• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.06.2021

08:21

ŠIPTARSKA ZLA VEŠTICA VLJORA ČITAKU UDARILA NA SRBE: Kosovska bitka nije bila srpska!

Politika

ŠIPTARSKA ZLA VEŠTICA VLJORA ČITAKU UDARILA NA SRBE: Kosovska bitka nije bila srpska!

Podeli vest

Bivša ambasadorka tzv. Kosova u Vašingtonu Vljora Čitaku, reagovala je na čestitku koju je srpskom narodu povodom Vidovdana uputio bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel

Čitaku je kao odgovor na Grenelovu objavu napisala na Tviteru da Kosovska bitka teško da je bila srpska bitka, već da se u njoj, kako Čitaku tvrdi, balkanska vojska borila protiv Osmanlija.

"Bila je to balkanska vojska koja se borila protiv osmanskog osvajanja. Ova bitka je postala osnovni mit koji nastavlja da hrani srpski nacionalizam od 19. veka, držeći sve nas kao taoce", napisala je Čitaku na Tviteru.

Foto: Printscreen/Twitter



Grenel je juče čestitao srpskom narodu Vidovdan, jedan od najvećih srpskih praznika.

"Danas odajemo počast herojima. Na današnji dan 1389. godine započela je bitka protiv Osmanlija na Kosovu", napisao je Grenel na Tviteru.

On je dodao da je Vidovdan "spomen dan na Svetog kneza Lazara i srpske svete mučenike".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milenko

pre 2 godine

Mučenici, nikakvog traga u istoriji nemaju, ni jednog imena. Kao da su iz bunara izašli, i sad moraju da prave istoriju.

Joyce

pre 2 godine

Možda mislI Vljora Čitaku da je ceo svet poludeo a jedino su Albanci normalni. E pošto su oni jedini normalni, neka pročitaju arhivske knjige Osmanlija koji opisuju boj na Kosovu sa Srbima a ne nekakvim Balkanskom savezom.

Komita

pre 2 godine

Kada kao pleme (narodom tesko da mozete da se nazovete) nemas identitet ni istoriju onda ti ne preostaje nista drugo vec da krades. Gde na nas kada nismo poklekli ni pred mnogo vecim sama, vas cemo pojesti

Milan63

pre 2 godine

Vljora Čitaku pripada narodu koji se kroz istoriju odlikovao samo nasiljem , otimačinom i ubijanjem Srba tako da ne bih pridavao značaj njenim budalaštinama o Kosovskom boju. Njen cilj, kao i onih koji Šiptare podržavaju, je da se izvrši revizija ne samo istorije srednjeg veka, već pre svega 20. veka i da se svi oni koji su bili sluge Hitlera i Musolinija prikažu kao dobri momci, a Srbi kao loši. Pokušajmo da se distanciramo od prevrljivog i lažljivog Zapada i okrenemo konačno našim pravim saveznicima. Što pre, to bolje.

MrKamenjarac

pre 2 godine

...jok bre:Kosovsku bitku su vodili siptari protiv turaka...ha,ha,ha,ha,ha....

Aco

pre 2 godine

Pa onda je citav balkan bio srpski.Kako su jadni ovi sipci.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija