• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.05.2021

14:54

SRBIJA SE NIKADA NEĆE PRIDRUŽITI SANKCIJAMA PROTIV RUSIJE! Dačić: Želimo dalji razvoj naših odnosa!

Politika

SRBIJA SE NIKADA NEĆE PRIDRUŽITI SANKCIJAMA PROTIV RUSIJE! Dačić: Želimo dalji razvoj naših odnosa!

Podeli vest

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić sastao se danas u okviru posete Moskvi sa predsednikom Državne Dume Federalne skupštine Rusije Vjačeslavom Volodinom i tom prilikom zahvalio Rusiji na velikoj podršci koju pruža u odbrani teritorijalnog integriteta Srbije

 

Volodin je novinarima preneo da je danas dogovoreno da se do kraja godine u Beogradu otvori Međunarodni institut za očuvanje istorijskog sećanja.

Ovo je, inače, prva međunarodna poseta Dačića kao predsednika Skupštine Srbije tokom koje je ocenio da su odnosi dve zemlje možda na jednom od najviših nivoa u celokupnoj istoriji.


"Želim da zahvalim Rusiji na velikoj podršci koju nam pruža u odbrani našeg teritorijalnog integriteta kada je reč o problemu KiM. Isto tako Srbija se nikada neće pridružiti sankcijama protiv Rusije", rekao je Dačić.

Želimo dalji razvoj naših odnosa, rekao je Dačić i dodao da očekuje posetu predsednika Vladimira Putina i da u razgovorima sa srpskim šefom države Aleksandrom Vučićem dalje unapreduju odnose dve zemlje.

"Kada je reč o parlamentima, ja sam spreman da na novoj funkciji dam doprinos našoj međusobnoj saradnji. Dogovorili smo se posle izbora u Rusiji krajem godine da bude održana sednica Komisije za saradnju dva parlamenta u Beogradu", istakao je Dačić.

Foto: printscreen

On je dodao da očekuje posetu predsednika Dume Beogradu krajem godine.

Dačić je kazao da mu je velika čast što će se obratiti poslanicima Državne dume i sresti sa drugim ruskim zvaničnicima, kao i što će učestvovati na Sanpeterburškom forumu.

Predsednik Državne Dume Federalne skupštine Ruske Federacije Vjaceslav Volodin zahvalio je Dačiću na poseti, navodeći da su razmotrili više pitanja bilateralne agende.

"Danas smo razmotrili rezultate našeg prethodnog rada i pitanja dalje saradnje. Ranije smo se dogovorili o stvaranju Međunarodnog instituta za očuvanje istorijskog sećanja u Beogradu i danas smo precizirali da će se ta ideja realizovati već ove godine", rekao je on.

Foto: printscreen

Kaže i da su razmotrili koordinaciju rada u međunarodnim institucijama i forumima kao što je na primer Parlamentarna skupština Saveta Evrope.

"Ima više tema koje razumemo sa istih pozicija, smatramo nedopustivim mešanje u poslove suverenih država, nametanje nekih vrednosti, mi imamo svoju istoriju, kulturu, tradiciju i veru i istupamo protiv delantosti tih drzava koje uz podršku međunarodnih institucija žele da nametnu svoje vrednosti", rekao je Volodin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija