• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.05.2021

13:54

HTELI BI VUČIĆA DA SATERAJU U ĆOŠAK! UOČI NASTAVKA DIJALOGA BEOGRADA I PRIŠTINE SVE ŽEŠĆI PRITISCI NA ZEMLJE EU KOJE NISU PRIZNALE LAŽNU DRŽAVU! Posle Grčke, na red došla i Španija!

Politika

HTELI BI VUČIĆA DA SATERAJU U ĆOŠAK! UOČI NASTAVKA DIJALOGA BEOGRADA I PRIŠTINE SVE ŽEŠĆI PRITISCI NA ZEMLJE EU KOJE NISU PRIZNALE LAŽNU DRŽAVU! Posle Grčke, na red došla i Španija!

Podeli vest

Uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine sredinom juna, rastu pritisci Zapada na zemlje Evropske unije koje su ostale hrabre i nisu priznale nezavisnost lažne države Kosovo. Posle pritisaka na Grčku, koja je najavila unapređenje odnosa sa Prištinom na nivo kancelarije, na red je došla Španija. Kako su objavili pojedini albanski mediji na KiM, Španija planira da uskoro u Prištini da otvori kancelariju za vezu?!? Na ovaj način, nedvosmisleno, zapadni moćnici pokušavaju da predsednika Srbije Aleksandra Vučića sateraju u ćošak...

 

Pozivajući se na svoje diplomatske izvore u Briselu, šiptarski portal Demokracia piše da je Španija već donela ovu odluku.

- Bivši španski ministar spoljnih poslova Žozep Borelj, sada zadužen za spoljnu politiku EU, odigrao je ključnu ulogu u ovom koraku - navodi Demokracia izjavu "dobro obaveštenog diplomate".

Podsetimo, na žestoke pritiske uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine upozorio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koje je na sednici Glavnog odbora SNS rekao da mora da učestvuje u dijalogu sa Prištinom, da želi kompromis, ali da neće da potpisuje priznanje nezavisnog Kosova.

- Biću apsolutno pod najvećim pritiskom, prokazan i žigosan, ali odmah da vam kažem - neću da potpišem priznanje nezavisnog Kosova - poručio je Vučić.

On je ukazao na to da će Srbija biti izložena teškim pritiscima, brojnim problemima i mukama.

Podsetio je da će sredinom juna biti nastavljen dijalog vezan za Kosovo i Metohiju, te da će i pre i posle toga Srbija biti izložena velikim pritiscima.

- Nemojte imati iluzija da se razgovara na način da imamo šansu da neku ideju predočimo na drugačiji način - rekao je on ističući da je Srbija danas u situaciji koja je izuzetno teška posle jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, izuzimanja razgovora izvan UN, kao i odluke Međunarodnog suda pravde i postavljanja granice na Jarinju. 

- Devet godina smo se borili i izborili dokumenta za koje sam već tada rekao da će biti problem za Albance. Zato nisu ispunili ZSO. Mislite li da se i oni koji su potpisali sa zapada uzbuđuje zbog toga? Ako bi izašli iz razgovora, mi bismo bili krivi zbog napuštanja dijaloga. Moramo da učestvujemo u dijalogu, da budemo deo sveta“, naglasio je Vučić.

Ukazao je da zbog toga njega napadaju.

- Sada su smislili da pritiscima neke, kako kažu, hrabre zemlje, nateraju da dođu do nivoa priznanja Kosova. Vode se strategijom da vrše pritisak na zemlje kao što je Grčka, pa da Kosovo uđe u NATO i da bismo mi na kraju shvatili da je gotovo kada Kosovo postane članica NATO - naglasio je Vučić i dodao:

- Odluke u Srbiji neće donositi stranci, ambasadori, tajkuni..., Srbija će sama donositi odluke, to je njena snaga - poručio je predsednik Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Perica

pre 2 godine

Ma odlično daj i mi da otvorimo kancelariju za vezu u Kataloniji i da im pokažemo šta mislimo a ako ćemo da se i sa Grcima takmičimo da otvorimo ili podignemo odnose sa severnim Kiprom. Pa tante za tante!

Jovana

pre 2 godine

Verujemo da će pritisci biti češći i žešći, ali Srbija ne odustaje od svog stava o Kosovu!

Čiča Avalski

pre 2 godine

'ajde jovana batali ta naklapanja iz pačje škole. Pravo pitanje je kakvi su razgovori i obećanja bila 2012.-te i šta piše u tom 'briselskom sporazumu' - niko ne zna !!!... niti je naš parlament imao tu temu (verovatno jedini na svetu koji to nije razmatrao...) ... i tako...

Vesna

pre 2 godine

Ma pazi da nece, Vucic je mocan lider i ne dozvoljava da nas niko dira i vredja

Vesna

pre 2 godine

Ne dozvoljavamo niikom da nas dira i provocira, ne damo Vucica i ne damo KIM

Vesna

pre 2 godine

Sad moramo svi biti ujedinjeni i pruziti podrsku Vucicu, bez obzira na hrabrost koju ima, nasa odrska mu mnogo znaci, uz njega smo svim srcem, ne damo nikom da nas vredja i provocira, i ne damo nase KiM, nece Srbija nikada priznati laznu nezavisnost KiM

PRKI

pre 2 godine

Pokrenuti akciju na povlacenju priznanja Kosova.

Sava

pre 2 godine

Bez obzira na sve pritiske, Srbija nikad neće odustati od svog Kosova!!!

Zoran

pre 2 godine

Zasto bi njega pritiskali. Pa nije njegovo Kosovo.

di

pre 2 godine

Nadam se da ce i Spanija i Grcka ostati dosledne dosadasnjem stavu o nepriznavanju KiM.

dunja

pre 2 godine

Nema tog pritiska i te sile koja ce Vucica da natera da prizna nezavisnost KiM.

Nikola

pre 2 godine

Hteli bi oni mnogo sta, al dok je ove vlasti Kosovo i Metohija ce biti sastavni deo Srbije!!!!

markoni

pre 2 godine

nase je da se odupremo tim pritiscima i da ne dozvolimo da nam iko kroji sudbinu.

Milan63

pre 2 godine

Kao što se vidi, nema prijateljstva u politici. Samo interesi. Trebalo je da nastavimo akciju otpriznavanja tzv. Kosova, a ne da nasednemo na američku igru i Vašingtonski sporazum. Koji su to sporazum Amerikanci ikada poštovali? Nijedan. Mogu i Grčka i Španija, a i ostali, da priznaju lažnu državu, ali dok to ne učini Srbija, ništa ne mogu da urade. Zato će se pretnje i pritisci prema Vućiću pojačavati. Pokazalo se da je svejedno ko je na čelu Srbije kada su interesi Zapada u pitanju. Meta je uvek bila i biće Srbija.

Milan63

pre 2 godine

Ako i Španija otvori neku kancelariju u Prištini, bilo bi dobro da i mi, po principu reciprociteta, otvorimo sličnu kancelariju u Kataloniji. Zašto da ne? Što se kaže, tante za tante. Nije Srbija džak za udaranje.

Sofija

pre 2 godine

Srbija ima jasan stav kad je Kosovo i Metohija u pitanju. Za kompromis jeste ali od KIM ne odustaje!

Milaa

pre 2 godine

Vucic ce ostati pri svojoj odluci i nece priznati laznu drzavu Kosovo, u to sam sigurna.

il Grande Presidente AVAV

pre 2 godine

Šta bi sa onim istorijskim uspehom iz Vašingtona?

Milaan

pre 2 godine

Sigurna sam da Vucic nece podleci pritiscima koji dolaze iz drugih zemalja, to na njega nece uticati da prizna nezavisnost KiM.

Ana

pre 2 godine

Hteli bi oni da sateraju Vucica u cosak za sve, ali moraju da shvate da je on covek od reci i da od priznanja nezavisnosti KiM nema nista.

Ivana

pre 2 godine

Misllim da će i Grčka i Španija ovakvim postupcima ozbiljno naškoditi sebi samima. No dobro, pritisci su očekivani, a mi ćemo se boriti , pa šta nam Bog da.

Kosta

pre 2 godine

Srbija ima svoj stav po pitnjanju KiM i teško da ćemo se tek tako predati pod bilo kakvim pritiscima.

Vanja

pre 2 godine

Mogu da pritiskaju, sateruju u ćošak, ali Vučić je bio poprilično jasan kada je rekao da nikada nećemo potpisati nezavisnost Kosova. Oni insistiraju na svom, mi na svom i onome što je u skladu sa Mađunarodnim pravom i konvencijama, što Zapad uporno prikriva.

Slavko

pre 2 godine

Necemo podleci pritiscima. Srbija nece nikada priznati nezavisnost Kosova.

markos

pre 2 godine

Bice jos vecih pritisaka ali mi ne treba da se damo...

Marija

pre 2 godine

Pokusavaju na razne nacine da odcepe Srpsku svetinju ali Srbija ne da Kosovo.

Mario

pre 2 godine

Vratice se svima sve to jednog dana....izdajjnici.

Verica

pre 2 godine

A sta cemo sa Velsom,Skotskom, Severnom Irskom i Engleskom (Velikom Britanijom)?

Helena

pre 2 godine

Ne popudtamo nikome vise. Kosovo je Srpskooo.

Aurora

pre 2 godine

Borba za KiM je teška i nije pravedno da vrše toliki pritisak na KiM. Vučić neće posustati i svim silama će s eboriti za ono što nam pripada.

Aurora

pre 2 godine

Vučić se lavovski bori za našu teritoriju i nema posustajanja, ma koliko pritisci bili veliki. Poraz nikad neće biti opcija!

Aurora

pre 2 godine

Srbija se uvek borila za KiM, borba nikad nije bila laka, ali nećemo ni sada posustati. Predaja nikad nije bila opcija, pa neće ni sad!

Jovana

pre 2 godine

Jednostrano proglašenje države Kosovo nje validno i smatram da su Srbi pravedan narod koji se bori mirnim putem da reši ovo pitanje. Dijalog je neophodan, i samim tim mi pokazujemo koliko smo kao država bliži EU jer želimo da rešimo ovo pitanje ljudski, bez sukoba.

Goga

pre 2 godine

Neka pritisci budu teški, ali Srbija neće popustiti.

Mi

pre 2 godine

Srbija neće priznati Kosovo, a oni mogu da vrše pritisak koliko hoće. Dakle ništa od toga da priznamo

Goca

pre 2 godine

Србија има свој став и неће одустати

Daca

pre 2 godine

То је било за очекивати,да ће бити притисака,али неће им проћи

Goca

pre 2 godine

Ма могу да нам "пљуну под прозор"

Mala plava

pre 2 godine

Ne mogu nam slomiti nepravdom i medjunarodnom cutnjom nacionalni duh jer znamo za sta se borimo i nadamo se da ce pravda pobediti .Na silu nista se ne postize

Siniša

pre 2 godine

Srbija i Vučić će da se izbore sa svim pritiscima i napadima koji se plasiraju i pobediće

Rade

pre 2 godine

Vučić nikada neće da dozvoli da iko urušava Srbiju pritiscima već će da se bori za mi stabilnost i napredak

Miloš

pre 2 godine

Zahvaljujući Vučiću Srbija je danas jaka i uređena država koja će da se izbori sa svim napadima koji se na nju plasiraju

Nensi

pre 2 godine

Srbija je pod sve većim pritiscima od strane Prištine.

Jasmina

pre 2 godine

Srbija nikad neće priznati nezavisno KiM, ma koliko bila pod pritiskom.

Deki

pre 2 godine

Srbija će sve uraditi da zaštiti svoje interese i narod na KiM.

Avram

pre 2 godine

Bravo Predsednice,Srbi su opstali i ostali i pod rimljanima i pod turcima i austrougarima i pod tim nemcima,koji nas,na njihovu zalosst,evo vec cetvrti put bezuspesno napadaju u poslednjih sto godina,a nismo im na dohvat ruke a ni naivni kao sto su to bili vodje 30 potrovanih Luzickih Srba 830 godina, nikako da shvate da sa nama jednostavno ne mogu,da smo mi svoj na svome,da zavire u istoriju i vide da su svi veliki na nama 'polomili zube'i da je sa nama uzaludna borba,da zive na delu nase teritorije,gde postoje rusevine Srbskih gradova (Vinetu na Baltiku),da su nam svasta radili da nas uniste,spale,porobe proteraju,i ko zna sta su sve radili,sipali uranijum,ali uzalud,mi smo Ne unistivi,mi smo 'majka naroda' ovog sadasnjeg sveta,i to je tako,mi znamo svoj put,a oni neka nadju svoj,jer ga mozda nikada nisu ni imali,ali neka ne idu nasim putem,jer nikada nece stici na cilj,zivela SRBIJA I SRBI MA GDE BILI.

Lela

pre 2 godine

Sve će btit gore, pritisci sa svih strana. Što pre dodji do konkrretnog rešenja izmedju Beograda i Prištine.

Fica

pre 2 godine

Srbija mora da ima poverenje da je prijateljske zemlje nece izdati.

Rada

pre 2 godine

Srbija je jaka i izborice se sa onima koji pokusavaju da je uniste.

Milena

pre 2 godine

Sada ćemo videti ko je zaista uz državu Srbiju!

Milena

pre 2 godine

U ovako teškim situacijama se vidi ko je uz Srbiju i ko brani njene interese!

Divna

pre 2 godine

Moramo se držati zajedno i pokazati da mi iza svojih reči čvrsto stojimo i da Kosovo i Metohiju nedamo nikada!

Janko

pre 2 godine

Ne verujem da će Španci to uraditi, ne zbog toga što nas vole , nego i oni imaju problem zvan Katalonija.

Petar

pre 2 godine

Predsednik Vucic se bori i nece im uspeti da ga sateraju u cosak.

Tanjica

pre 2 godine

Neki misle da pritiscima mogu sve da postignu,ali prevarili su se. Pravda ipak na kraju pobedi.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija