• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.05.2021

11:56

/VIDEO/ IZVINJAVAM SE TO JE BILA GREŠKA! Miloš Zeman pred Vučićem zamolio Srbiju za oproštaj zbog NATO bombardovanja

Politika

/VIDEO/ IZVINJAVAM SE TO JE BILA GREŠKA! Miloš Zeman pred Vučićem zamolio Srbiju za oproštaj zbog NATO bombardovanja

Podeli vest

U Dvorcu Praga završen je sastanak predsednika Češke i Srbije Miloša Zemana i Aleksandra Vučića i u cetiri oka

Miloš Zeman je na početku obraćanja zamolio predsednika Vučića i Srbiju za oproštaj zbog NATO bombardovanja.

- Srbija nam je izrazila podršku, a mi smo je bombardovali. Odmah da kažem da se izvinjavam za bombardovanje SRJ. Bila je to greška. Ja bih kao čovek zamolio srpski narod da nam oprosti. Sve vreme me je to mučilo - kazao je Zeman.

Predsednik Srbije rekao je da zna u današnje vreme nije popularno govoriti o iskrenom prijateljstvo.

- Živimo suviše brže živote, ali ono što sam danas doživeo u Pragu, gostoprimstvo koje je Srbija videla je nešto što me je duboko dirnulo, kao i predsednika Zemana, hrabrog čoveka koji se ne dodvorava nikome - rekao je Vučić i napomenuo ugled koji Zeman ima u svetu.

- Hoću da mu se zahvalim za divne reči i mogu da kažem da će Srpski narod doživljavati češki ne samo kao prijateljski, već i bratski narod.

- Ja sam poznat kao čovek koji se ne dodvorava nikome, neko sam ko ume ovakve stvari da poštuje, srpski narod neće zaboraviti ove reči, jer ono što je on danas igovorio oko bobardovanja Srbije niko nije izgovorio. Zahvalnost na tome nikada neće prestati - rekao je predsednik Srbije.

Sastanak je usledio nakon svečanog dočeka uz vojne počasti i ceremonije razmene državnih odlikovanja između dva predseenika.

Po završetku sastanka Zeman Vučić, plenarni sastanak delegacija Republike Srbije i Češke Republike, koje će predvoditi predsednici Češke i Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nikola

pre 2 godine

Drago mi je da smo i ovo dočekali da jedna članica EU prizna svoju grešku iz 1999.

Perica

pre 2 godine

Zaista potez predsednika Zemana je za svako poštovanje! Hvala na iskrenosti od danas bratskom narodu Češke republike!

Sanja

pre 2 godine

Бомбардовање се може опростити, али никада заборавити.

Zoran

pre 2 godine

Редакцији се подкрала грешка. Није Чешки народ од данас братски народ са Српским народом. Чешки и Српски народ од увек вежу братски, Словенски корени..

petar

pre 2 godine

Sa velikim prijateljem Srbije Milošem Zemanom se može razgovarati na sve teme a glavna je još jače ekonomsko povezivanje i podrška na evropskom putu.

VESNA

pre 2 godine

Logično je da se izvine, ali ja mu neću aplaudirati, sigurno. Pitajte žrtve i njihove porodice šta o tome misle! Lako je sada uz ručkove i čašćavanja razgovarati o tome...

Jelena

pre 2 godine

Ovakav gest češkog predsednika je pokazatelj da na našu zemlju danas mnogi drugačije gledaju. Velika zasluga za to je politika koju vodi naš predsednik i dobro je što, posle toliko godina, čujemo ovakve reči

Petar

pre 2 godine

Svaka cast i jednom i drugom predsedniku na jako lepom sastanku.

Maja

pre 2 godine

Dočekali smo izvinjenje posle 22 godine od bombardovanja od aktuelnog predsednika Češke zahvaljujući dobroj politici našeg predsednika.

Oki

pre 2 godine

Dok su Tadic, Djilas i Jeremic bili na vlasti Srbija se izvinjavala a sad dok je Vucic na vlasti, izvinjavaju se Srbiji!

Anita

pre 2 godine

Srbija ima ugled i čast kakav zaslužuje, i ovakvi javno izvinjenje je dokaz koliko naš poštuju.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija