• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.05.2021

10:22

Vučić: Pitanje implementacije "zelene agende" jedno od najbitnijih u oblasti energetike

Politika

Vučić: Pitanje implementacije "zelene agende" jedno od najbitnijih u oblasti energetike

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas u razgovoru sa direktorom EPS-a Miloradom Grčićem i predstavnikom Sindikata rudara Kolubare Miodragom Rankovićem, da je pitanje implementacije „zelene agende" jedno od najbitnijih u oblasti energetike, ali i da Srbija ne može da se liši prirodnih resursa koji omogućavaju energetsku nezavisnost države

Vučić je sa Grčićem i Rankovićem razgovarao o budućnosti kompanije EPS i novim proizvodnim i razvojnim projektima, saopštila je pres služba predsednika.

Vučić je saslušao primedbe i predloge koje je u ime rudara Kolubare izneo predstavnik Sindikata i stavove JP „Elektroprivreda Srbije“, kao preduzeća od strateške važnosti za Republiku Srbiju.

Predsednik je naglasio da je pitanje implementacije „zelene agende“ jedno od najbitnijih u kompleksnoj oblasti energetike, istakavši da je Srbija ozbiljno posvećena uvođenju najviših standarda u korišćenju potencijala obnovljivih izvora energije i sledstveno tome - očuvanju životne sredine.

S druge strane, predsednik Vučić je istakao da Srbija ne može da se liši i odrekne prirodnih resursa koji omogućavaju energetsku nezavisnost države, navodi se u saopštenju. Predsednik je posebno naglasio da će nastaviti razgovore sa predstavnicima Vlade Srbije i ekspertskom javnošću u cilju pronalaženja održivog rešenja, kako Srbija ne bi postala veliki uvoznik električne energije od 2030. godine.

Ranković je preneo zahtev rudara predsedniku Vučiću da poseti Kolubaru i odgovori na sva njihova pitanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nale

pre 2 godine

Pitanje implementacije „zelene agende“ jedno je od najbitnijih u oblasti energetike, a Srbija je ozbiljno posvećena uvođenju najviših standarda u korišćenju potencijala obnovljivih izvora energije i sledstveno tome i očuvanju životne sredine.

banana republika

pre 2 godine

Crno nam se piše, ako glavni stručnjak AVAV i njegovi fikusi odlučuju o ekologiji. Dokazali su ovih godina koliko brinu o životnoj sredini . To uništavanje prirode od strane naprdnih je za budućnost srpske dece.

Natalija

pre 2 godine

Srbija je ozbiljno posvećena uvođenju najviših standarda u korišćenju potencijala obnovljivih izvora energije i sledstveno tome i očuvanju životne sredine.

Iva

pre 2 godine

Srbija vodi racuna o ocuvanju zivotne sredine, ulaze dosta novca u implementaciju projekata.

Sara

pre 2 godine

Svako novo ulaganje u obnovljive izvore, radi na očuvanju naših prirodnih resursa.

Kole

pre 2 godine

Lokalne samouprave kanalizacionu mrezu trebaju prvo postaviti pa tek onda ocistiti zemlju i recne tokove od zaostalog smeca. Tek onda mozemo planirati vetro parkove, solarne panele i slicno.

Mina

pre 2 godine

Razgovorom i zajedničkim delovanjem će se doći do rešenja

Sara

pre 2 godine

Najvaznije je da se pronadje kompromisi za resavanje ekoloskih problema i da se krene sa koriscenjem obnovljivih izvora energije

Mila

pre 2 godine

Uh, naopako da Srbija uvozi energiju. Rešiće da sve bude ok.

Mikan

pre 2 godine

U današnje vreme, kada je tehnologija dovoljno napredovala da se može ozbiljno prionuti na zaštitu životne sredine, zelena agenda treba imati primat u svim državama.

Milan

pre 2 godine

Iskorišćavanje energije sunca i vetra treba biti na većem nivou nego do sada.

Goran

pre 2 godine

Ekspolatacija sunca i vetra predstavlja izvor struje koji, po meni, najmanje zagađuje životnu sredinu od onoga šta je danas moguće.

Velja

pre 2 godine

Možda bi bilo dobro da se Kolubara proširi na obnovljive izvore energije.

Jovana

pre 2 godine

Србија мора и треба, свест о заштити животне средине, подићи на виши ниво!

Ivana

pre 2 godine

Zelena agenda ništa dobro ne donosi Srbiji, jer EU može samo da koristi naše resurse. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniku Vučiću na svemu što radite za narod i državu. Nuklerna energija je jedan vid ćiste energije, trebalo bi razmišljati o tome, samo da EU ne korsiti naše resurse.

Dragan

pre 2 godine

Problemi ako postoje tu su da se rešavaju u interesu svih.

Dragan

pre 2 godine

Koliko je god moguće bazirati se na obnovljive izvore energije i tako sačuvati zdraviju životnu sredinu za naša pokolenja.

Dragan

pre 2 godine

Naći najbolja rešenja koja će biti od koristi za radnike i državu.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija