• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

28.06.2021

18:11

MOSKVA PROVALILA PAKLENI PLAN AMERA I NATO! Dovukli su 30 ratnih brodova i 40 aviona za vežbe u Crnom moru, a "ispod žita" Ukrajini dostavljaju novo oružje i municiju!

Politika

MOSKVA PROVALILA PAKLENI PLAN AMERA I NATO! Dovukli su 30 ratnih brodova i 40 aviona za vežbe u Crnom moru, a "ispod žita" Ukrajini dostavljaju novo oružje i municiju!

Podeli vest

Pod plašstom vežbe "Morski povetarac 2021" ukrajinskoj vojsci i snagama u Donjecku i Lugansku biće dopremljeno moderno naoružanje i municija, tvrdi rusko ministarstvo odbrane

Ukrajina i NATO počeli su danas vojne vežbe u Crnom moru sa više desetina ratnih brodova i aviona za koje je Moskva najavila da će ih pažljivo pratiti.

Manevri "Morski povetarac 2021" izvode se nekoliko dana nakon incidenta u Crnom moru kada je, kako ruska vojska tvrdi, britanski razarač ušao u teritorijalne vode Rusije.

Vežbe će trajati dve nedelje i u njima učestvuje 30 ratnih brodova i 40 aviona iz SAD, drugih članica NATO-a i Ukrajine, gde se u Odesi već nalazi američki razarač "Ros".

Kapetan američke mornarice Kajl Gent rekao je da veliki broj učesnika vežbe odražava zajedničku posvećenost tome da se osigura slobodan pristup međunarodnim vodama, prenosi AP.

BAJDENOVA POBEDA JE ZLOČIN VEKA U SAD! TRAMP ŽESTOKO OPLEO U PREDSEDNIKU SAD, Angelu Merkel nazvao surovom, pa je optužio da šuruje sa Putinom i da mu plaća milijarde evra!

Rusko ministartvo odbrane sa druge strane najavilo je da će pažljivo pratiti manevre, prenosi TAS S.

"Crnomorska flota preduzima niz mera za praćenje operacija brodova NATO-a i drugih zemalja, učesnica u vežbi ''Morski povetarac''", navodi se u saopštenju ministartva.

Portparol ruskog ministra odbrane Igor Konašenkov ranije je rekao da će pod plašstom vežbe "Morski povetarac 2021" ukrajinskoj vojsci i snagama u Donjecku i Lugansku biti dopremljeno moderno naoružanje i municija, prenosi TASS.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija