• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.06.2021

14:10

USKORO ĆEMO PRESTIĆI BUGARSKU PO PROSEČNOJ PLATI! Srbija krupnim koracima prestiže zemlje u regionu!

Tanjug/Dragan Kujundžić

Politika

USKORO ĆEMO PRESTIĆI BUGARSKU PO PROSEČNOJ PLATI! Srbija krupnim koracima prestiže zemlje u regionu!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija ima najveću prosečnu platu u regionu, koja je u martu iznosila 556 evra, kao i da veruje da uskoro po visini plata možemo da preteknemo i Bugarsku kod kojih je plata 580 evra

Vučić je rekao da je, prema zvaničnim podacima, plata u Crnoj Gori u martu, bila 526 evra, u BiH oko 500 evra, kao i da je u Severnoj Makedoniji bila za 100 evra manja nego u Srbiji , a u Albaniji za 150 do 160 evra manja nego kod nas.

- Pretekli smo sve u regionu po mesečnim primanjima - naglasio je Vučić.

Kaže da naravno da nemamo više autoputeva nego Nemačka, ali da proporcionalno veličini naše zemlje gradimo više autoputeva nego Nemačka i mnog druge evropske zemlje.

U Srbiji se, dodaje, gradi trenutno pet autoputeva ako se računa i izgradnja Fruškogorskog koridora, kao i da će do kraja godine početi izgradnja još tri autoputa, tako da će se graditi ukupno osam autoputeva.

- Ponosan sam što mogu da odgovovrim na sve to potcenjivanje građana Srbije. Važno je da uvek razgovaramo i prihvatiću uvek odluke naroda i ako narod kaže da neće da napredujemo i budemo neuporedivo bogatiji... nemam ništa protiv. Poštovaćemo odluku naroda - rekao je on u kontekstu kritika koje stižu na račun istraživanja i najavljenih investicija Rio tinto.

Istakao je da je ova vlast dovela veliki broj investitora u mnoge delove Srbije, kao Mint i Adient u Loznicu, Jazaki u Šabac, da će Mint otvoriti fabriku i u Šapcu...

Zahvalio je Srbiji što su dobro razumeli šta smo sve uspeli da promenimo i poručio da nema povratka na loše i da će Srbija nastaviti u ekonomiji da pobeđuje.

Vučić je kazao da se i Fiskalni savet oglasio i podržao nacrt Fiskalne strategije Srbije i dodao da će, ukoliko i maju budu tako dobri rezultati kao u prva četiri meseca, moći značajno da se povećaju plate i penzije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Smrad

pre 2 godine

To gužve na granici samo takve, ne moš da se obraniš od ovih iz EU koji oće da rade u Srbiji

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

UDARNO SAOPŠTENJE MUP! Prve fotografije iz akcije "Belvedere"! Keš, droga, oružje...
Utvrđuju se svi detalji

UDARNO SAOPŠTENJE MUP! Prve fotografije iz akcije "Belvedere"! Keš, droga, oružje...

U višemesečnoj zajedničkoj međunarodnoj akciji pod nazivom „Belvedere“ pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije, zaplenjena je veća količina droge i uhapšeni su pripadnici organizovane kriminalne grupe koji se sumnjiče za krijumčarenje narkotika na teritoriji naše zemlje, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Austrije.

07.05.2024

12:58

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija