• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.06.2021

19:47

/VIDEO/ MASKIRANI DIVLJAK PALI VATRU, GORI TROBOJKA SA GRAČANICE! Pogledajte zastrašujući snimak paljenja zastave!

kosovo-online.com

Politika

/VIDEO/ MASKIRANI DIVLJAK PALI VATRU, GORI TROBOJKA SA GRAČANICE! Pogledajte zastrašujući snimak paljenja zastave!

Podeli vest

Današnje divljanje vandala, skidanje trobojke SPC i lomljenje jarbola kod ulaznih vrata u dvorište manastira Gračanica uneo je nove nemire među srpskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji, a sada se pojavio i video snimak

 

Prethodno, tokom dana na društvenim mrežama se pojavila slika maskirane osobe sa zastavom Albanije kako gazi crkvenu zastavu, koja je u noći između 29. i 30. juna ukradena sa ulazne kapije manastira Gračanice.

- Imajući u vidu veličinu zastave reč je o zastavi koja je skinuta sa ulaza u manastir. Ovaj najnoviji incident pokazuje povećani stepen ugroženosti verskih prava i sloboda i uopšte bezbednosti objekata SPC na Kosovu i Metohiji. Zastava SPC je srpska trobojka sa znakom krsta i četiri ocila, što je regulisano Ustavom SPC. Ovaj simbol potiče još iz ranih hrišćanskih vremena i simbolizuje Hrista kao cara nad carevima. Eparhija raškoprizrenska prijavila je ovaj incident Kosovskoj policiji uz zahtev da se manastir dodatno obezbedi - saopštila je tim povodom Eparhija raško-prizrenska.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Obi Van

pre 2 godine

Jesu li oni u pritvoru od 30 dana ? Ili je to rezervisano samo za Srbe ?

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20