• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

30.06.2021

17:04

TUŽILAŠTVO NIJE USPELO! Oglasio se Toma Fila o presudi Stanišiću i Simatoviću: DVE STVARI SU NAJVAŽNIJE!

Politika

TUŽILAŠTVO NIJE USPELO! Oglasio se Toma Fila o presudi Stanišiću i Simatoviću: DVE STVARI SU NAJVAŽNIJE!

Podeli vest

Advokat Toma Fila izjavio je za "Novosti" da nije zadovoljan presudom Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću Frenkiju koji su danas osuđeni u Hagu na 12 godina zatvora

Toma Fila ističe da je odbrana postigla više nego što se očekivalo i da je najvažnije da je iz optužnice otpao "udruženi zločinački poduhvat" i zločini na prostoru Hrvatske, odnosno Republike Srpske Krajine.

Fila ističe da očekuje da će se Jovica Stanišić i Franko Simatović Frenki žaliti na presudu, ali navodi i da misli da će se žaliti tužilaštvo.

Advokat podseća da je tužilaštvo tražilo doživotnu kaznu zatvora za optužene, te da u tome nije uspelo. 

Podsećamo, Jovica Stanišić i Franko Simatović Frenki osuđeni su danas u Hagu na po 12 godina zatvora za "pomaganje i podržavanje krivičnih dela ubistva, deportacije, prisilnog premeštanja i progona u Bosanskom Šamcu". 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 2 godine

mogu da im pljunu pod prozor nema predaje nasih ljudi Amin

/VIDEO/ SRAMNA ODLUKA HAŠKOG SUDA! Po 12 godina robije Stanišiću i Simatoviću, POSLEDNJI HAŠKI PROCES!
Politika

/VIDEO/ SRAMNA ODLUKA HAŠKOG SUDA! Po 12 godina robije Stanišiću i Simatoviću, POSLEDNJI HAŠKI PROCES!

Mehanizam za krivične sudove u Hagu izrikao je presudu od 12 godina zatvora nekadašnjim čelnicima Službe državne bezbednosti Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću, optuženim za ratne zločine u Hrvatskoj i BiH. Njima je drugi put izričena prvostepena presuda, jer im se sudilo ponovo, posle žalbe Tužilaštva na prvobitnu oslobađajuću odluku iz 2013. godine.

30.06.2021

15:51

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija