• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.06.2021

09:58

VUČIĆEVA REČ VREDI VIŠE OD SVEGA! Vulin: HAPŠENJE JOVIČIĆA DOKAZ DA NEMA ZAŠTIĆENIH, u ovoj zemlji se poštuje zakon! /VIDEO/

Politika

VUČIĆEVA REČ VREDI VIŠE OD SVEGA! Vulin: HAPŠENJE JOVIČIĆA DOKAZ DA NEMA ZAŠTIĆENIH, u ovoj zemlji se poštuje zakon! /VIDEO/

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je hapšenje predsednika beogradske opštine Palilula i visokog funkcionera SNS-a dokaz da niko neće biti zaštićen od odgovornosti

Vulin je za RTS rekao da je do sada bilo nezamislivo da neko ko je na vlasti bude uhapšen i istakao da je hapšenjem Aleksandra Jovičića poslata jasna poruka da neće biti zaštićenih.

- Predsednik Aleksandar Vučić je bio veoma jasan da niko neće biti zaštićen i pokazao da data reč vredi više od svega i ovo je dokaz da se u ovoj zemlji poštuje zakon - rekao je Vulin.

Pored predsednika beogradske opštine Palilula Aleksandra Jovičića uhapšeno je još sedam osoba.

Reč je o saradnicima Jovičića i terete se za zlouptrebu službenog položaja i trgovinu uticajem.

- Oni su najpre stupali u kontakt sa nelegalnim investitorima i zatim uzimali novac za njihovu zaštitu od inspekcije i rušenja. Potom su unosili lažne podatke kako bi nelegalni objekti mogli da budu legalizovani - objasnio je Vulin.

Ova operacija je pripremana mesecima jer, kako je rekao Vulin, najduže se prikupljaju dokazi.

- Tužilaštvo se ne igra svojim autoritetom, na tome se radilo mesecima. Ušli smo u pretres,  a na saslušanju kod tužioca buiće doneta odluka o pritvoru - rekao je Vulin.

Ministar nije želeo da komentariše navode da li je prilikom pretresa pronađen novac i naglasio da samo tužilac može da kaže za šta se neko sumnjiči.

Prema rečima ministra policije, Jovičić je uhapšen pre dolaska na posao, a izvršen je pretres njegovih i privatnih i radnih prostorija.

- Ovo je nešto što se nije moglo zamisliti u ranijem periodu. Ako ste bili na vlasti, bili ste zaštićeni od svega, ali je predsednik Vučić rekao da nema zaštićenih, i on je ispunio svoje obećanje - rekao je za RTS ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ceca

pre 3 godine

Država je još jednom pokazala da smo svi jednaki bez obzira na funkciju i političku pripadnost, zakon je isti za sve

ivona

pre 3 godine

Ovo hapsenje pokazuje koliko je SNS kao stranka na vlasti spremna da se obracuna sa kriminalom i korupcijom

Nikola

pre 3 godine

Svi oni koji pomisle da su van zakona treba malo da razmisle. Tako i treba nek policija hapsi.

Ivana

pre 3 godine

Hapšenje Jovića da će se Srbija izboriti sa svim kriminalcima pojedinim ministrima u Vladi, kao i Vesičem na gradu Beogradu.

Sonja

pre 3 godine

Nema reči za ovo što čitam. Svaka čast policiji a drago mi je što Vučić ne dozvoljava da se iko krije iz njegove stranke ili njega samog.

Ninoslav

pre 3 godine

To što je Jovičić radio je skroz ne primereno , niko nije van zakona. Nadam se da će ovo uticati i na Đilasa da se konačno malo zapita dali je sledeći.

Mira

pre 3 godine

U ovoj zemlji ne sme biti zasticenih svi koji se ogrese o zakon mora odgovarati.

Maja

pre 3 godine

Ovo je dokaz da je ova drzava konacno spremna da se bori protiv kriminala!

Marija

pre 3 godine

Ovo je dokaz da u ovoj zemlji vlada odgovorna politika i da nema nikakve veze u kojoj je stranci... Svako ko je kriv, biće odgovoran za svoje postupke. U ovoj zemlji nema zaštićenik i drago mi je zbog toga.

Bojana

pre 3 godine

Neka svi znaju da se ne moze u ovoj drzavi raditi van zakona!U suprotnom imace posla sa policijom i sudstvom.

TM

pre 3 godine

Potvrda da je Zakon isti za sve i da nema veze kojoj se politici pripada.

Ana

pre 3 godine

Nije bitno ko je ko i kojoj stranci pripada, ako je uradio nesto nezakonito morace da odgovara za to. Nije ovo vreme zutih kad je svako mogao da radi sta mu je volja.

Boban

pre 3 godine

Nema ovde nišata senzacionalnog. Svako ko se ogrešio o zakonu mora da odgovara.

Boban

pre 3 godine

Srbija je ozbiljno pravno uređena zemlja. Zakoni važe za sve bez obzira ko su i kome pripadaju. Nadležni organi moraju da čuvaju poštovanje zakona i pravnog poretka zemlje.

Boban

pre 3 godine

Ako zelite da uspostavite doslednu vladavinu prava i jednakost za sve svuda i na svakom mestu morate da počnete od sebe. SNS je prva politička stranka na vlasti u srpskom parlamentarizmu i višestranačju koja izvodi pred licem pravde sve svoje bahate i neodgovorne članove koji su zloupotebili na bilo koji način javne resurse i prekšile zakone.

Petar

pre 3 godine

Svako treba da postuje zakon, ko to ne cini odgovarace.

sledeća vest

TV

Izrael vodi borbe na četiri fronta! Za Netanjahua 7. oktobar bio je kao poklon! (VIDEO)
Live TV

Izrael vodi borbe na četiri fronta! Za Netanjahua 7. oktobar bio je kao poklon! (VIDEO)

Svi ruski, ali i veliki broj svetskih medija preneo je danas snimak iz Kurske oblasti gde se vidi uništeno NATO oružje. Izrael je nastavio napade na Liban i Gazu. Visoki zvaničnik Hamasa ubijen je u izraelskom napadu. IDF je naveo da je imao precizne obaveštajne podatke gde se nalaze visoki zvaničnici Hamasa. Izrael već godinama izvodi napade na Siriju, ali sada ih je pojačao. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije i prof. dr Dragan Petrović, naučni savetnik.

03.10.2024

21:10

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Putin kaže da! Šta će reći Amerika?!
Planeta

Putin kaže da! Šta će reći Amerika?!

Ruski predsednik Vladimir Putin je otvoren za svaki kontakt, uključujući i onaj sa svojim američkim kolegom Džozefom Bajdenom, izjavio je danas predstavnik za štampu ruskog lidera Dmitri Peskov.

04.10.2024

22:30

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija