• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.06.2021

18:58

LETEĆE PERJE! RUSIJA ĆE STATI UZ SRBIJU NA SEDNICI SB UN, PRESUDA MLADIĆU ZA MOSKVU je ispolitizovana i nepravedna, ZAPAD ČEKA ŽESTOKA REAKCIJA! ŠTA ĆE URADITI KINA?!

Fotoilustracija/Tanjug/AP

Politika

LETEĆE PERJE! RUSIJA ĆE STATI UZ SRBIJU NA SEDNICI SB UN, PRESUDA MLADIĆU ZA MOSKVU je ispolitizovana i nepravedna, ZAPAD ČEKA ŽESTOKA REAKCIJA! ŠTA ĆE URADITI KINA?!

Podeli vest

Prva reakcija iz Rusije: Presuda Mladiću ispolitizovana, pristrasna i nepravedna

Presuda generalu Ratku Mladiću je ispolitizovana, pristrasna i nepravedna, izjavila je članica Odbora Dume za međunarodna pitanja Jelena Panjina.

- Međunarodni sud za bivšu Jugoslaviju se u svom radu uvek rukovodio političkim, a ne pravnim kriterijumima. Nije slučajno to da su 70 odsto optuženih i osuđenih u tom sudu - Srbi - rekla je Panjina.

Ona je dodala da rad Haškog suda i Mehnizma koji ga je nasledio pokreće brojna pitanja.

- Ne sme se dozvoliti da se mehanizmi međunarodne pravde koriste kao instrumenti političkog obračuna sa liderima koji su za Zapad nepoželjni - rekla je Panjina.

Podsetimo, Žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu potvrdilo je na drugom stepenu prvostepenu presudu na doživotnu robiju protiv bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske.

Žalbeno veće odbilo je sve žalbe odbrane Ratka Mladića, uz suprotno mišljenje predsedavajućeg veća, sudije Prisce Matimbe Nijambe.

Među odbijenim su i žalbe na delove presude koji govore o genocidu u Srebrenici, udruženom zločinačkom poduhvatu, žalbe u vezi sa drugim delima u Srebrenici, „terorisanjem" Sarajeva i uzimanjem pripadnika UN za taoce.

Mladić je osuđen sa obrazloženjem da je „značajno doprineo izvršenju genocida u Srebrenici i drugih ratnih zločina počinjenih na teritoriji Bosne i Hercegovine".

NAJPRE ĆE MLADIĆA OSUDITI NA DOŽIVOTNU, A ONDA NAPASTI SRBIJU I VUČIĆA U SB UN! Provaljen pakleni plan Zapada, samo tu su sada i Rusija i Kina?!

Osuđen je pod 10 od 11 tačaka optužnice, a Žalbeno veće odbilo je žalbu Tužilaštva na oslobađanje Mladića od krivice po tački jedan optužnice, koja ga je teretila za genocid u šest opština BiH: Foči, Ključu, Kotor-Varoši, Prijedoru, Sanskom Mostu i Vlasenici.

U toku dana očekuje sednica Saveta bezbednosti UN, na kojoj će posle izricanja presude generalu Ratku Mladiću, biti predstavljen izveštaj o radu Međunarodnog mehanizma za krivične sudove biti ponovljeni i osnaženi pritisci na Srbiju da izruči funkcionere SRS Vjericu Radetu i Petra Jojića
 
Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću je omogućeno da se uključi onlajn u rad sednice kako bi mogao da iznese mnogo toga što ne bi bilo prijatno za neke uši, pogotovo za zapadne i da zato i žele da to izbegnu.

"J...M LI IM MATER!" Napeto u Kalinoviku, rodnom gradu Ratka Mladića, meštani presudu generalu prate iz lokalne kafane!

Da sve bude još interesantnije kad je reč o Radeti i Jojiću nema pravnog osnova za njihovo izručenje Tribunalu jer se Srbija obavezala na saradnju sa Haškim sudom kada su u pitanju optužbe za ratne zločine.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 1 godinu

To predsednika Srbije neće sprečiti da odluči da Srbija uvede sankcije Rusiji. Pitanje vremena je kada će to biti obelodanjeno. Pa nije on bez razloga ovih dana javno rekao da je Amerika prijateljska država državi Srbiji.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija