• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.06.2021

13:13

MOĆNICI SRBIJU KORISTE KAO ASTAL ZA OBARANJE RUKU, PA POLOME STO! Kovačević: Amerika je okupirala Kosovo - ALBANCI BI OD PRIŠTINE DA NAPRAVE KLINTONOVAC!

Politika

MOĆNICI SRBIJU KORISTE KAO ASTAL ZA OBARANJE RUKU, PA POLOME STO! Kovačević: Amerika je okupirala Kosovo - ALBANCI BI OD PRIŠTINE DA NAPRAVE KLINTONOVAC!

Podeli vest

Uslov za ulazak Srbije u EU, a to je priznanje nezavisnosti Kosova, niko ne sme da prihvati, i tako će biti i narednih 50 godina, bez obzira na to ko je na vlasti u Srbiji, izjavio je akademik, pisac Dušan Kovačević


- Naša politika je naša večita sudbina. Tako je bilo pre 700-800 godina, tako je i danas kad nam zemlju koriste najmoćnije zemlje sveta kao astal za obaranje ruku. I u tom odmeravanju snaga najčešće polome sto, odnosno našu zemlju - ocenio je Kovačević u intervjuu za najnoviji broj nedeljnika NIN.


On je kazao da "veliki" danas snage odmeravaju na pitanju Kosova i Metohije, koje je nazvao 51. američkom državom koju većinski naseljavaju Šiptari i Albanci sa željom da se ujedine i stvore drugu po brojnosti državu na Balkanu.

- Ko sumnja u to da je američka okupacija Kosova tačna, neka pogleda nazive trgova i ulica u Prištini. Može se očekivati da se ta politika udvorištva kruniše preimenovanjem Prištine u Klintonovac - rekao je Kovačević.

Akadamik je ocenio da od našeg puta u EU najverovatnije nema ništa, jer je jedini uslov za to priznanje Kosova kao nezavisne države.

 

Foto: Tanjug

Kovačević je naglasio da mu nije dobro kad čuje pojedine "političke mudrace" kako bi prijateljskim razgovorom našli rešenje za pomirenje.

- Ponuda Aleksandra Vučića za kompromisno rešnje odbija se godinama apriori, sa podizenjem letvice zahteva iz dana u dan. Poslednje je da im se indirektno prizna da su oni vlasnici četiri manastira i manastriske zemlje. Znate li kako glasi albanski zahtev? Vi ćete nam priznati ono što smo oteli, a mi ćemo vama priznati ono što još nismo oteli - rekao je Kovačević.

On je ocenio da takve albanske uslove niko u Srbiji neće smeti da prihvati.

- A ako bi se i desilo da neko poludi i pomisli da bi nešto tako sramno potpisao, morao bi posle potpisa na plastičnu operaciju i ostatak života da provede u nekoj vojnoj bazi u Arizoni - naglasio je Kovačević.

Poznati srpski pisac je podsetio da sam potpis ne bi bio dovoljan, jer bi posle toga morao da se menja Ustav na referendumu.

- Takva je situacija danas i takva će biti za sledećih 50 godina, bez obzira na to ko je na vlasti u Srbiji. Nažalost, u miru rešenja uskoro neće biti. A o drugim okolnostima ne želim da slutim - naveo je Kovačević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miro

pre 2 godine

Nebi prvi put bilo da se oruzjem branimo. Zasto je to neprihvatljivo. Istorija se ponavlja. Zar neko misli da nikada vise rata biti nece? Naravno niko ga ne zeli barem ne ko je normalan ali kada se sva druga sredstva iscrpe...

sara

pre 2 godine

Bravo, čestitam Dušane, divno si sve rekao!. Amerikanci ne vole šiptare, već stalo im je do baze koje tamo grade!!!. Proglasili sebe za gospodari sveta, ucenjuju i uništavaju sve što im stoje na put!!. Drago mi je što jačaju Rusija i Kina i što se sila i slika moći u svetumenja!!!.

sirchulle

pre 2 godine

Strasno je kako razmisljas. Rusija, Kina, Amerika, Rim, Austrougarska, Persija, Otomanska imperija....Postoji li razlika? Naravno da ne. Jedni ce da sjasu drugi ce da uzjasu. Nema te imperije koja je donela mir i red u svetu.

Dragan

pre 2 godine

Драго ми је да је г-дин Ковачевић изнео размишљања нас који немамо прилику да јавно изнесемо свој став о окупираном Косову и Метохији. Ја сам један од заговорника да НИКАД ама баш НИКАД се Србија помири са тим да недај боже Косово и Метохија не буду Србско. Ја искрено не могу ни замислити такав сценарио. Могу га они окупирати, на силу привремено отети од нас, али се ми са том НЕМОЖЕМО сагласити ни ПОМИРИТИ. ЖИВЕЛА СРБИЈА СА КОСОВОМ И МЕТОХИЈОМ ДРАГАН САВИЋЕВИЋ

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija