• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.05.2021

14:23

SRPSKA VOJSKA JAČA ZA 30 TENKOVA I 30 OKLOPNO-IZVIĐAČKIH AUTOMOBILA! Video

Politika

SRPSKA VOJSKA JAČA ZA 30 TENKOVA I 30 OKLOPNO-IZVIĐAČKIH AUTOMOBILA! Video

Podeli vest

U nišku kasarnu "Mija Stanimirović" danas je dopremljeno 30 modernizovanih tenkova T-72MS i 30 oklopno-izviđačkih automobila BRDM-2MS, u okviru donacije Ruske Federacije Srbiji

Ministar odbrane Nebojša Stefanović, koji je prisustvovao primopredaji, rekao je da je donacija vredna oko 75 miliona evra, a na osnovu sporazuma koji su u Sočiju dogovorila dva predsednika Aleksandar Vučić i Vladimir Putin.

Stefanović je izrazio zahvalnost Ruskoj Federaciji i poručio da je to značajno pojačanje za Vojsku Srbije, te da će naoružanje biti namenjeno Kopnenoj vojsci, koje će time značajno poboljšati operativne sposobnosti.

"Radi se o nečemu što je trenutno najbolje u Kopnenoj vojsci, ali i o sredstvima koja će pomoći da naši vojnici budu bolje zaštićeni i da naša Vojska bude efikasna u izvršenju svih zadataka u zaštiti države", rekao je Stefanović, saopštilo Ministarstvo.

On je izrazio zadovoljstvo jer se saradnja između Rusije i Srbije razvija dobrim tempom.

"Hoćemo da sa svima sarađujemo, da imamo mogućnost da učimo od najboljih, a to ruski specijalci i pripadnici ruskih jedinica svakako jesu", istakao je Stefanović.

Foto: Printscreen You Tube/mod

Ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko istakao je da današnji dan još jednom dokazuje da je saradnja dveju zemalja, a posebno vojno-tehnička, razvijena i čvrsta i da ima budućnost.

Prema njegovim rečima, Rusija će pružiti svoj doprinos jačanju suvereniteta, celovitosti, odbrambene sposobnosti i neutralnog statusa Srbije.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović zahvalio je državnom vrhu Ruske Federacije i svima koji su učestvovali u procesu opremanja tenkovskog i oklopno-izviđačkog bataljona sa borbenim sredstvima ruske proizvodnje.

Opremanjem izviđačkih jedinica Vojske Srbije unapređena je, pre svega, sposobnost osmatranja, nišanjenja i gađanja noću, kaže se u saopštenju.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Incitatus

pre 2 godine

Sve je to lepo, ali koliko kosta, i protiv koga cemo ratovati? Partijskih neprijatelja?

Srbiju Napala Sekta

pre 2 godine

Ovo je pravi naslov a ne vojska Srbije. SRBSKA VOJSKA !

Saradžogla

pre 2 godine

Ви там' у ИНФОРМЕРУ, пише се ВОЈСКА СРБИЈЕ а не ,,српска војска''.У Србији живе преко двадесет народа.Само нас срба има више сорти.Мислим по менталитету.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija