• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.05.2021

12:14

ODGOVOR ZA UDŽBENIKE ISTORIJE! Vučić sve objasnio: "Nepromenljivost granica" BRUTALNO LICEMREJE ZAPADNIH SILA KOJE NEMAJU PRINCIPE /VIDEO/

Politika

ODGOVOR ZA UDŽBENIKE ISTORIJE! Vučić sve objasnio: "Nepromenljivost granica" BRUTALNO LICEMREJE ZAPADNIH SILA KOJE NEMAJU PRINCIPE /VIDEO/

Podeli vest

Srbija podržava isključivo princip nepromenljivosti granica u skladu sa odlukom Ujedinjenih nacija i sve drugo razumemo kao nametanje nečije volje, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić

Vučić je to rekao povodom novinarskog pitanja predsedniku Slovenije Borutu Pahoru da precizira šta je mislio kada je juče u Prištini rekao da se zalaže na nepromenljivost granica na Zapadnom Balkanu.

Reč je, rekao je Vučić, o najtežem pitanju posebo za one države koje su priznale kosovsku nezavinost, i dodao da je o tome otvoreno razgovarao sa Pahorom.

- Neću ništa da sakrijem od onog što sam rekao. Mi imamo drugačiji pogled u odnosu na kosovsku nezavisnost. Kada čujem da nema promene granica kako kaže Pahor bez sukoba, saglasan sam, i to treba da bude jasno onima koji su proizvodili sukobe i hteli da menjaju granice Srbije - poručio je Vučić.

Srbija, istakao je, insistira da se poštuju granice zemalja utvrđene odlukom Ujedinjenih nacija i da je stav Srbije da se granice ne menjaju i da je to slučaj bio oduvek i sada.

- Ako je i sada tako onda to Srbija podržava - istakao je on i dodao da ga međutim plaši da je na delu nešto drugo što ima veze sa "brutalnim liciemerjem zapadnih sila koji nemaju principe ili imaju principe po potrebi".

- Ja im u lice govorim bez ikakvog straha  - dodao je Vučić.

Vučić je upitao kada su zapadne sile počele da primenjuju taj princip o nepromenjivosti granica 90. te ili 91. kasnije ili 2008, pošto se, kako je naveo, tada menjali granice države Srbije i bez odluke Saveta bezbednostu UN bombardovali i napali a 2008. promenili granice bez odluke UN-a.

- Kad ste se setili da ne menjate granice, 2021?! Zato što Srbija više nije na kolenima i zato što Srbije više nije džak za šutiranje kao što je bila pre 10 godina!?

- Naša pozicija je zasnovana na principima poštovanja međunarodnog prava, sve drugo su lažni principi, koji služe da bi se nama nametala nečija volja. Kažite nam - vi Srbi ste poraženi, mi smo vas zgazili, vi morate da slušate, a onda ćemo mi da razmislimo... To možda nije fer i pošten pristup, ali je istinit. Ali nemojte samo da nam govorite o principima, nemojte da nam govorite o moralu. Jer tu ni morala, ni principa nema - odgovorio je Vučić svima "koji nam trube nad glavom o principima a nijednog se principa držali nisu".




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan63

pre 3 godine

Podržavam u potpunosti stav Akeksandra Vučića o licemerju zapadnih sila kada govore o nepromenljivisti granica na Zapadnom Balkanu. Kojih? Onih koje su one uspostavile , podsticanjem secesije Slovenije i Hrvatske, kasnije i ostalih, a zatim agresije NATO pakta na SRJ 1999. i razbojničkim oduzimanjem 17% državne teritorije Srbije u korist kosovskih separatista. Pitanje je i dilema zašto i dalje dozvoljavamo da nas uvlače u svoje integracije i da nam oduzimaju samostalnost za koju se Srbija borila 200 godina. I da nam budućnost određuju Vašington, NATO pakt i briselska birokratija. Da li je to naš suštinski interes? Ne bih rekao.

VOJIN

pre 3 godine

НИЧИЈА НЕ ГОРИ ДА ЗОРЕ, ПА НИ ОКУПАТОРСКА !!!

milankukic

pre 3 godine

ako nema promena granica nek granice budu onakve pre nego sto su ih komunisti na podmukao nacin napravili 6 republika a srbija i 2 pokrajine pa da vidimo ko je imao drzavu a ko ne a ti sto nisu imali oni kroje kapu nama koji imamo drzavu od 11 veka

Slavko

pre 3 godine

KiM su sastavni deo nase drzave! To svima treba da bude jasno.

Pera Savic

pre 3 godine

Srbija ima svoje granice i nece ih menjati i branice ih svim silama.

Jelena

pre 3 godine

Predsednik ima podršku svojih građana u svemu što radi i što je u našem interesu. Sada svi znaju da pametuju kada smo se jedva oporavili, a zaboravili su šta se sve u prošlosti dešavalo. Izbori ćemo se za sve što je naše

Ivana

pre 3 godine

Aleksandar Vučić je jedini koji danas radi na ekonomskom napretku i razvoju naše drave, Srbija se danas cela razvia i gradi, hvala predsedniče na svemu. Niko da menja našu istoriju iz srpskog jezika i istorije.

sledeća vest

TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)
Live TV

Sile mraka i vladari iz senke vuku sve poteze! Evo šta su hteli da postignu ubistvom Trampa! (VIDEO)

Ko stoji iza atentata na Trampa? Forenzičari tvrde da je na skupu pucano iz tri različita oružja. Izraelska vojska izvela udare na centralnu Gazu. Među stradalima ima dece. Na ove, ali i sve druge važne svetske teme govorili su analitičar prof. dr Miloš Laban i politički filozof Dragoljub Kojčić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog i advokat Aleksandar Đuričić i predsednik SPOR Stefan Srbljanović.

15.07.2024

22:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!
Srbija

S jedne strane Dunav, s druge violina!

U čast virtuoza na violini i rodonačelnika pravog narodnog melosa, Vlastimira Pavlovića Carevca, u Velikom Gradištu održani su jubilarni 30. Carevčevi dani.

15.07.2024

17:52