• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.06.2021

11:56

VUČE, NEMOJ REĆI DA TO NISI ZNAO! Sumnjive aktivnosti Zorana Vučkovića, Jeremićevog finansijera i savetnika u predsedničkoj kampanji!

Politika

VUČE, NEMOJ REĆI DA TO NISI ZNAO! Sumnjive aktivnosti Zorana Vučkovića, Jeremićevog finansijera i savetnika u predsedničkoj kampanji!

Podeli vest

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP-a, u saradnji sa BIA, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapsili su tri osobe koje su malverzacijama u vezi sa ugovaranjem kupovine vozila i radnih mašina oštetile Javno preduzeće za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica" za oko 40 miliona dinara. Jedan od uhapšenih je Zoran Vučković, član i finansijer Narodne stranke Vuka Jeremića


Zoran Vučković (52) je kao odgovorno lice „Imperia kompani A3 plus“ DOO iz Beograda, preko preduzeća koje je u njegovom vlasništvu poslovao u koruptivnoj sprezi sa svim rukovodiocima JP PEU „Resavica“. Uhapsili su ga zajedno sa Markom Vukovićem, v.d. direktorom JP PEU „Resavica“ zbog izvlačenja sredstava iz tog preduzeća za usluge i ugovorne obaveze koje nisu realizovane, čime je Zoranu Vučkoviću pribavljena imovinska korist u iznosu od 39.519.699 dinara.

Napominjemo da je takva „saradnja“ Zorana Vučkovića sa rukovodiocima JP PEU „Resavica“ postojala i ranije.

Modalitet dodeljivanja poslova Zoranu Vučkoviću, podrazumevao je raspisivanje tendera od strane JP PEU „Resavica“ i njenih ćerki firmi „Rembas trans“, na čijem je čelu bio Boban Branković iz Despotovca (poznanik Zorana Vučkovića, koji je takođe uhapšen) i „Đula“ d.o.o., radi nabavke osnovnih sredstava za rad i pružanje usluga, za šta su firme Zorana Vučkovića, kao kompenzaciju preuzimale ugalj, uz precenjivanje vrednosti usluga i cene sredstava, i uz prioritetno preuzimanje većih količina uglja  po povlašćenim cenama (od čije prodaje je kasnije ostvarivao značajnu korist).

Nakon što je Stevan Dželatović  promenio menadžersku strukturu preduzeća da bespogovorno izvršava njegove naloge, intenzivirana je saradnja s firmama u vlasništvu Zorana Vučkovića (Stevan Dželatović i Zoran Vučković su kumovi) i to sa „Aleksandrija CO Expert“ d.o.o, „Meleargis“ d.o.o. (u fiktivnom vlasništvu supruge Zorana Vučkovića), „Eko-Bonus” d.o.o., kao i „Imperia Company A-3 plus“ d.o.o. 

Početkom 2017. godine, umesto Stevana Dželatovića, koji je uhapšen zbog korupcije, na mesto v. d. generalnog direktora JP PEU „Resavica“, postavljen je Marko Vuković, koji je nastavio „saradnju“ sa Zoranom Vučkovićem.

Zoran Vučković je bio direktor Demokratske stranke Srbije, onda je napustio tu poziciju i počeo je da vodi predsedničku kampanju Vuka Jeremića. Zoran Vučković je učestvovao i u finansiranju kampanje.

Dakle, Zoran Vučković je učestvovao u finansiranju predsedničke kampanje Jeremića sredstvima delom stečenim vršenjem kriminalne delatnosti.

Imajući u vidu da je Narodna stranka, početkom 2021. godine objavila „rat korupciji“, fokusirajući se na navodno „prelivanje novca iz budžeta u privatne džepove“, licemerno je upravo to što je Zoran Vučković uhapšen, pri čemu, i pored toga što je bilo opšte poznato da je Zoran Vučković učestvovao u malverzacijama, isto nije predstavljalo ometajući faktor da Zoran Vučković rukovodi predsedničkom kampanjom i da je finansira.

Dakle, pomenute informacije su bila javno dostupne i poznate Jeremiću u trenutku kada je Zoran Vučković trebalo da vodi kampanju i učestvuje u njenom finansiranju, ali tada borba protiv korupcije i „prelivanje novca iz budžeta u privatne džepove“ očigledno nije bila smetnja za navedeno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sonjica

pre 2 godine

I to su ozbiljne sume u pitanju. A puna im usta borbe protiv korupcije. Pljuje se na trud vrednih ljudi.

Sara

pre 2 godine

Očekujemo da se Vuk sada javi i obkasni nam da li je bio upoznat sa tim.

IZ RESAVICE UKRALI 40 MILIONA! Uhapšena trojka zbog malverzacija - JEDAN OD NJIH FINANSIJER VUKA JEREMIĆA!
Hronika

IZ RESAVICE UKRALI 40 MILIONA! Uhapšena trojka zbog malverzacija - JEDAN OD NJIH FINANSIJER VUKA JEREMIĆA!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UКP-a, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapsili su tri osobe koje su malverzacijama u vezi sa ugovaranjem kupovine vozila i radnih mašina oštetile Javno preduzeće za podzemnu eksploataciju uglja „Resavica“ za oko 40 miliona dinara.

16.06.2021

10:56 >> 10:59

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija