• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.07.2021

13:01

ZA MENE NE POSTOJI VAŽNIJE PITANJE OD BUDUĆNOSTI NAŠE DECE! Vučić: Lično ću proveriti uslove u ustanovama za ometenu decu!

Tanjug/Zoran Žestić

Politika

ZA MENE NE POSTOJI VAŽNIJE PITANJE OD BUDUĆNOSTI NAŠE DECE! Vučić: Lično ću proveriti uslove u ustanovama za ometenu decu!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će lično proveriti uslove u ustanovama za decu ometenu u razvoju

Odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa slikama objavljenim u javnosti i uslovima u kojima borave deca ometena u razvoju i na kome je odgovornost za to, Vučić je rekao da veruje nadležnim drzavnim organima u njihovom postupanju i naglasio da će lično posetiti te domove.

"Užasnut sam slikama koje sam video iz perioda vlasti Ðilasa, Tepićke i Jeremića. Te slike su zaista jezive. Ako se nisu popravili uslovi i promenile stvari iz tog perioda, jer su pokazivali slike iz 2012. godine, onda je to na sramotu našem nadležnom ministarstvu i svim ljudima koji to nisu uradili", istakao je on.

Kaže da će se lično postaratati svojim zahtevima i da će možda i sam otići da poseti neku od tih ustanova kako bi video u kakvom stanju ta deca žive.

Uradićemo sve da se to promeni, ako je to tako, poručo je on i dodao da ima uveravanja nadležnih da stvari stoje durgačije.

"Lično ću se angažovati po tom pitanju, za mene ne postoji važnije pitanje od budućosti naše dece. Neće mi biti teško da posetim svaki od tih domova, da vidim situaciju, kakva je nega i briga i šta možmeo još da učinimo", naglasio je Vučić.

Dodao je da je država, na primer, 10 puta uvećala iznose novca za decu koju treba da lečimo u inostranstvu, kao i da je 30 puta uvećala sredstva za retke lekove za lečeje naših građana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nena

pre 2 godine

Dosta toga je urađeno po pitanju dece,izdvojena su sredstva za lečenje u inostranstvu i za retke bolesti takodje ,nadam se da trenutno stanje u domovima za decu nije kao na slikama jer ako jeste,po hitnom postupku treba to proveriti i rešavati problem jer su to naša deca i treba da imaju uslove normalne za život.

Jovana

pre 2 godine

Ne sumnjamo da će predsednik Vučić rešiti i ovaj problem , zarad budućnosti sve naše dece!

Lea

pre 2 godine

Upravo tako, dajem maksimalnu podršku za poboljšanje uslova deci.

Mila

pre 2 godine

Mnogo toga se promenilo, sve institucije su ojačale i svako danas radi svoj posao vredno i odgovorno. Ne sumnjamo da će predsednik proveriti sve navode, da se nije sve kontrolisalo mnogi bi i dalje radili po starom

Petar

pre 2 godine

Siguran sam da ce se sve ispitati i biti reseno u veoma kratkom roku.

Marijana

pre 2 godine

Horor predhodne vlasti. Hitno proveriti uslove.

Tamara

pre 2 godine

Ono što se obeća uvek se i ispuni, podržavam!

Ivana

pre 2 godine

Zaista do detelaja proveriti ili opozicija i dalje laže namešta afere. Sramota jedna šta su sve u stanju da izmisle. Hvala predsedniku Vučiću na svemu što radi za interes naroda i države. Srbija se danas cela razvija i gradi.

ana

pre 2 godine

Svi znamo koliko se predsednik zalaze za bolju buducnost svih nas i nase dece. U to nema sumnje!

Marijana

pre 2 godine

Deca zaslužuju uvek najbolje. Ne sumnjam da će predsednik u najkraćem roku rešiti ovaj problem i da će deca u domovima dobiti sve adekvatne uslove za normalan život.

lela

pre 2 godine

Resice predsednik i ovaj problem kao sto je i sve resio!

Kosta

pre 2 godine

Verujem da ce i ovaj problem biti resen kao i svi ostali do sad, ne sumnjamo u Vucica.

Steva

pre 2 godine

Opravdano se izdvaja dosta novca za socijalnu zaštitu, to je potreba i postoji ceo sistem koji se stara o tome. Ukiliko negde postoji kršenje pravila i procedura uslovi su loši na štetu deteta reagovati hitno i ispraviti stvari, a odgovorne kazniti.

Andjela

pre 2 godine

Predsednik se bori za svakog gradjanina ove drzave, a pogotovo decu.

Andjela

pre 2 godine

Verujem da ce nadlezno ministarstvo proveriti sve i da ce apeli presednika uroditi plodom.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17