• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

10.06.2021

10:24

HAŠKI SUD SE SAMO IGRA PRAVDE I DOSOLJAVA RANE IZ PROŠLOSTI! Vučićević na Pinku: Vučić govorom u UN mnogo rizikovao, ali je branio srpske državne interese!

printscreen RTV Pink

Politika

HAŠKI SUD SE SAMO IGRA PRAVDE I DOSOLJAVA RANE IZ PROŠLOSTI! Vučićević na Pinku: Vučić govorom u UN mnogo rizikovao, ali je branio srpske državne interese!

Podeli vest

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević smatra da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastupio državnički, racionalno i razložno na sednici SB UN. Vučićević je ocenio da Haški tribunal nije doprineo pomirenju, već samo dosoljava rane iz prošlosti

 

Vučićević je rekao da je velika većina građana je danas ponosna na nastup i reči predsednika države na SB UN.

- Da li iko od nas može da zamisli da bi tako nešto mogao da uradi bivši predsednik Srbije Boris Tadić ili ovaj što se sada kandiduje za glavnog u državi Dragan Đilas ili bilo ko od njih, Jeremić koji je postavio pitanje na osnovu kojeg je Kosovo legitimilozovalo svoju lažnu državu? Da li možete da bi bilo ko od tih opozicionara tako nastupio - naveo je Vučićević za Pink.

Predsednik Vučić je, istakao je Vučićević, onakvim nastupom mnogo i lično rizikovao, ali mu je cilj bio da zaštiti srpske državne interese.

- Možda su neki očekivali da će Vučić da se svađa, ali ne, oni su videli racionalan državnički, razložan odgovor. Mi nećemo da se svađamo, mi ne poričemo zločine, ali nećemo da pristanemo na poniženje - istakao je Vučićević.

Foto: printscreen RTV Pink

Prema njegovim rečima, ako je neko sarađivao sa nekim međunarodnim tribulanom onda je to Srbija sa Haškom tribunalom.

- Ovi koji su bili na vlasti do 2012. godine su izručili kompletno državno i vojno rukovodstvo iz vremena rata, dostavljena je sva moguća dokumentacija. Optužili su Srbiju i za šta je trebalo i za šta nije trebalo, priznali su i zločine koje jesu i koje nisu počinili. I sada se neko usuđuje iz Haškog tribunala da zameri jer nije izručeno dvoje funkcionera SRS? - dodao Vučićević.

On je podsetio da su Srbi dobili 1.138 godina robije i osam doživotnih robija, a ni jedan Hrvat nije osuđen za zločine nad Srbima.

- Nema presude za Oluju, igrali su se pravde, pa su u prvom stepenu osudili i Gotovinu i Markača i Orića, pa su se oni žalili, Tribunal usvojio žalbe i pustili ih na slobodu. Kakvom pomirenju dopinose. Oni samo dosoljavaju rane iz prošlosti. Kako može bilo koji Srbin da oseti pravdu iz Haga - rekao je Vučićević.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Isailo

pre 2 godine

Neko je ipak ubio tih 8000 ljudi... Ubili su ih Srbi. Neko je izdao naredjenje za takvo nesto. To je uradio Srbin. Ako nije General Mladuc ko je onsa to Bio?

sns botina

pre 2 godine

Prije ćeš dobiti na lutriji nego li ćeš dobiti odgovor na postavljeno pitanje!!! Samo se treba sjetiti zagovornika ideologije "100 Muslimana za jednog Srbina"!

lana

pre 2 godine

Predsednik je odgovorio na jedan dostojanstven način.

seljober iz Ivanjice

pre 2 godine

Gerga, što se foliraš ? Svi u Srbiji znaju da je tebi stalo samo do tiraža i para, mnogo para. Briga tebe za Kosovo i Metohiju, crkve, i srpski narod. Tebi je stalo samo do što većeg tiraža i bankovnog računa.

Lazni Bot

pre 2 godine

Ekspert za sve,a kad padne Vucic i on i Mitrovic ce obrnuti plocu i kukati da ih je Vucic terao da ga hvale samo da se uvuku novoj vlasti.

MILE

pre 2 godine

Жалосно , увек ћемо бити на њиховој црној листи

immundus

pre 2 godine

Seljo, pa ti si toliko vremena proveo uvlačeći se u dupe Aleku i partiji, da si postao deo normalne crevne flore velikog vođe. Boli te kurac! Za „malo" poniženja dobiješ „mnogo" para.

Toma

pre 2 godine

Zna se oduvek da je haški tribunal antisrpski sud.

Mix

pre 2 godine

Haški tribunal je i osnovan sa ciljem da se osude Srbi zato što su branili svoju zemlju a to nije bilo po volji nekih velikih sila.

Erko

pre 2 godine

Pa kako su srbi branili svoj narod,kad su oni započeli rat i okupirali sve gradove i sela, i kad su ih razbili onda kao pa branili se, ili su išli onom pričom, napad je najbolja odbrana

Irena

pre 2 godine

Mozemo samo da budemo ponosni na Vucicevo izlaganje pred sednicom Saveta bezbednosti UN!

Vlajko77

pre 2 godine

Naravno predsednik Vucic je branio samo interese Srbije !

hahaha

pre 2 godine

ovome je preko potreban NEUROPSIHIJATAR,i to pod hitno.

Ratko

pre 2 godine

Haški sud je i osnovan samo za Srbiju i srbe, a ostali se zvukli

Marko

pre 2 godine

Haški tribunal je napravedan prema Srbima! Postoje mnogo gori ratni zločinci koji treba da odgovaraju za sve loše što su uradili!

vesna3112

pre 2 godine

Vucic je gospodin covek i nije u njegovom maniru da se svadja kao sto bi neki zeleli da se to desi

vesna3112

pre 2 godine

Vucic je covek sa kulturnim manirima i u njegovoj je prirodi da odgovaara na sve promisljeno i mirnim pute resava sve

vesna3112

pre 2 godine

U ovoj drzavi i dalje postoje kulturan miran i stalozen narod nisu svi bahati kao pojedinci

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17