• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/TV Most

01.06.2021

17:00

ČITAV DIJALOG SE IZLAŽE RUGLU! Rakić: Licemerni odnos albanskih lidera prema dijalogu Beograda i Prištine!

Politika

ČITAV DIJALOG SE IZLAŽE RUGLU! Rakić: Licemerni odnos albanskih lidera prema dijalogu Beograda i Prištine!

Podeli vest

Predsednik Srpske liste Goran Rakić kaže da Licemerni odnos albanskih lidera prema dijalogu i rešavanju otvorenih pitanja između Beograda i Prištine mirnim putem najbolje oslikava poslednja izjava Aljbina Кurtija koji je javno rekao da Priština nema nameru da formira Zajednicu srpskih opština, odnosno da primeni Briselski sporazum

- Ovim je Кurti danas dokazao da je njegov odnos prema dijalogu gluma i laž, i da bez sprovođenja dogovara o Zajednici srpskih opština neće biti pravog dijaloga niti bilo kakvih rezultata, čime Кurti dijalog unapred svesno osuđuje na neuspeh.

U prevodu, Кurti je ovom izjavom u stvari javno pokazao da neće dijalog i da ne želi normalizaciju odnosa, te da je njegovo ponašanje do sada bila gluma. Ovo je ujedno šamar Evropskoj uniju pod čijim pokroviteljstvom se održava dijalog, i koja je garant sprovođenja sporazuma, ali i najvažniji i najveći donator.

Nakon ove frapantne izjave, kojom se ruglu izlaže čitav dijalog, a koje dolaze svega par sati nakon sastanaka sa specijalnim predstavnicima SAD i EU za Balkan i pitanje dijaloga, postavlje se pitanje gde su granice strpljenja posrednika i garanta dijaloga, ali i predsednika Vučića čija je ruka pomirenja i dalje u vazduhu zbog nespremnosti Кurija da se od opozicionog lidera prebaci u ulogu nekog ko mora da donosi odluke ali i primenjuje potpisane sporazume.

Nesprovođenje sporazuma iz Brisela je samo potvrda stava Beograda da u Prištini nema sagovornika za rešavanje pitanja koja opterećuju odnose srpskog i albanskog naroda mirnim putem.

Srpski narod i mi njegovi politički predstavnici dobro znamo šta su obaveze Prištine proistekle iz dijaloga, pre svega kada je u potanju formiranje Zajednice srpskih opština i mi od toga nećemo odustati", navodi se u saopštenju predsednika Srpske liste Gorana Rakića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 2 godine

Kurti izlaže ruglu pregovore zato što su posrednici, EU i SAD, jedno ruglo i sprdnja!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet
Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet

Novi amandman kontroverznog Zakona o nadzoru stranih obaveštajnih službi dramatično proširuje spisak entiteta koji su u obavezi da pomaže Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u njenim špijunskim praksama, ali o tome jedva da ima reči u medijima

16.04.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija