• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.K.

21.05.2021

13:18

PREDSEDNIK VUČIĆ OTVORIO HOTEL U PRIBOJU: Hvala gospodinu Despiću koji je novac zarađen u inostranstvu uložio u svoju Srbiju /VIDEO/

Politika

PREDSEDNIK VUČIĆ OTVORIO HOTEL U PRIBOJU: Hvala gospodinu Despiću koji je novac zarađen u inostranstvu uložio u svoju Srbiju /VIDEO/

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u poseti Prijepolju i Priboju u Zlatiborskom okrugu

Predsednika je u Priboju sačekao veliki broj građana. Odmah po dolasku, Vučić je obećao dolazak novih investitora. Predsednik u ovom gradu otvara hotel Terme 36.6, a zatim fabriku AFT.

Predsednik je izjavio da je za dovođenje još gostiju i još investitora važna izgradnja puteva. Najavio je i da sredinom oktobra kreće gasovod za Priboj i Sjenicu.

- Smejali su mi se kad kažem da je bolje nego ikada, a kada ih pitam zašto se smeju i kad je bilo bolje, ne znaju da odgovore. Jedino se plašim oko Kosova - rekao je Vučić.

- Borićemo se, predaja nije opcija - dodao je predsednik.

- Hvala gospodinu Despiću koji je novac zarađen u inostranstvu uložio u svoju Srbiju. Čestitam Pribojcima, a ne mogu da sakrijem sreću i ponos što imamo ovakve ljude. Živela Srbija! - napisao je predsednik na Instagramu.

 

 

- Goran Despić radio je u inostranstvu, sada se vratio, i vratio je novac u Srbiju - kaže predsednik, komentarišući otvaranje novog hotela u Priboju.

Vlasnika Despića će, kaže predsednik, odlikovati jer je jedan od onih koji ume da ceni i vidi promene i čovek koji je uložio i uradio mnogo za ovaj deo Srbije. - Neverovatno da ovako hotel izgleda. Čestitam vam i hvala vam što ste novac vratili u Srbiju - rekao je Vučić. Predsednik je najavio i rekonstrukciju pruge, koja prolazi pored hotela.

 

 

Obraćanje Gorana Despića, vlasnika hotela

- Ovo je istorijski dan za Priboj, otvara se nemačka fabrika, ali i hotel. Sve ovo je zahvaljujući predsedniku Vučiću. Hotel ima naziv Terme 36.6, jer je vezan za Pribojsku banju - kaže Despić.

- Potreban nam je put da spojimo Priboj i Pribosjku banju sa Zlatiborom - dodao je i rekao je da "nije član nijedne partije", ali duguje veliku zahvalnost predsedniku Vučiću.

Obraćanje predsednika Vučića

- Ponosan sam što sam ovde, za Priboj smo se borili. Mi možemo da uspemo samo ako imamo ljude i porodice kao što je porodica Despić. Čovek je rešio da novac koji je teškim radom zaradio, vrati u Srbiju. Dobio je priznanje SPC, a dobiće i orden Republike Srbije za sve što je uradio za grad. Šta god da smo ponudili, on je naše subvencije odbio - kaže predsednik.

- Milioni evra su uloženi u ovaj hotel, ovo je uspeh vas i svih ljudi Priboja - kaže Vučić i dodaje da "čestita Pribojcima jer su što se tiče vakcinacije jedan od najboljih gradova, preko 50 posto".

 

 

Vučić se najpre u Prijepolju sastao sa poljoprivrednim proizvođačima. Predsednik razgovara sa građanima o izgradnji loklanih puteva.

Predsednik je, po dolasku u Prijepolje, izjavio da su saobraćajnice najvažnije za investitore, te će se jedna brza, koja će se spajati sa auto-putem, raditi, kako bi se dovele nove fabrike i kako bi se obezbedila nova ulaganja.

- Potrebna je i kanalizacija, naravno, a mogu da vam obećam put do Mileševe, do Ivanja, kao i Kamena Gora-Bare. Za 15 dana mašine izlaze na teren, počinje izgradnja novih puteva! - rekao je predsednik.

 

- Pokušaćemo da rešimo mnoge probleme Prijepolja, Priboja, Sjenice i Nove Varoši. Sve radimo da bismo privukli investitore, da bismo zaposlili naše ljude posle mnogo godina propadanja - napisao je predsednik na Instagramu.

Naglasio je da je strateški najvažnije da se urade putevi, kako bi došli investitori u taj kraj.

Vučić kaže da će država uraditi brzu saobraćajnicu koja će spojiti Prijepolje sa Dugom Poljanom, gde će proći deonica autoputa Požega - Duga Poljana - Boljare na granici sa Crnom Gorom.

Podsetio je da će taj deo Srbije biti povezan autoputem do Kotromana.

- Neće investitori da dođu tamo gde nema brze saobraćajnice i autoputa - napomenuo je Vučić.

Dodao je da u Prijepolju treba izgraditi i gasovod, kanalizaciju i drugo, ali da će se prvo raditi na putevima pošto je u razgovoru s građanima video da im je to najpotrebnije.

Dodao je da, na primer, Teklas hoće da gradi još jednu fabriku, ali da je potrebno da se razvuče gasovod od Leskovca do Vranja.

Razgovor s građanima i poljoprivrednim proizvođačima

Građani su razgovarali sa predsednikom u vezi zaposlenja. Razgovarao je sa jednom Prijepoljkom koja je završila psihologiju, a koja svakodnevno putuje na Zlatibor zbog posla. Vučić joj je rekao da će sa njom razgovarati nešto kasnije, kako bi se pronašlo rešenje za njeno zaposlenje u Užicu.

-Što se gasovoda tiče, gasovod je nama strateški vazan, važan je zbog građana, kao i zbog investitora. Koštao bi 75 miliona evra - rekao je Vučić i saopštio lepu vest.

- Ove godine krećemo, uložićemo 30 miliona evra i dobićete gasovod - rekao je Vučić, nakon što se čuo sa ministrom finansija Sinišom Malim.

Predsednik razgovara sa poljoprivrednim proizvođačima. On je rekao da se nada da će za nekoliko godina moći da bude pokrenuta proizvodnja traktora, a ne samo njihovo sklapanje.

Vučić je dobio na poklon suve šljive prelivene orasima i medom, za, kako su rekli proizvođači, vraćanje energije. Poklon mu je uručio dečak Vukašin. Proizvođači Dragana i Aleksandar su odrasli na selu i odlučili su da se vrate u rodni kraj Sedobro, gde suše voće.

 

 

Nakon sastanka sa građanima Vučića očekuje sastanak i sa predsednicima opština Prijepolje, Priboj, Nova Varoš i Sjenica.

Predsednik će posetu Zlatiborskom okrugu nastaviti u Priboju gde će otvoriti hotel "Terme 36.6", a potom i fabriku AFT.

Nekadašnji hotel "Priboj", koji se nalazi u centru starog Priboja, otvoren 1950. godine, kasnije poznat pod imenom hotel "Bić", od danas, potpuno renovinar, nosi naziv "Terme 36.6".

AFT je nemačka kompanija koja se bavi proizvodnjom delova za automobilsku industriju i koja će danas zvanično otvoriti svoju fabriku i u Priboju.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milica

pre 3 godine

Otvaranje hotela i fabrike ce pospesiti razvoj tih opstina i zadrzati mlade u tom kraju.

Biba

pre 3 godine

Dobro nam i u zdravlju dosao Predsednice,narocito tako lepimpovodom

Silvija

pre 3 godine

To ce doprineti razvoju tog dela Srbije koju nikako ne smemo da zaboravimo i zapostavimo.

Lena

pre 3 godine

Zahvaljuci predsedniku Vucicu, Priboj ce se podici iz pepela.

Mila

pre 3 godine

Otvaranjem hotela, Priboj postaje nova turista destinacija, koja ce privlaciti veliki broj turista.

Lela

pre 3 godine

Vucic gleda da pomogne svaki kraj da se ravnomerno razvija i da zadrzi mlade omogucavajuci im posao u svom mestu.

Emina

pre 3 godine

Svaka čast na inicijativi, jer je ovom delu Srbije je od vitalnog značaja da se što više razvije.

latinka22

pre 3 godine

Zanimljiva poseta predsednika Prijepolju i Priboju.

bogi

pre 3 godine

Otvaranje hotela i fabrike će unaprediti tu opštinu!

Sara

pre 3 godine

Отварање хотела и фабрике подстиче развитак тог дела и биће посла за младе.

Marko

pre 3 godine

Poljoprivrednici iz okoline Prijepolja će moći da sa predsedniko lično popričaju i iznesu svoje probleme

Milos

pre 3 godine

Nova radna mesta kao garancija bolje budućnosti za naše porodice su sve što zapravo jednom poštenom čoveku treba danas.

Nikola

pre 3 godine

Zahvaljuci trenutnoj vlasti svaki deo Srbije se ravnomerno razvija. Otvaranje hotela i fabrike doprinece razvoju ovog dela Srbije i obezbedice se nova radna mesta.

Petar

pre 3 godine

Poslednjih godina dosta se ulaže u infrastrukturu koja je stub razvoja jedne zemlje, lepo je videti da se u svim delovima zemlje podjednako ulaže.

Goran

pre 3 godine

Samim tim kako obilazi koji deo, znace sta je sve jos potrebno da se uradi za taj kraj.

mina

pre 3 godine

Otvaranje hotela i fabrike smanjuje se nezaposlenost u tom kraju, sami tim i povecava se ekonomski standard.

Marija

pre 3 godine

Ovo su odlicne vesti za celokupan Zkatiborski okrug.

Mara

pre 3 godine

Opstina Priboj ce biti bogatija za jos jednu fabriku i hotel koji ce znatno uticati na standard ove opstine.

mirko

pre 3 godine

Ulaganje u svaki okrug nase zemlje ukazuje na pametnu i odlicnu politiku koju vodimo.Sve pohvale.

Prvoborac

pre 3 godine

Samo obilascima običnog naroda možeš da saznaš šta im treba i kako im pomoći.

Merima

pre 3 godine

Ravnomerni razvoj svih delova Srbije, svih gradova, opština, sela, zaseoka je jedno od datih obecanja u predizbornoj kampanji i Vucic ga ispunjava.

Nale

pre 3 godine

Dok nam je Vucica i novih investicija ne treba da brinemo

Milica

pre 3 godine

Problemi sa kojima se susreću građani najbolje se vide i čuju u direktnom razgovoru sa njima što Vučić svakodnevno radi i pokušava da te probleme ukoliko je moguće odmah reši.

ana raletic

pre 3 godine

Lep povod za posetu predsednika Zlatiborskom okrugu. Ovakva desavanja u Srbiji nam vracaju veru u bolje sutra.

milica

pre 3 godine

Gradovi u Zapadnoj Srbiji si sutra mesta zbivanja, radi se o otvaranju novog hotela i fabrike u Priboju, gde ce nas predsednik pozeleti srecan pocetak rada.

Ivana

pre 3 godine

Predsenik Vučić i sam treba da se uveri u radu lokalnih funkcionera. Hvala našem predseniku Vučiću što želi daxpobiljša uslove života u svakom gradu.

Ana

pre 3 godine

Stalna otvaranja fabrika znatno me raduje, jer znam da je sada Srbija u pravim rukama i da cemo napokon imati jaku i stabilnu drzavu!

Mica

pre 3 godine

Vredno se radi u svim krajevima Srbije, sto je jako vazno!

Tamara

pre 3 godine

Nastavlja se izgradnja i ulaganje, sve pohvale. Otvaranje fabrika nudi nova radna mesta i jača ekonomiju.

Petar

pre 3 godine

Praticemo sutrasnje posete predsednika Vucica u Prijepolju i Priboju.

Zoran

pre 3 godine

Dokaz da je sve moguce i da su mogli nasi da se zadrze u Srbiji. Sada imaju sanse da se vrate.Nova fabrika i novi hotel. Bice prilike za posao.

Maja

pre 3 godine

Srbija se gradi i ulaze se u nju u svim delovima zemlje,niko nije izostavljen.To je politika kakvu narod zeli.

Masa

pre 3 godine

I pored krize sa koronom Srbija se gradi. To je stvarno jaka volja nasih politicara,pravih politicara.

Ratko

pre 3 godine

Otvaranje hotela i banja su bitni za razvoj zlatiborskog kraja

Mila

pre 3 godine

Otvaranje hotela i fabrike doprineće razvoju Zlatiborskog okruga, poboljsaće se živiotni standard ljudi, mladi će imati više izbora za zapošljenje.

Sanja

pre 3 godine

Stvarno je lepo čuti da se pokreće fabrika i otvara hotel, jer to će biti od velike pomoći porodicama i domaćinstvima tog kraja.

Sara

pre 3 godine

Za Priboj mogu da kazem da je sve lepsi i lepsi. Svak cas ljudima koji ga vode. Svakako svima preporucujem da ga poste.

Mirjana

pre 3 godine

Bravo predsednice, malo i kod mene da svratite. Najlepsi kraj u Srbiji.

Marijana

pre 3 godine

Svaka cast predsednice kako uspevate i pored toliko posla sve da obidjete.

Tiki

pre 3 godine

Lep povod koji ce doneti nova radna mesta a i doprineti dosta ovom gradu.Bravo...

Oko

pre 3 godine

Priboj, Prijepolje kao i druga manja mesta su procvetale zahvaljujuci Aleksandru Vucicu.

Tina

pre 3 godine

Svaki deo Srbije ce biti sve lepsi i uspesniji...

Nena

pre 3 godine

Svaki kraj postepeno napreduje i razvija se. Srbija je danas mnogo jača i stabilnija zemlja, a njen napredak očigledan

Jelica

pre 3 godine

Rezultat će biti smanjenje nezaposlenosti i veća kupovna moć stanovništva.

Dagan

pre 3 godine

Raduje me i otvaranje hotela al me uvek nekako više raduje otvaranje fabrika.

Jovica

pre 3 godine

Prijepolje i Priboj doživljavaju procvat, novi hotel nova fabrika. Napred Srbijo!

Sara

pre 3 godine

Svaka cast! Predsednik se trudi da obidje sve krajeve nase zemlje.

Jovana

pre 3 godine

Ово су лепе вести за житеље Прибоја и Пријепоља. Бројне породице унапредиће запослењем, свој буџет!

Maja

pre 3 godine

Bravo predsedniče, 300 na sat radite, svaka vam cast.

Mjaumjau

pre 3 godine

Jedva čekamo sutra da vidimo, bravo, bravo, bravo.

jeca

pre 3 godine

Moze da prica ko sta hoce, ali svaki deo Srbije nezaustavljivo napreduje!

Bojan

pre 3 godine

Najvažnije da Prijepolje dobije nove investitore

sani

pre 3 godine

Nastavak izgradnje Koridora 11 ka granici sa Crnom Gorom i izgradnja auto-puta Beograd – Sarajevo će Zlatiborski okrug učiniti pristupačnijim potencijalnim investitorima.

Nensi

pre 3 godine

Drago mi je da vidim da se svaki deo Srbije razvije. Bravo.

Nensi

pre 3 godine

Ove investicije će zadržati omladinu u ovim krajevima.

Jasmina

pre 3 godine

Zahvaljujući našem predsedniku ulagaće se u svaki deo Srbije radi razvoja.

Gaga

pre 3 godine

Otvaranjem fabrike i hotela,bice bolji razvoj Zlatiborskog okruga.

Natalija

pre 3 godine

Samo obilaskom naših krajeva predsednik će se lično uvetiti sa eventualnim problemima stanovništva nekog regiona a sutra poljoprivrednici Prijepolja imaju priliku da predsedniku iznesu svoje probleme i zatraže pomoć ako im je potrebna.

Mara

pre 3 godine

Svaka nova fabrika znaci puno za gradjane Srbije

Jela

pre 3 godine

Gradjani u Srbiji zive bolje i standard je bolji

Aleksa

pre 3 godine

Vučić obilazi svaki deo Srbije, to je za svaku pohvalu.

Velibor

pre 3 godine

Radujem se novom investitoru u Priboju i otvaranju proizvodnog pogona za moje drage prijatelje, bice novih radnih mesta, manji broj nezaposlenih

Milance

pre 3 godine

Egzistencija je veoma bitna a ova vlast se upravo ovako bori za to! Nove fabrike, nova radna mesta!

Tina

pre 3 godine

Predsedniku su bitni svi građani Srbije podjednako, on se trudi da se svi okruzi u Srbiji razvijaju i ekonomski rastu.

milana

pre 3 godine

Dolazak Vučića u Priboj je od velike važnosti za naš grad.

Nikola

pre 3 godine

Živ nam i zdrav bio predsedniče, i da još mnogo fabrika otvorimo širom Srbije.

sima

pre 3 godine

Ovo je divna vest za ovaj okrug i verujem da ce oziveti i biti poseceniji

sima

pre 3 godine

Nova radna mesta zadrzace mlade u ova dva grada da tu i ostanu

Mica

pre 3 godine

Ulaganje ce se isplatiti. Pospesice bolji razvoj turizma.

visnja

pre 3 godine

vazno je da ne ostane ni jedan grad u Srbiji zapostavljen

Luka

pre 3 godine

Nove investicije u tom okrugu će samo povećati broj posetilaca i navesti mlade ljude da ne napuštaju svoju zemlju.

Leka

pre 3 godine

Ulaganje u Srbiju rezultira ogromnom i brzom rastu u svim segmentima.

Mona

pre 3 godine

Srbija iz dana u dan napreduje sve više, zahvaljujući investicijama koje postaju sve veće i veće.

Bora

pre 3 godine

Otvaranjem firmi i hotela je od velikog znacaja ,imace gde da rade mladi i ostati u nasoj zemlji!

Sara

pre 3 godine

Privrednici Zlatiborskog okruga inace priliku da predsedniku iznesu svoje probleme i cuju dalje planove za razvoj celog regiona.

Jovanka

pre 3 godine

Srbija iz dana u dan napreduje ,nikako ne treba zapostaviti Zlatiborski kraj!

Mina

pre 3 godine

Svaka pomoć države je od velikog značaja za dalji razvoj i napredak ovog kraja!

Suncica

pre 3 godine

Zlatiborski okrug dobija novi i bolji život, sa novim hotelom i fabrikama, puno novih radnih mesta.

Isidora

pre 3 godine

Svaki deo Srbije mora ravnomerno da se razvija zbog toga je neophodno ulagati i otvarati fabrike na teritoriji cele Srbije.

Lana

pre 3 godine

Svaka nova investicija će sa sobom doneti dobre rezultate.

Sanja

pre 3 godine

Lepe vesti za ovaj kraj naše Srbije! Nek se samo gradi i radi! Puna podrška!

Ana

pre 3 godine

Od danas Priboj i Prijepolje imaju lepsu i sigurniju buducnost. Nova radna mesta su siguran ostanak omladine u rodnom kraju.

Nenad

pre 3 godine

Svaka čast, vidi se da se vodi računa o ravnomernom razvoju svih regiona.

Veljko

pre 3 godine

Veliki dan za Srbiju i veliki dan za Zlatiborski okrug.

Ivan

pre 3 godine

Danas je veliki dan za Prijepolje i poseta predsednika je praznik za sve gradjane Srbije.

Natalija

pre 3 godine

Obilazak po Srbiji je jedna od dobrih nacina da se vidi sta treba za koji kraj da se uradi.

Tanja

pre 3 godine

Otvaranje hotela i fabrike ce pospesiti razvoj tih opstina.

Milaa

pre 3 godine

Drago mi je da se u svim delovima zemlje podjednako ulaže. Vazno je da Prijepolje dobije nove puteve i autoputeve.

Vesna

pre 3 godine

Vredan trud i rad na[ih radnika rezultirao je ovakvim hotelom.

Ivana

pre 3 godine

Aleksandar Vučić je jedini koji danas radi na ekonomskom napretku i razvoju naše države, koji stvorio dobre uslove za investiranje u našoj državi. Hvala predsedniče an svemu što radite za narod i državu.

Petar

pre 3 godine

Pratili smo danasnju posetu Priboju i Prijepolju.

Rade

pre 3 godine

Vučić obilaz i ceni sve krajeve Srbije podjednako

Vladimir

pre 3 godine

Vučić će uvek da bude tu da rešava probleme običnih građana Srbije

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija