• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.06.2021

12:32

DAČIĆ POTVRDIO - Vučić Skupštini podnosi izveštaj o Kosovu i Metohiji 22. juna!

Politika

DAČIĆ POTVRDIO - Vučić Skupštini podnosi izveštaj o Kosovu i Metohiji 22. juna!

Podeli vest

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine održaće se u utorak, 15. juna u Briselu, najavio je portparol EU, Peter Stano, a predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić potvrdio je da će 22. juna biti održana posebna sednica na kojoj će se predsednik Aleksandar Vučić obratiti povodom toka dijaloga

 

Dačić je nedavno Tanjugu rekao da bi na sednici parlamenta predsednik trebalo da predstavi izveštaj o dijalogu Beograda i Prištine, a nakon sastanka u Briselu.

"Mi smo još pre nekoliko meseci razgovarali o mogućnosti da se održi takva sednica parlamenta, ali je sada to pitanje aktuelno upravo zbog koordinacije pritisaka koji se vrše i na Vučića i na našu zemlju da preduzme korake koji su za nas neprihvatljivi kao što je priznanje Kosova", rekao je Dačić u nedavnom intervjuu Tanjugu.


On je istakao da je u svemu tome važno da Srbija ima političku stabilnost i jedinstvo, a to znači da ima institucije koje se međusobno podržavaju.

Dačić je kazao da će, ukoliko je potrebno, predložiti i zaključke sa te sednice zbog načina na koji skupština radi, a u smislu podrške pregovaračkom timu na čelu sa predsednikom Vučićem u dosadašnjem toku i nastavku dijaloga sa Prištinom.

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine održaće se u utorak 15. juna u Briselu, najavio je ranije danas portparol EU, Peter Stano.

"Sastanku će prisustvovati predsednik Srbije, Aleksandar Vučić i po prvi put novi premijer Kosova, Aljbin Kurti", rekao je Stano.

Stano je dodao da će sastanku posredovati šef diplomatije EU, Žosep Borelj i specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jelena

pre 2 godine

Dobro je sto ce skupstini podneti izvestaj i sto ce parlament upoznati sa svim detaljima dijaloga sa kosovskim Albancima.

Vlajko77

pre 2 godine

Srbija nikada nece priznati laznu drzavu Kosovo !

Cenzurisite komentar

pre 2 godine

Koga je briga za to? Covek bez dana radnog staza je utrostrucio drzavni dug, koji vise nikad necemo moci otplatiti. Ono, na jedan mandat uduplava dug? Zar nam treba bilo sta vise od toga? Sigurno ce biti podjednako "uspesan" u svemu sto "radi"...

Iva

pre 2 godine

Mi smo uvek bili za dijalog i dogovor za razliku od Prištine.

Sanja

pre 2 godine

Vucic se uvek borio za svoj narod koji tamo zivi i borice se.

Sanja

pre 2 godine

Mozda smo spremni na kompromis ali ne i na priznavanje.

Sanja

pre 2 godine

Nastavak dijaloga je u obostranom interesu,ali ne po cenu da mi budemo ti koji cemo ciniti ustupke Pristini

vesna_stankovic3112

pre 2 godine

pametan potez sto ce se skupstini podneti ovaj izvestaj

vesna3112

pre 2 godine

Skupstina i treba da bude upucena u sve sto se tice KiM

vesna3112

pre 2 godine

Dobro je sto ce svi biti upoznati sa ovim izvestajem i sto ce imati sve crno na belo

Taca

pre 2 godine

Kada je KiM umpitanju, nema predaje. Vučić će se lavovski boriti za našu teritoriju.

Tea

pre 2 godine

Pritisci na Srbiju su veliki i kosovski Albanci se protive priznanju lažne države KiM, ali Vučić neće posustajati.

Taca

pre 2 godine

Borba za KiM traje decenijama, ali Srbija ne posustaje, već se lavovski bori za svoju teritoriju.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija