• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.06.2021

16:08

Palibrk: Vučić podnosi protivtužbu protiv Ðilasa!

Politika

Palibrk: Vučić podnosi protivtužbu protiv Ðilasa!

Podeli vest

Punomoćnik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, advokat Dragan Palibrk, najavio je danas da će podneti protivtužbu u ime svog klijeta, protiv predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Ðilasa, zbog niza uvreda koje izgovara godinama na njegov račun



Suđenje po tužbi koju je ranije Ðilas podneo protiv Vučića zbog njegovih izjava u vezi sa Ðilasovim poslovima i pljačkanjem građana Srbije u vreme dok je bio na vlasti, odloženo je danas u Trećem osnovnom sudu u Beogradu za 3. septembar.

Do odlaganja je došlo zbog izostanka Vučićevog punomoćnika, koji je u izjavi za Tanjug pojasnio razloge zbog kojih je još početkom maja tražio odlaganje suđenja, a istovremeno je najavio da će podneti protivtužbu u istom postupku.

- Protivtužbu u ovom postupku ćemo podneti, jer smatramo da ne može neko da tuži za povredu svoje časti i ugleda ako grubo vređa tuđu čast i ugled - rekao je Palibrk, ukazujući da je ne samo minulih dana i meseci, već i godinama unazad, Ðilas javno izrekao tokoliko grubih uvreda na račun Aleksandra Vučića da je, kako kaže, "apsolutno nerealno i nepošteno da moj klijent u odbrani svog prava i taj adut ne uzme u prilog".

Vučić se na podnošenje protivtužbe odlučio po savetu Palibrka, koji ukazuje da će na ovaj način pokušati da odbrani čast i ugled klijenta, jer smatra da sud treba u ovakvim stvarima mora da ima iste aršine.

- Zato ćemo insistirati da se ova protivtužba, koja će biti podneta u istom predmetu, raspravlja pred istom sudijom, kao i Ðilasova tužba - precizirao je Palibrk, ističcuhi da sudska zaštita prava na čast i ugled pripada i predsedniku Republike, a ne samo opoziciniom liderima koji ovo pravo koriste u političke svrhe.

Što se tiče odlaganja današnjeg suđenja, Palibrk ukazuje da je razlog njegovog izostanka od ranije zakazano suđenje pred Apelacionim sudom u Beogradu, gde je danas obrazlagao žalbu na presudu Specijalnog suda.

- O tome sam obavestio sud pre skoro mesec dana pisanim putem, baš zato da bi se ovo suđenje blagovremeno prezakazalo, ali je sudu očigledno bilo lakše da čeka poslednji dan i da moram da šaljem po mom zameničkom punomoćju nekog iz moje kancelarije, da bi od suda dobio novi termin za suđenje - naglasio je advokat.

Smatra da je potpuno neopravdano od strane "protivnog tabora" u javnosti izrečeno mnogo neistina, poput toga da on i Vučić vrše opstrukciju ovog suđenja.

- To je samo jedna od neistina izrečenih u poslednje tri godine, koliko traje ovaj postupak, jer ta konstatacija ne stoji - decidan je Vučićev punomoćnik.

- Kao punomoćnik Aleksandra Vučića sam se do prethodnog suđenja, 26. februara, uvek pojavljivao u sudu, a bilo je mnogo zakazanih ročišta. Prvi put se desilo da sam tada izostao, jer sam imao pritvorski predmet u Leskovcu, a i tada sam, blagovremeno obavestio sud i tražio odlaganje - ukazao je Palibrk.

Tada je, kaže, u podnesku sudu napisao da ne može pre jula da pristupi na suđenje zbog već ranije zakazanih suđenja, ali je sudija ipak suđenje zakazala za danas, 1. jun.

Takođe, kako je dodao, njegovom klijentu sud je pravio dvostruku grešku kada je u pitanju slanje poziva.

Najpre je, prema rečima advokata, Vučiću u nekoliko navrata sud pozive slao naslovljeno na organ koji uopšte ne postoji, tako da poziv nije ni mogao da mu se uruči.

Kada mu je konačno poziv uredno poslat i uručen - uručen mu je sa deset dana zakašnjenja. Poziv mu je uručen 6. marta, za suđenje koje je zakazano za 26. februar, napomenuo je Palibrk ističući da nema govora o opstrukciji suđenja.

- Mi ćemo tokom ovog suđenja dokazati da su navodi iz Ðilasove tužbe neosnovani i nemamo razlog da bilo šta izbegavamo ili da se nečega plašimo. Ovde se apsolutno radi o zloupotrebi protivnog tabora da određene situacije u procesu, oni zarad političkih poena koriste u svojoj političkoj borbi - zaključio je Vučićev advokat.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sofija

pre 2 godine

I treba, Đilas je odavno preterao sa uvredama upućenim Vučiću.

Sneza

pre 2 godine

Krajnje vreme,,da ucutka ovog zutog prevaranta

Ivana

pre 2 godine

Dragan Đilas zaista mora u zatvor i hvala našem predsedniku Vučiću an svemu što radite za ekonomski oporavak i razvoja. Dragan Đilas je bandit koji je uništio ekonomiju, opljačkao sve redom.

Adam

pre 2 godine

Krajnje je vreme, dosta je vredjao predsednika bez posledica, sad neka plati za uvrede

Ivica

pre 2 godine

Konačno će da snosi odgovornost za sve uvrede i neistine koje je izneo na račun predsednika.

Todor

pre 2 godine

Djilas jedino zna da laze i vredja. To je osnova njegove politike.

dd

pre 2 godine

Djilas mora da shvati da sud nije mesto gde ce on da skuplja politicke poene i pravi predstave ya javnost.

nikola

pre 2 godine

Djilas je ostao bez komentara,zna sta ga ceka

Aurora

pre 2 godine

Odavno je poznato da je Đilas stekao enormno bogatstvo dok je bio na vlasti, a došao je čas kada će odgovarati za sve mutne poslove koji su mu obezbediti nagomilavanje bogatstva.

vesna

pre 2 godine

Ovo je trebalo davnoh dana da se uradi. Svima nam je dosta Djilasa i njegovih provokacija

Zorica

pre 2 godine

I bilo je vreme da Vučić odreaguje na sve pretnje koje je Đilas uputio na njegov račun jer ovaj stvarno nema ni meru ni granicu!

Ivana

pre 2 godine

Dosta se Djilas bahatio i blatio predsednika, doslo je vreme da odgovara za svaku uvredu.

Vesa

pre 2 godine

Tako i treba, konacno, dosta je trpeo predsednik teske uvrede upucene od strane ridjeg tajkuna.

Rile

pre 2 godine

Neka, to je predsednik odavno trebao da uradi a ne da trpe i on i njegova porodica uvrede jednog tajkuna Djilasa koji nas je sve ojadio.

Palibrk: Jeremića ću pitati zašto je opsednut Vučićem!
Politika

Palibrk: Jeremića ću pitati zašto je opsednut Vučićem!

Pred Višim sudom u Beogradu održano je pripremno ročište po tužbi koju je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić podneo protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Glavna rasprava na suđenju zakazana zakazana je za 4. novembar kada će biti ispitan Jeremić u svojstvu tužioca, preneo je novinarima Vučićev punomoćnik Dragan Palibrk koji osporava Jeremićev tužbu kojom traži 50 miliona dinara odštete zbog povrede časti i ugleda

27.05.2021

16:46

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17