među građanima, između ostalog uz pomoć obrazovanja i podizanja svesti o tome kako se treba boriti protiv zločina iz mržnje i osigurati da se takvi slučajevi efikasno istraže. Komisija nastavlja da to prati i izveštava o razvoju situacije u ovoj sferi, kao i da učestvuje u dijalogu sa srpskim organima - navodi se u saopštenju EK.

DA SE "BIJU" SA SRBIJOM NE MOGU, ŠTA ĆE IM ONDA TOLIKO ORUŽJE?! KURTI NEĆE ŽALITI PARE ZA KBS I JAČANJE TZV "VOJSKE KOSOVA"! Šta reći, Amerima treba topovsko meso...

- Nadam se da će vlasti u Srbiji razmisliti o ovome i promeniti sviju politiku prema Bugarskoj - zaključio je Džambaski.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Junik

pre 2 godine

Ono sto je bila NDH vojska u svom delovanju to je bila Bugarska bojska u južnim i jugoidtočnim delivima Srbije a po svedočenju u nekim segmentima i gori. Svoje zločine su i sami naj bolje opisali njihovi obavestsjci zaduzeni da sačine izvestaj sa Kosova 1998. god. zaduzeni da obavests EU kada su u svom izvestaju opisali ponasanje njihovih ljudi u toku ucesca sa fasistima pripisujuci policiji u postupanju prema civilima, ko je ta izvestaj procitao to je to. Sva su uredno opisali iz svog postupanja u Topličkom regionu .

Dule

pre 2 godine

Ako su bugari usli u EU i tamo se nalaze na njihovom smetlistu to ne znaci da su se oprali i izbrisali svoju istoriju sta su sve radili i cinili. Nisam od oni da govorim jezikom mrznje, ali pogledajte sastav EU ko tamo sjedi uglavnom sve bivse fasisticke ili kako god nazvali te zemlje, a opet je predvodnica Njemacka. No tako je kako je. pogledajte i noviju istoriju kad god mogu neke od tih drzava da nam nanesu zlo to i urade, pa naravno da ih treba podsjetiti ko su bili i sta su bili, a htjeli bi oni i danas to ali ne mogu jer nismo ni mi vise tako slabi. Rumuni pa ko im je doturio municiju i oruzje da slome Causeskua i sekuritate i kad je bila NATO agresija na nas, odmah su dali svoju teritoriju za sve vrste NATO operacija, a zna se dobro i ko su rumuni, hrvate da ne spominjem. Tako braco srbi ne treba da se zaboravi ko je sta radio, a prastati je ljudski.

Mica Haubica

pre 2 godine

svi Hitlerovi sateliti se ponašaju onako kako vetar duva

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija