• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.06.2021

11:20

SRAMOTA! Kosovska policija OBEZBEĐUJE VANDALE DOK SKRNAVE HRAM HRISTA SPASA U PRIŠTINI! Uvredljive poruke na pravoslavnoj svetinji FOTO/VIDEO

Informer

Politika

SRAMOTA! Kosovska policija OBEZBEĐUJE VANDALE DOK SKRNAVE HRAM HRISTA SPASA U PRIŠTINI! Uvredljive poruke na pravoslavnoj svetinji FOTO/VIDEO

Podeli vest

Desetak članova i pristalica Socijaldemokratske partije Kosova ispisivali su jutros uvredljive poruke na zidinama i vratima hrama Hrista Spasa u Prištini, zbog jučerašnje liturgije koja je održana u toj crkvi

Kako javlja dopisnik Kosovo onlajna sa lica mesta ispisan je grafit "Simbol šovinizma postaje svetinja blagoslovom Aljbina Kurtija". 

Ovaj natpis stoji na vratima i na bočnom zidu nedovršene crkve u centru Prištine.

Foto: Informer

Da incident bude još strašniji, ovom događaju je prisustvovao policajac KPS, koji je ovaj vandalizam mirno posmatrao. On čak još obezbeđuje i čuva ove koji ispisuju grafit.

Toliko o tome kako kosovska policija i ostale službe tzv.Kosova mogu i žele da sačuvaju srpske pravoslavne svetinje na KiM.

Foto: Informer

Podsećanja radi, juče je u ovoj pravoslavnoj crkvi održana prva litija posle 1998. godine.

Kako je saopštila Eparhija raško-prizrenska, liturgiju je održao vladika Teodosije.

Univerzitet u Prištini najavio je da će preduzeti sve neophodne pravne radnje kako bi univerzitetski kampus oslobodio svih nelegalno izgrađenih objekata.

Uskoro će početi i protest studenata istim povodom.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
dejan

pre 2 godine

Kad im Ameri leđa okrenu....čini mi se da će bežati ne do obale Jadranskog mora već će plivati do obale Afrike.

seljober iz Ivanjice

pre 2 godine

Ameri će i gospodaru Vučiću i naprdnoj partiji okrenuti leđa, kad im ne budu više potrebni.

Mali Radoje

pre 2 godine

Pozivam Predsednika Vucica da siptarima sa Kosova i Metohije,pored besplatnih vakcina da I po 100 eura za rast mrznje prema srbima...

Ljubiša

pre 2 godine

A jesmo mi to osudili, ili...? Treba da nas nateraju da ih i naša vojska štiti, i to bez oružija, pa kad nas već ponižavaju, neka to bude kaki treba. Dakle... Kosovo nije država, a? A u Preševu i Bujanovcu ista pesma, samo što ih žandarmerija obezbedjuje. Evropa, dakle, nema alternativu, a mi smo baš "suverena" država. Sad, da li će Veliki Vodja da dozvoli da ode ovaj komentar videćemo.

lence

pre 2 godine

imate lica i zna se ko je to uradiokrivicne prijave pa da masemo njima kako sud kosova nista ne radi a policija pomaze.pod nos evropljanima i amerima.a ovi sto skrnave ne bi me zacudilo da ih stigne kosmicka pravda.

Amater

pre 2 godine

ZA NAGRADU PUSTITE IH DA PRODJU KROZ BEOGRAD.....

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17