• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.06.2021

14:08

ALBANCI MI GAĐAJU PROZOR KAMENJEM, LEPE MI SLIKE KOJIMA MI PRETE DA ME KOLJU! Dragica Gašić: Svake noći mi lupaju na vrata! Foto

Kancelarija za KiM

Politika

ALBANCI MI GAĐAJU PROZOR KAMENJEM, LEPE MI SLIKE KOJIMA MI PRETE DA ME KOLJU! Dragica Gašić: Svake noći mi lupaju na vrata! Foto

Podeli vest

Srpkinja povratnica u Ðakovicu Dragica Gašić, koju susedi Albanci žele da proteraju iz tog grada i zbog koje je 11 đakovačkih nevladinih organizacija podnelo peticiju u kojoj traže da se ona iseli, sastala se danas u Grčanici sa direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem

Gašić je posle sastanka ispričala sa kakvim pretnjama se suočava po povratku u Ðakovicu.

"Gađali su mi kamenom prozor, polomili su mi roletne, lepe mi slike kojima mi prete da me kolju, biju", ispričala je Gašić. Navela je da joj svake noći po tri puta mi lupaju na vrata i da ne može da spava. Policija je obezbeđuje, ali napadači dođu ponovo kad policija ode.

Gašić je rekla da je danas došla u Gračanicu da se vidi sa predstavnicima države Srbije i da ih moli za pomoć, istučući da joj svaka pomoć znači.

Foto: Kancelarija za KiM

Ispričala je da namirnice kupuje u marketu blizu svog stana i da nema primedbe na zaposlene u toj radnji niti na policiju. Navela je da je policija juče išla iza nje da vidi da li će joj neko dobacivati.

Na pitanje da li je očekivala takve probleme, Gašić je odgovorila da je očekivala i gore stvari jer je prvi povratnik u Ðakovicu, ali je istakla da nikada nikoga nije povredila u gradu u kojem je živela 20 godina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ja

pre 2 godine

Ko im kaze. Sta ste ti i tebi slicni radili sa pekarama po Srbiji?

aaa

pre 2 godine

Jadna žena, sama. Sileđije imaju "hrabrosti" da napadaju nezaštićenu ženu.

Petarle

pre 2 godine

Albanci stvaraju monoeticku drzavu i zapad na to cuti jer im je pokrovitelj

Milutin

pre 2 godine

Kandićka gde si? Pitaj Haradinaja da li smeš da se oglasiš.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17