• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

16.05.2021

12:25

ZAHTEVI DA SE KFOR I UNMIK POVUKU SA KiM SU VIŠE PRETNJA NEGO REALNOST! Dačić: Rezolucija 12 44 je i dalje naša prednost jer imamo podršku Rusije i Kine! /VIDEO/

Politika

ZAHTEVI DA SE KFOR I UNMIK POVUKU SA KiM SU VIŠE PRETNJA NEGO REALNOST! Dačić: Rezolucija 12 44 je i dalje naša prednost jer imamo podršku Rusije i Kine! /VIDEO/

Podeli vest

Rezolucija UN 12 44, iako je izgubila na značaju, i dalje postoji, a da bi se ukinula, mora da se donese odluka i to je naša najveća prednost u ovom trenutku, kaže predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić

 

- Zahtevi da se KFOR i UNMIK povuku sa Kosova i Metohije više su pretnja, nego što su realni da se dogode - izjavio je za Televiziju Pink predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

- Rezolucija 12 44, iako je izgubila na značaju, i dalje postoji, a da bi se ukinula, mora da se donese odluka i to je naša najveća prednost u ovom trenutku jer, da bi se neka odluka donela, ona mora da se izglasa. To znači da bi morale da se obave konsultacije sa članicama SB UN, uključujući i dve stalne članice tog saveta, Rusiju i Kinu, gde mi imamo podršku - rekao je Dačić.

On je dodao da ga, s tim u vezi, ne čudi to što je predsednik Aleksandar Vučić izjavio da će jedna od velikih svetskih sila tražiti povlačenje KFOR i UNMIK sa KiM, navodeći da su to i političke i obaveštajne informacije koje dobijamo u vezi sa stavovima određenih zemalja.

- To je samo još jedna podrška prištinskim stavovima u smislu da se situacija na KiM normalizuje i da za time više nema potrebe, a sa tim su išli i pritisci da što ređe budu sednice Saveta bezbednosti posvećene KiM koje su pre bile četiri puta godišnje, a sada su dva puta - upozorio je Dačić.

Foto: printscreen

Kaže da je dobro što je ostalo da sednice budu i dva puta godišnje jer je, kako je rekao, ocigledno da "postoji sprega u izgradnji tih stavova". Prema njegovim rečima, zahtevi za povlačenje KFOR-a i UNMIK-a sa Kosova i Metohijnije nisu ništa novo.

- To nije ništa novo što se već nije čulo na sednicama Saveta bezbednosti. Istina, to je do sada pričala samo prištinska strana jer oni ne propuštaju tu sednicu i priliku da kažu kako sve misije treba da odu sa KiM i kako je tamo stanje normalno - rekao je Dačić za "Novo jutro" i dodao:

- Zato je važna najavljena poseta predsednika Briselu, odnosno sastanak sa Stoltenbergom. Više puta smo i zajedno išli u NATO, jer je saradnja sa njima važna, budući da su upravo oni odgovorni za bezbednost na KiM. Siguran sam da će razgovor biti koristan, između ostalog i zbog najava koje su se čule prethodnih dana, a o ulozi Hrvatske na KiM.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miki

pre 2 godine

Zahtev OUN da se KFOR smeni snagama OUN... U sastavu snaga: Kina, Rusija, Bugraska, Tajland, Bnaglades i drugi...

DAČIĆ UPUTIO POZIV! Formirana Radna grupa za međustranački dijalog!
Politika

DAČIĆ UPUTIO POZIV! Formirana Radna grupa za međustranački dijalog!

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić sazvao je za utorak, 18. maj, prvi sastanak Radne grupe za međustranački dijalog bez posredovanja stranaca na kojem će biti reči o predstojećim aktivnostima te grupe koja je osnovana sa ciljem da definiše teme dijaloga i koordinira njegov dalji tok, saznaje Tanjug

15.05.2021

09:23

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija