• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.06.2021

09:35

PRIŠTINA SRPSKOM MINISTRU ZABRANILA ULAZAK NA KiM! Petković: Ovo je anticivilizacijsko divljaštvo usmereno ka mladima

Politika

PRIŠTINA SRPSKOM MINISTRU ZABRANILA ULAZAK NA KiM! Petković: Ovo je anticivilizacijsko divljaštvo usmereno ka mladima

Podeli vest

Privremene vlasti u Prištini noćas su posle ponoći poslale obaveštenje da zabranjuju ulazak na teritoriju Kosova i Metohije, ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću, saopštio je direktor Kancelarija za KiM Petar Petković

Ministar Udovičić danas je trebalo da na Prištinskom Univerzitetu sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici razgovara sa mladima i podeli im stipendije, a potom obiđe Centar za ekologiju i razvoj sporta u Zubinom Potoku, ali su vlasti privremenih insitucija u Prištini bez ikakvog povoda i obrazloženja zabranile njegovu posetu.

Njegov boravak na KiM uredno je najavljen oficiru za vezu u skladu sa svim sporazumima i ustaljenim procedurama, ali je uprkos tome Priština jednostrano i samovoljno odlučila da mu posetu ne dozvoli, a obaveštenje o tome poslato je noćas u gluvo doba, što je još jedan vid perfidnog iživljavanja Prištine, navodi se u saopštenju.

Najnovija zabrana pokazuje svu osionost i bahatost vlasti u Prištini koje odbijaju i svaku vrstu saradnje, dijaloga i dogovora, ali i nemoć Evropske unije da osigura i garantuje poštovanje sporazuma i civilizovano postupanje albanskih političara, istakao je Petković.

Kako naglašava, zabraniti ministru sporta da poseti decu nije samo pokušaj da mu se onemogući da obavlja svoj posao, već i anticivilizacijsko divljaštvo usmereno ka mladima.

Uprkos tome, naveo je Petković, sve ove barijere i zabrane neće nas sprečiti da nastavimo da pomažemo našem narodu u južnoj pokrajini i još snažnije i odlučnije ćemo se zalagati da gradimo sigurniju i bolju budućnost za njihov ostanak i opstanak na Kosovu i Metohi.

Poseta ministru Udovičiću najavljena je u skladu sa svim procedurama Sporazuma o zvaničnim posetama i na vreme. O ovom, još jednom u nizu, bahatom ponašanju Prištine, koja krši sve sporazume, obavestićemo i sve nadležne međunarodne institicije, kazao je Petković.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Crni

pre 2 godine

Bolje bi bilo Vulinu da se pozabavi ovim i slicnim pitanjima oko KiM nego sto bi da se junaci i zabranjuje crnogorcima ulazak u Srbiju. Koliko vidim ima preca posla sa Albancima ali ne radi nista taj junak.

Rade R

pre 2 godine

A šta bi vi "junačine" kojima smeta sve što ova vlast radi!? Šta god da rade vama ne valja! Da uđe sa tenkovima rekli bi "agresivno", pokušava diplomatski nema petlju! Kaži rešenje pametnjakoviću, najlakše je samo kritikovati nekoga ko nešto radi, i šta god uradi nama ne valja! Koje rešenje ima taj vaš Đilas, osim što mu ništa ne valja! Dajte rešenje, ali neko koje ima veze s' mozgom! Ajde bre sramota, dokle taj auto šovinizam!? Nama ne trebaju neprijatelji sa strane!

morski_pas

pre 2 godine

A kuda je krenuo taj ministar, on bi malo radio i pospremao tuđe dvorište ?

Rade R

pre 2 godine

A ko si ti pa je tebi Kosovo i Metohija "tuđe dvorište"!?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija