• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.05.2021

18:07

HOĆE LI SRBIJA UVESTI SANKCIJE BELORUSIJI? Brnabić odgovorila na važno pitanje!

Politika

HOĆE LI SRBIJA UVESTI SANKCIJE BELORUSIJI? Brnabić odgovorila na važno pitanje!

Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je da je za sada bespredmetno komentarisati da li će se Beograd priključiti sankcijama Brisela protiv Belorusije

- Nismo u Srbiji još ništa (zvanično) videli, tako da je bespredmetno da komentarišem šta bi bilo kad bi bilo, hajde da vidimo o čemu se radi, pa će onda Srbija da odluči u odnosu na te stvari, u odnosu na naše evropske integracije i aspiracije ali i naš državni interes - izjavila je Brnabić odgovarajući na pitanje Radija slobodna Evropa o tome da li će se Srbija priključiti sankcijama.

Nakon što su u nedelju 23. maja beloruske vlasti prisilile avion kompanije Rajaner da sleti u Minsk i pritvorile novinara Ramana Prataseviča i njegovu devojku koji su bili na tom letu, lideri Evropske unije (EU) pozvali su na hitno uvođenje oštrijih sankcija Belorusiji.

Šefovi država i vlada EU zatražili su da se usvoje “neophodne mere”, koje između ostalog obuhvataju i zabranu preleta vazdušnog prostora EU za belorusku aviokompaniju, kao i sprečavanje pristupa evropskim aerodromima za letove beloruskih aviokompanija.
 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ratko

pre 2 godine

nemoj da vam pada na pamet da udarate sankcije Belorusuji zato sto tako kaze ona evropska gamad i kretenska amerika

Milan63

pre 2 godine

I to nakon što nam Belorusija donirala Migove? Baš lepo kako ćemo da uzvratimo. Verovatno kako kaže Veliki brat iz Brisela. Nismo mi članica EU da nam naređuju šta da radimo kao da smo debili koje neko treba da voda kroz život. Oni pokušavaju da obore Lukašenka na sve moguće načine i mi u toj prljavoj raboti ne treba da učestvujemo. Ne treba da odbacujemo svoje prijatelje zbog diktata zapadnih sila ako smo suverena zemlja.

Bane

pre 2 godine

Koga normalnog zanimaju laži i podmatanja nacista iz eu?

Saradžogla

pre 2 godine

Па,каже ... Белорусија је врхунски произвођач свега од своје нафте.Вештачко ђубриво,горива за авионе,машинска индустрија,хемијска,солидан стандард ... На пример,немац каже: - Санкције! ... Али не одриче се горива ,вештака ... ?

nenad62

pre 2 godine

Kakve mi imamo veze sa tim zapadnim fasistima koji su nas bombardovali i ubijali. Belorusija je pomagala, a tako je i danas. Ima li dileme...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija