• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

23.05.2021

16:27

/FOTO/ NE PLAŠI ME NIŠTA, ALI ME BRINE! Vučić: Borićemo se i sačuvaćemo Dečane, Gračanicu, Bogorodicu Ljevišku, Banjsku, Pećku Patrijaršiju...!

Politika

/FOTO/ NE PLAŠI ME NIŠTA, ALI ME BRINE! Vučić: Borićemo se i sačuvaćemo Dečane, Gračanicu, Bogorodicu Ljevišku, Banjsku, Pećku Patrijaršiju...!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, posle posete manastiru Poganovo gde je razgovarao sa vladikom Vasilijem i sveštenstvom, izjavio da nije pročitao najnoviji non-pejper o autonomiji severa tzv. Kosova i da o nečemu što nije video ne želi da se izjašnjava, a kada su u pitanju zahtevi Prištine u vezi sa srpskim manastirima kaže da ćemo ih sačuvati

- Neka oni rade svoj posao, mi ćemo naš - rekao je Vučić upitan da prokomentariše zahteve Prištine da se četiri srpska manastira isključe iz kategorije ugroženih spomenika na Uneskovoj listi.

Na pitanje da li ga to plaši, kaže da ga ne plaši, ali da ga brine.

- Ne plaši me ništa, ali me brine, borićemo se i sačuvaćemo Dečane, Gračanicu, Bogorodicu Ljevišku, Banjsku, Pećku Patrijaršiju… - rekao je Vučić za TV Pink.

U manastiru Poganovo je, kaže, razgovarao sa sveštenstvom i vladikom Vasilijem i dodao: ”Malo ćemo im pomoći”, a pomenuo je i puteve.

Upitan da komentariše izjavu Dragana Ðilasa, da je “mentalnno oboleo čovek, predsednik je ironično primetio da kada Ðilas to kaže verovatno mu treba verovati, kao i za račune i sve drugo.

- Zato on ide da obilazi bolnice u 23 sata, a ja sam išao da pokažem da ti ljudi rade treć smenu, da hitamo sa bolnicama, u toj bolnici smo spasili hiljade života, a da smo čuvali njihove kapacitete nigde ne bismo stigli - rekao je.

Na pitanje da li ga to vređa, Vučić je istakao da to treba da procene ljudi.

- Meni je važno da ne stavljaju omču oko vrata mojoj deci a što se mene tiče ja se ponosim radom saradnika, pre svega rezultatima. Oni to za 12 godina nisu mogli ni da obiđu…- rekao je predsednik i dodao da će neko o tome šta je urađeno za njegovog mandata pričati za 50 ili 100 godina.

Vučić je sve to opisao izrekom iz mesta porekla njegove majke, koja je Bačvanka, a gde na takve stvari uobičajeno odgovaraju sa:”Mani ga se Mito”.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Aca

pre 2 godine

Prelepa svetinja u prelepoj dolini reke Jerme. Nase svetinje, manastiri predstavljaju kult naseg postojanja i u to ne sme niko da dira!

Mira

pre 2 godine

Nase svetinje moramo da sacuvamo, jer smo ih nasledili od nasih predaka i treba da ih ostavimo nasim buducim generacijama da znaju put naseg nastanka.

Pera Savic

pre 2 godine

Srbija ce uvek braniti svoje manastire i narod na Kosovu.

Ivana

pre 2 godine

Duboko sam ubeđena da Priština ne može ništa od ovoga da uradi, da je Vučić u pravu, jer oni samo sebi mogu da zadaju muka, i narodu koji živi na KiM.

MILE

pre 2 godine

Svim pravnim sredstvima treba braniti svetinje na KiM

Ana

pre 2 godine

Godinama unazad pokusavaju da nam ih preotmu sve sto je na KiM, ali necemo dozvoliti.

Petar

pre 2 godine

Srbija nikada nece dati svoje svetinje i manastire.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17