• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

24.06.2021

19:25

ALBANCI, MOŽETE VI DA PRIČATE SA KIM HOĆETE, ALI VAŠA ADRESA JE BEOGRAD! Pazi, molim te, Kurtiju se žalili na Srbiju! ŠTA REĆI?!

Politika

ALBANCI, MOŽETE VI DA PRIČATE SA KIM HOĆETE, ALI VAŠA ADRESA JE BEOGRAD! Pazi, molim te, Kurtiju se žalili na Srbiju! ŠTA REĆI?!

Podeli vest

Predstavnici Albanaca iz Bujanovca, Preševa i Medveđe žalili se Kurtiju na vlasti Srbije

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti primio je gradonačelnicu Preševa Arditu Sinani, gradonačelnika Bujanovca Nagipa Arifija, i opštinskog odbornika iz Medveđe Fehmija Behu sa kojima je razgovarao o pitanju prava Albanaca u ova tri mesta i u drugim oblastima

Gradonačelnica Preševa Ardita Sinani obavestila je Kurtija o pogoršanju situacije u Preševu i okolini zbog prošlomesečnih poplava koje su prouzrokovale materijalnu štetu, kako je rekla, u iznosu od 325.000 evra.

Ona je istakla problem koji Albanci ove opštine imaju zbog „nedostatka investicija i uslova i prepreka koje vlast iz Beograda postavlja stranim investitorima koji izraze interesovanje za ulaganje u ovo albansko mesto", objavili su prištinski mediji, prenosi Kosovo onlajn.

MOSKVA NIKAD BRUTALNIJA, AKO NATO, BRITANCI I AMERI NE RAZUMEJU, MOŽEMO I DA BOMBARDUJEMO! Sigurnost Rusije je iznad svega!

Gradonačelnik Bujanovca istakao je „problem slobodnog kretanja Albanaca na graničnim prelazima Kosova sa Srbijom i posledice nepriznavanja kosovskih diploma".

Odbornik u opštini Medveđa Fehmi Beha, govorio je o „tihom i opasnom načinu diskriminacije koje srpska vlada sprovodi među Albancima ove opštine kroz pasivizaciju adresa, ostavljajući tako stotine Albanaca bez dokumentacije i Srbije i Kosova".

Na sastanku se razgovaralo i o sastanku 15. juna u Briselu, a Kurti je rekao da se tada govorilo o predstojećem dijalogu Beograda i Prištine i statusu odnosa.

NEMCI OPTUŽILI HRVATE DA ILEGALNO PROTERUJE MIGRANTE U BIH! Snimili PUŠBEKOVE... Vraćali ih u bosanske šume, DECA OTKRILA ISTINU!

Kurti je rekao da će se u procesu novog dijaloga „zalagati za reciprocitet prava nacionalnih manjina na Kosovu i u Srbiji".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ON JE JEDAN OD IDEOLOGIJE MAŠINERIJE ZLA, A SADA SRBIJU OPTUŽUJE ZA GENOCID! Petković: Kurti, počni da upoznaješ svoje sunarodnike za zločinima UČK!
Politika

ON JE JEDAN OD IDEOLOGIJE MAŠINERIJE ZLA, A SADA SRBIJU OPTUŽUJE ZA GENOCID! Petković: Kurti, počni da upoznaješ svoje sunarodnike za zločinima UČK!

Aljbin Kurti bi, umesto što svim snagama radi na šovinističkom konceptu proglašavanja Srba i Srbije za zločince, trebalo da svoje sunarodnike počne da upoznaje sa zločinačkom prirodom terorističke UČK, čije su žrtve bili, ne samo Srbi, već i mnogi Albanci, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković

12.06.2021

16:37

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija