• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.06.2021

09:54

EVO KADA ĆETE MOĆI DA PODIGNETE 60 EVRA OD DRŽAVE! Mali: Ispunjavamo obećano!

printscreen TV Prva

Politika

EVO KADA ĆETE MOĆI DA PODIGNETE 60 EVRA OD DRŽAVE! Mali: Ispunjavamo obećano!

Podeli vest

Sve što smo obećali u trećem paketu pomoći mi ispunjavamo i danas sledi isplata 60 evra nezaposlenima koji su bili evidentirani 15. aprila u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, izjavio je ministar finansija Siniša Mali

 

"Svakome do njih biće otvoren namenski račun u banci Poštanske štedionica i 60 evra u dinarskoj protivvrednosti biće prebačeno na taj račun, tako da će oni taj novac danas do kraja dana ili sutra moći da podignu", rekao je Mali.

Gostujući na TV Prva, on je ocenio da je država u toku pandemije pokazala da je snažna i kredibilna da svako svoje obećanje može i da ispuni.


"Podsećam je da se sutra završava prijavljivanje za pomoć od 3.000 dinara za svakoga ko je do 31. maja primio bar jednu dozu vakcine. Pozivam građane koji to još nisu uradili da se prijave. Prema podacima od jutros do sada se priajvilo tačno 1.350.000 ljudi, ukoliko na to dadate miliona penzionera koji su primili vakcinu, već imamo 2.350.000 ljudi koji će dobiti pomoć kao našu nameru da nagradimo one koji su se vkacinisali i da ih motivišemo da se vakcinišu jer je to za našu ekonomiju važno", rekao je Mali.

On je naveo da će od 17. juna početi isplata vakcinisanih građana.

Mali je rekao da budžet apsolutno može da izdrži sve vidove pomoći koji se pružaju građanima i privredi, i taj uspeh uporedio sa uspehom Novaka Ðokovića na Rolan Garosu.

"Svaki sportski uspeh nas čini srećnima, kao što i svaki ekonomski uspeh treba da nas čini srećnima, jer Srbija u poslednjih godinu i po dana uprkos pandemije osim uspeha u sportu pravi uspehe i u vakcinaciji, u zdravstvu, ali i u ekonomiji na šta treba posebno da budemo ponosi", rekao je Mali.

Foto: printscreen TV Prva

Podsetio je da zahvaljujući dva paketa finasijske pomoći privredi prošle godine nije bilo otpuštanja.

"Nama je pad BDP-a prošle godine bio minus jedan, dakle jedna od najmanjih u Evropi. Ove godine slika je potpuno drugačija. Ne samo da uspevamo u masovnoj vakcinaciji gde smo lideri, nego i po stopi rasta naše ekonomije. Ocigledno su ta dva paketa prošle godine dalarezltat, sada s aovim trećim hoćemo da poguramo ras napred. U prvom kvartalui umesto pada imali smo rast od 1,7 odsto, dakle sada smo u top pet ekonomija u Evropi", ocenio je ministar finasija.

On je dodao da je projekcija međunarodnih finasijskih institucija da će Srbija do kraja godine imatio rast od preko šest odsto.

"Na preko šest sa ovim trećim paketom pomoći znači da ćemo imati još više investicija i u autoputeve, i u škole i bolnice, ali nama s e otvara prostor i za dalje povećanje plata i penzija, što je naš cilj", rekao je Mali.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
seljober iz Ivanjice

pre 2 godine

Ako hoće da kupe moj glas, isplata mora da bude pre izbora.

NEBOJŠA

pre 2 godine

А зашто сте,пре почетка пријављивања,избрисали 50% незапослених,са евиденције ???безразложно сте им ЗАБРАНИЛИ да се пријаве за помоћ !!!

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija