• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.06.2021

11:11

EU ĆE PRE DA KAŽE DA NEŠTO NISMO DOBRO URADILI, NEGO DA PRIZNA DA NIJE ZA PROŠIRENJE! TO JE SVOJEVRSNO LICEMERJE!

printscreen

Politika

EU ĆE PRE DA KAŽE DA NEŠTO NISMO DOBRO URADILI, NEGO DA PRIZNA DA NIJE ZA PROŠIRENJE! TO JE SVOJEVRSNO LICEMERJE!

Podeli vest

Predsednica Vlade Ana Brnabić odgovarajući na pitanje zašto Srbija neće otvoriti nijedno novo poglavlje u procesu pristupanja EU premijerka je rekla da smo se zaista potrudil i da smo u rekordnom roku pripremili

 

- Mi smo se zaista trudili, pokazali smo sve što Srbija može. Pripremili smo pregovaračku poziciju u rekordnom roku za poglavlja 16 Poreska politika i 15 Energetika i zabeležili smo važne pomake u oblasti Vladavine prava. Videćemo kakva će biti njihova ocena. Mislim da će priznati da smo napravili velike promene u oblasti vladavine prava ali da je još rano za pokretanje tih klastera. To je jedan politički igrokaz gde je jasno da određene zemlje članice EU nisu za proširenje. Ono što je meni licemereno tu je to što oni neće oni reći "mi nismo za proširenje pa zato nećemo da dajemo pozitivne signele" nego će reći "vi niste nešto uradili"...  Onda će doći decembar, međuvladina konferencija pa će reći "ajde da prođu izbori pa ćemo onda"... - rekla je premijerka.

- Zato je važno da sve ono što mi radimo, radimo zato što znamo da je dobro za našu zemlju, građane i za našu ekonomiju. Mislim da niko iz regiona ni ovog puta neće dobii ništa. Kome odogvara jaka i stabilna Srbija, ko će da nas podrži? Moramo mi sami da se borimo za nas, za našu ekonomiju, za naše ljude. Moramo da se oslonimo na sebe - završila je Brnabić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bezimeni

pre 2 godine

Licemerju i dvostrukim standardima EU nema kraja! To nije čudno kada se zna ko su sve članice EU i kakav je injihov storijski odnos prema Srbiji.Ima li većeg licemerja od njihovih izveštaja o pregovorima sa tzv.Kosovom i Briselskim sporazumom! O njihovom učešću u krvavom raspadu bivše države i njihove agresije 1999.,da i ne govorimo! EU je tvorevina nastala u interesu najjačih zapadnih zemalja,koji nije u mnogo čemu kompatibilan sa interesima svih članica,pa i našem.Zato Srbija mora da se okrene sebi i u interesu gradjana unapredjuje sopstveni sistem.EU je tu,aako se ne raspadne do našeg prijema!

Rade R

pre 2 godine

Super je da mi usvajamo neke evropske standarde, standarde i zakone koji nisu "bolesni", ali to ne znači da trebamo da prihvatimo sve njihove "boleština", isto polne brakove i tome slično! A po meni ne moramo i ne trebamo nikada da budemo članica evropske unije pod ovim i ovakvim uslovima! Živela slobodna i samostalna Srbija!

Čiča Avalski

pre 2 godine

Ma provalili su da smo foliranti i šibicari ...

raskoljnikov

pre 2 godine

eurobpejci !! .. heeeej ! .. nije lako biti starac Zosima !

vaske

pre 2 godine

Ma nema veze, premijerka malo "prebiberi", oce EU prosirenje, i nece Kinu i Rusiju u svom dvoristu, e tu je problem, nas malo "rade" zato sto smo jako dobri i sa Kinom i sa Rusijom, normalno da je zdravorazumski i lepo da si prijatelj sa velikim narodima, ali eto nama u ovom slucaju odmaze....Makedonija, Albanija treba da pocnu pregovore ali Makedoncima ne daju SAMO Bugari ( neka bugarska glupost za istoriju a u stvari zelja bugara da 'pojedu" Makedoniju) , albanci ne mogu posto idu "u paketu" sa Makedonijom.... CG zasyala zato sto ima veliki dio parlementa , srba, koji naginju prema nama, Beogradu

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija