• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

25.06.2021

18:34

MOĆNA SRPSKA VOJSKA! Sve spremno za "Munjeviti udar 2021" na Pešteru!

Ministarstvo odbrane

Politika

MOĆNA SRPSKA VOJSKA! Sve spremno za "Munjeviti udar 2021" na Pešteru!

Podeli vest

Na privremenom poligonu "Pešter", više od 2 300 pripadnika Vojske Srbije nastavlja sa intenzivnim aktivnostima za združenu vežbu ojačane taktičke grupe u izvođenju napadne operacije koja će se održati u nedelju, 27. juna

Na ovoj lokaciji vežbu izvode jedinice Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade, uz upotrebu tenkova, borbenih vozila, artiljerijskih sistema i oruđa, aviona, helikoptera, daljinski pilotiranih vazduhoplova, PVO sistema i naoružanja pešadijskih i specijalnih jedinica, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vežbovnim aktivnostima na Pešterskoj visoravni, koje se realizuju u okviru združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem „Munjeviti udar 2021“, danas je prisustvovao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, koji se tom prilikom uverio u visok nivo uvežbanosti i sadejstva svih rodova Vojske Srbije.

Združenu taktičku vežbu sa bojevim gađanjem „Munjeviti udar 2021“ izvode u sadejstvu jedinice oba vida Vojske Srbije na više lokacija širom zemlje, u cilju provere operativnih sposobnosti za odgovor na izazove, rizike i pretnje po bezbednost građana Republike Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija