• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.06.2021

15:33

VUČIĆ PISAO PUTINU: Ostajem lično posvećen razvoju čvrstog prijateljstva i svestrane saradnje!

instagram/buducnostsrbijeav

Politika

VUČIĆ PISAO PUTINU: Ostajem lično posvećen razvoju čvrstog prijateljstva i svestrane saradnje!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku predsedniku Vladimiru Putinu povodom Dana Rusije

Predsednik Vučić mu je poželeo da nastavi da vodi zemlju "putem blagorodne budućnosti" i rekao da tradicija bratskih odnosa Srbije i Rusije predstavlja čvrstu osnovu za dalje jačanje njihovog strateškog partnerstva.

Vučić je prisustvovao danas prijemu u ruskoj Ambasadi povodom obeležavanja Dana Rusije i tom prilikom čestitku za Putina uručio ruskom ambasadoru Aleksandru Bocan-Harčenku, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

- Viševekovna tradicija bratskih odnosa naših zemalja, isprepletane sudbine naših naroda i vrednosti koje delimo, predstavljaju čvrstu osnovu za dalje jačanje strateškog partnerstva, zasnovanog na medjusobnom poštovanju i poverenju. Ostajem lično posvećen razvoju čvrstog prijateljstva i svestrane saradnje Srbije i Rusije - navodi se izmedju ostalog u poruci ruskom predsedniku.

Vućić je rekao i da prijateljstvo srpskog i ruskog naroda karakteriše i medjusobna solidarnost, što je potvrdjeno i tokom pandemije kovida-19 i naglasio da Srbija neće zaboraviti velikodušnost Rusije i nesebičnu pomoć u borbi protiv tog savremenog izazova.

Vučić je ponovio zahvalnost Rusiji i Putinu lično za "aktivnu podršku državnim i nacionalnim interesima Srbije i njenoj politici mira, u korist stabilnosti regiona".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
nedeljko

pre 3 godine

Celicno prijateljstvo izmedju Srbije i bratske nam Rusije! Cestitke predsedniku Putinu i Ruskoj naciji!

Sanja

pre 3 godine

Ovo je jos jedan dokaz velikg prijateljstva izmedju Vucica i Putina.

Sanja

pre 3 godine

Sve čestitke ruskoj braći povodom Dana Rusije. Jedan od nama najbliskijih naroda i država koja nam uvek pruža nesebičnu podršku.

Milica

pre 3 godine

Srećan Dan Rusije našoj braći. Rusija je naš iskren prijatelj što je do sada pokazala mnogo puta.

Milica

pre 3 godine

Srećan Dan Rusije. Rusi i Srbe gaje dugu tradiciju prijateljstva i odnosa, vezuju ih i običaji i saradnja.

Sofka

pre 3 godine

Rusi cene to što Srbija ulaže mnogo u međunarodne odnose. Vučić nas odlično predstavlja. ?

Jelisaveta

pre 3 godine

Rusija je nas vekovni prijatelj, pa samim tim saradnja Srbije i Rusije donela je mnogo benefita nasoj zemlji. Nadamo se da ce nam buducnost doneti jos cvrsci prijateljski odnos i jos bolju saradnju, na obostrano zadovoljstvo.

Milos

pre 3 godine

Srbija i Rusijia imaju bratske i iskrene odnose koji su ucvrsceni medjusobnim poverenjem i saradnjom na obistranu korist dva naroda. Iskrene cestitke nasoj braci povodom Dana Rusije.

Jana

pre 3 godine

Nase dve drzave, SRbiju i Rusiju, veze vekovno prijateljstvo koj je neraskidivo. Prave prijatelje cemo uvek ceniti i necemo pokleknuti pred pritiscima koji imaju za cilj narusavanje odlicnih odnosa izmedju dva bratska naroda.

Jela

pre 3 godine

Međusobna podrška i zajednička saradnja će se nastaviti i u budućnosti, uvek smo tu jedni za druge

Nadja

pre 3 godine

Rusija nam je uvek bila prijatelj, to treba negovati i ceniti

Vesna3112

pre 3 godine

Ovo prijateljstvo je podignuto na jos veci nivo, dragi Rusi provedite ovajbpraznik u miru i slozi

Vesna3112

pre 3 godine

Rusija i Srbija su uvek bila tu jedna uz drugu i i dobru i u zlu

Mina

pre 3 godine

Braća oduvek i zauvek, jedni uz druge i dobru i u zlu, srećan vam DAN RUSIJE.

Anna

pre 3 godine

To se zove pravo prijateljstvo! Pridružujem se čestitkama !

Ivana

pre 3 godine

Hvala Putinu koji je stao uz odbranu Aleksandra Vučića i Srbije, što na njega Srbija može da računa.

Kristina

pre 3 godine

Srbi i Rusi će i u budućnosti nastaviti odličnu međusobnu saradnju.

Tina

pre 3 godine

Rusija nas je uvek uvažavala i na tome smo zahvalni.

Stevan

pre 3 godine

Rusije je uvek kroz istoriju bila na strani Srbije, veze su neraskidive, danas dobri odnosi dve zemlje dolaze do izražaja i nama neprocenjivo znače.

Dragan

pre 3 godine

Čestitke bratskoj Rusiji! Našoj braći Rusima, želim srećan dan Rusije.

Dragan

pre 3 godine

Draga braćo i sestre, srećan Vam Dan Rusije !

Dragan

pre 3 godine

Sve čestitke prijateljskoj Rusiji i našoj velikoj braći Rusima.

Natalija

pre 3 godine

Prijateljstvo između Srbije i Rusije je iskreno i stalno se produbljuje. Zahvalni smo na kontinuiranoj podršci i pomoći u vidu vakcina. Iskrene čestitke povodom obeležavanja Dana Rusije!

RUSKE DELEGACIJE NISU KRILE ODUŠEVLJENJE STEPENOM TEHNOLOGIJE NA TORLAKU! Popović: Srbija je prva zemlja u Evropi koja prizvodi Sputnjik V!
Društvo

RUSKE DELEGACIJE NISU KRILE ODUŠEVLJENJE STEPENOM TEHNOLOGIJE NA TORLAKU! Popović: Srbija je prva zemlja u Evropi koja prizvodi Sputnjik V!

U Institutu "Torlak" u Beogradu, u petak je svečano počela proizvodnja vakcine "sputnjik". Pokretanje proizvodnje, preko video linka, pratili su predsednici Rusije i Srbije, Vladimir Putin i Aleksandar Vučić. Prethodnih meseci na realizaciji ideje da se ruska vakcina proizvodi i u Srbiji najviše je bio angažovan ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović koji je za Radio Beograd 1 rekao da je Srbija prva zemlja u Evropi koja proizvodi rusko cepivo, kao i da je "Torlak" bio logično mesto za proizvodnju

06.06.2021

12:47

sledeća vest

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija