• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.06.2021

13:52

NEMA ZAŠTIĆENIH ČLANSKOM KARTOM! Vučić: Neće partija spasiti onoga ko je učnio bilo šta protivzakonito!

Tanjug/Dragan Kujundžić

Politika

NEMA ZAŠTIĆENIH ČLANSKOM KARTOM! Vučić: Neće partija spasiti onoga ko je učnio bilo šta protivzakonito!

Podeli vest

Važna poruka za sve građane je da članska karta neke partije neće spasti onoga ko je učnio bilo šta protivzakonito, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić

U obraćanju javnosti rekao je da ne želi da ulazi u pojedinačne slučajeve i ne zna šta su razlozi, ali da želi da podrži sve nadležne institucije u borbi protiv kriminala i korupcije.

On je istakao da svi od policije do pravosuđa treba da rade svoj posao bez ogranicenja i bez obzira na to da li čovek pripada SNS ili nekoj drugoj partiji.

Poručio je da Srbija ne sme da liči na Srbiju iz 2000-e kada je pljačka, kako je rekao, bila jedini način i jedini smisao bavljenja politikom.

- To je važna poruka za građane da nema zastićenih i da bilo koja članska karta ili rukovođenje u stranci nikoga ne moze da spase od reakcije nadležnih organa ako je činio nešto protivzakonito - zaključio je Vučić.

Predsednik je rekao da ne zna mnnogo detalja u vezi sa hapšenjem predsednika Opštine Palilula Aleksandra Jovičića, ali i da ne želi da poredi privođenje zbog divlje gradnje sa onima koji su ubijali na desetine ljudi, sekli im delove tele i mleli u mašinama za meso.

- Razlika nas u odnosu na druge je to što nema zaštićenih, da ko učestvuje u korupciji i nelegalnim radnjama mora da odgovara. To je važna poruka za sve ljude - rekao je Vučić u odgovoru na konstataciju novinara N1 tv da nije dao informaciju o tom hapšenju i sta zna o tome

Primetio je da je i njegov prethodnik Boris Tadić izjavio da za hapšenje jovičića i njegova nedela treba da odgova i Aleksandar Vučić i odgovorio da ne mora jer oni nisu ni hapsilitreba da odgovara za to hapšenje.

Ne mora, kaže, jer njegovi prethodnici nisu ni hapsili.

Kada je reč o Jovičiću rekao je da da naravno da mora i da treba da se gradi, i da na to svako ima pravo, ali mora da dobije dozvolu nadležnih organa, a ne da sa tim trguje.

- Ništa od tih para nije otišlo u stranku, već u njihove džepove - rekao je predsednik.

Foto: ATAIMAGES

Hapšenje Aleksandra Jovičića

Podsetimo, predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić uhapšen je zbog nelegalne gradnje na Adi Huji i Višnjici.

Aleksandar Jovičić se sumnjiči da je uticao na D. V. da dalje utiče na građevinske inspektore, da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekta bez građevinske dozvole na teritoriji Palilule u periodu od jula 2016. do novembra 2018. godine, kao i da je od investitora za navedene objekte protivpravno prisvojio oko 28.800.000 dinara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Alex

pre 3 godine

Moja baba Nada koja gleda RTS po ceo dan je ubeđena da je ovo puka istina.

Sanja

pre 3 godine

Zakon je jednak za sve i povlašćenih nema. Svi koji misle da će da se kriju iza stranačke knjižice i da krše zakon, malo su se prevarili.

Tara

pre 3 godine

Nepoštovanje zakona je nedopustivo u Srbiji i povlašćenih nema, niti će ikad biti.

Boki

pre 3 godine

Ovo hapsenje je dokaz da niko nije van zakona.U pravu je predsednik.

Lola

pre 3 godine

Tako se danas postupa sa svima u državi, davno je prošlo vreme kada su svi radili šta su hteli i uzimali koliko su mogli

Mikan

pre 3 godine

Korupcija je korupcija, kojoj god politickoj opciji neko da pripada.

Jana

pre 3 godine

Svako ko se ogrešio o zakon, ma kojoj stranci pripada snosiće odgovornost .

nena

pre 3 godine

Svako ko misli da mu je bavljenje politikom pokriće za pljačku mora da zna da su ti dani prošli .

Velja

pre 3 godine

Ko je pomislio da mu clanstvo u stranci obezbedjuje ledja da moze da krade, grdno se prevario.

bilja

pre 3 godine

Nema zaštićenih, pred zakonom su svi jednaki.

Sanja

pre 3 godine

Članska karta SNS-a ne znači da je neko privilegovan.

Goran

pre 3 godine

Zakon jasno propisuje posebno kazne za korupciju a posebno za druga krivicna dela.

Milan

pre 3 godine

Zasto da odgovara Vucic, pa nije mu on potpisivao dozvole?

sledeća vest

TV

Izrael vodi borbe na četiri fronta! Za Netanjahua 7. oktobar bio je kao poklon! (VIDEO)
Live TV

Izrael vodi borbe na četiri fronta! Za Netanjahua 7. oktobar bio je kao poklon! (VIDEO)

Svi ruski, ali i veliki broj svetskih medija preneo je danas snimak iz Kurske oblasti gde se vidi uništeno NATO oružje. Izrael je nastavio napade na Liban i Gazu. Visoki zvaničnik Hamasa ubijen je u izraelskom napadu. IDF je naveo da je imao precizne obaveštajne podatke gde se nalaze visoki zvaničnici Hamasa. Izrael već godinama izvodi napade na Siriju, ali sada ih je pojačao. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije i prof. dr Dragan Petrović, naučni savetnik.

03.10.2024

21:10

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Putin kaže da! Šta će reći Amerika?!
Planeta

Putin kaže da! Šta će reći Amerika?!

Ruski predsednik Vladimir Putin je otvoren za svaki kontakt, uključujući i onaj sa svojim američkim kolegom Džozefom Bajdenom, izjavio je danas predstavnik za štampu ruskog lidera Dmitri Peskov.

04.10.2024

22:30

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija