• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. MARKOVIĆ

17.06.2021

23:00

Ko će kazniti NATO za hemijski rat protiv Srba?! NEMAČKI NOVINAR POVODOM PRESUDE MLADIĆU!

Politika

Ko će kazniti NATO za hemijski rat protiv Srba?! NEMAČKI NOVINAR POVODOM PRESUDE MLADIĆU!

Podeli vest

NATO pakt je 1999. godine, bez mandata Ujedinjenih nacija, bombardovao srpske bolnice, škole, elektrane, hemijska postrojenja, a ta prva agresija uz nemačko učešće od Drugog svetskog rata izazvala je pravu ekološku i ljudsku katastrofu

Ovo piše ugledni novinar Hartmut Someršu, bivši urednik u Javnom servisu Nemačke, u autorskom tekstu za list 'Berliner cajtung'. Someršu se pita da li je presudom generalu Ratku Mladiću završeno istraživanje ratnih zločina na prostoru bivše Jugoslavije jer, kako ukazuje, jedan zločin - bombardovanje Srbije - ostao je nekažnjen.

Dogodila se regionalna ekološka katastrofa koja je odgovorna za porast malignih bolesti ne samo u Srbiji već na celom Balkanu

Danica Grujičić, Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije

 


- NATO je bombardovanjem oštetio ili razorio 60 mostova, 110 bolnica, 480 škola, 365 crkava i manastira, RTS, sistem za snabdevanje električnom energijom, 121 fabriku. Ubijeno je 2.500 ljudi... Cinični ratni zločin, osim upotrebe više od 30.000 bombi sa osiromašenim uranijumom koje su bačene na više od 80 mesta, jeste i namerno bombardovanje velikog hemijskog kompleksa u Pančevu, Novom Sadu i Boru. Za toksikologa Ursulu Štefan bombardovanje srpskih hemijskih postrojenja predstavlja nekažnjeni, namerno vođeni hemijski rat, pošto su uzete u obzir i na hiljade žrtava zbog dugoročnih posledica - navodi Someršu.


Komentarišući ove navode, dr Danica Grujičić, direktor Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, ocenjuje da je NATO prošao bez kazne jer je ta organizacija moćna, ali da Srbija može povući određene korake.
- Trebalo bi oformiti naučnu komisiju, koja bi okupila stručnjake, pa da naučno potkrepimo ono za šta imamo dokaze. Protiv Srbije se vodio ne samo hemijski i ekološki već i nuklearni rat! Desila se ekološka katastrofa koja je odgovorna za porast malignih bolesti ne samo u Srbiji već i na Balkanu. NATO ima lobiste koji nas ubeđuju da je osiromašeni uranijum lekovit, a da je taj savez humanitarna organizacija. Srbi su bili predodređeni da budu krivci za sve, što je dokazao i Hag - naglašava Grujičićeva.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija